sobna vrata

Prema nekim nezvaničnim istraživanjima, unutrašnja, ili kako ih najčešće zovemo, sobna vrta imaju ulogu da povezuju odnosno razdvajaju prostorije u poslovnom ili stambenom prostoru.

Njihova estetska i funkcionalna uloga u enterijeru je veoma značajna, tako da treba da im posvetite veliku pažnju, bilo da izvodite radove na uredjenju novog ili renoviranju svog postojećeg prostora. Ukoliko se radi o preuređivanju postojećeg enterijera potrebno je da odabiru vrata posvetite posebnu pažnju jer na taj način možete izmeniti celokupni izgled i vizuelni efekat vaseg prostora. Sobna vrata treba da budu reprezentativna kao i da iskažu vaš karakter i maštu. Takođe je bitno uklopiti vrata uz ostatak nameštaja, a kao dodatak koji uvek ide uz sobna vrat jesu zavese. Sada možete da birate između rolo zavesa, zebra ili nekog drugog modela koji se odlično uklapaju uz dezen vrata. Ono što takodje ne treba da zaboravite jeste i činjenica da sem estetskog efekta sobna vrata treba da vam obezbede kako dobru zvucnu, tako i toplotnu izolaciju.

Sobna vrata cena kao kriterijum pri konačnom odabiru

Prema nekim nezvaničnim istraživanjima sobna vrata stana u kome živi četvoročlana porodica dnevno se otvore i zatvore više od sto pedeset puta, tako da prilikom odabira sobnih vrata treba da obratite pažnju i odlučiti se za ona koja nude najbolji odnos cene i kvaliteta. Treba imati na umu da su jeftina vrata uvek najskuplja, jer ona obično nisu dugog veka, pa posle odredjenog vremena ponovo treba da izdojite novac za kupovinu novih vrata. Ugradnja jeftinih vrata podrazumeva ponovni trošak ugradnje, a neretko može dovesti i do neplaniranih gradjevinskih radova. To znači sobna vrata cena kao presudan faktor jednako kvalitet. Kvalitet materijala je ono što diktira cenu sobnih vrata, jer se od lošeg materijala ne mogu napraviti dobra vrata, tako da se investitanje u kvalitetna sobna vrata itekako isplati na duži vremenski period. 

Vrste sobnih vrata koja se mogu naći u ponudi na tržištu

  • Jednokrilna sobna vrata sa staklom ili bez stakla;
  • Dvokrilna sobna vrata sa staklom ili bez stakla;
  • Kllizna sobna vrata.

Na tržištu postoji veliki broj renomiranih proizvodjača sobnih vrata sa čijom se ponudom možete upoznati pre konačnog izbora. Ono što je najčešči izbor jesu slična ili ista sobna vrata, jednostavnog dizajna. Sobna vrata mogu biti od medijapana, drvena, staklena, kombinovana sa dodatkom staklenog panela, ili pak sa dodatkom staklenog svetlarnika u gornjoj zoni izmedju gornje ivice štoka i plafona, čime se pojačava vizuelni efekat, i obezbeđuje dodatno osvetljenje prostorija. Sem što mogu biti od različitih materijala, sobna vrata mogu biti ofarbana u belu boju, ili u boju prem RAL karti po vašem izboru. Sa proizvođačem vrata možete se dogovoriti o svim detaljima koje želite, o zahtevanim dimenzijama, dezenu, materijalu, okovu, i na taj način u potpunosti prilagoditi sobna vrata vašim porebama i zahtevima. Takvim pristupom prilikom odabira postižete da u prostoru imate estetski detalj koji će godinama ulepšavati vaš enterijer. Više o izboru sobnih vrata za vaš stan ili kuću možete pogledati na sajtu renomirane firme Nikon vrata, koja se bavi proizvodnjom svih vrsta vrata.

Klizna sobna vrata

U savremenoj arhitekturi prisutan je sveopšti trend upotrebe stakla kao materijala koji ima najširu primenu u enterijeru. Najčešće u slučaju kada smo prostorno ograničeni, ali ne samo tada možete se opedeliti za klizna sobna vrata, i na taj način zadovoljiti i estetski i funkcionalni kriterijum. Sem toga što mogu biti veza izmedju unutrašnjih prostorija, klizna vrata mogu vam omogućiti funkcionalan pristup terasi, balkonu ili bašti. Kada su u kombinaciji određenog materijala i stakla, ili stklenih panela estetski efekat je izvanredan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *