Pavel Melnikov rođen je 7. avgusta 1964. godine u Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu (Rusija). Osnivač je kompanije koja danas predstavlja najvećeg dobavljača sanitarnih proizvoda u Rusiji, Vesta Regions LLC, i rukovodi mnogim kompanijama koje se bave proizvodnjom i prodajom sanitarnih proizvoda. Do danas je dobio više od 100 patenata za proizvode i konstruktivna rešenja iz oblasti sanitarnog inženjerstva. Takođe je vlasnik žigova VALTEC, MINKOR, TENRAD i BRIXIS.

Pavel Melnikov: obrazovanje

Po završetku škole, Melnikov je pokazao kreativnost i interesovanje za razvoj inovativnih rešenja. Godine 1979. upisao se u Lenjingradsku Elektrotehničku višu školu, gde je stekao specijalno obrazovanje iz elektrotehnike za industrijska preduzeća i instalacije. Po završetku više škole i služenja u vojsci, upisao se u Lenjingradski mašinski institut (današnji Baltički državni tehnički univerzitet), gde je stekao visoko obrazovanje iz radio-elektronske opreme.

Melnikovljeva najveća preduzeća

Pavel Melnikov je započeo svoju poslovnu karijeru početkom 90-ih. U početku se bavio razvojem inovativnih grejnih i vodovodnih proizvoda da bi stvorio adekvatna rešenja za rusko tržište. Danas je zaštitni znak VALTEC, čija licenca pripada njemu, jedan od najpoznatijih brendova na ruskom tržištu u oblasti sanitarija.

Jedan od prvih investicionih koraka preduzeo je 2008. godine kada je uspostavio saradnju sa Kinom, a ta saradnja se nastavlja i danas.

Melnikov je 2009. osnovao novu kompaniju, NovaTerm LLC, kako bi uspostavio direktne odnose sa nekim od najvećih proizvođača radijatora u Italiji i uvozio njihove proizvode u Rusiju.

Od 2010. godine fokusiran je na davanje licencnih prava koja poseduje, kao što su Tenrad, Brixis, VESTAtrading, Minkor i nekoliko drugih. Svi proizvodi proizvedeni pod njegovom licencom redovno se testiraju kako bi se utvrdio kvalitet njihove izrade.

Melnikov takođe izdaje komercijalne prostore koji mu pripadaju, uključujući komercijalne objekte u Sankt Peterburgu.

Pavel Melnikov je trenutno apsolutni vlasnik niza kompanija, uključujući Moscow Region, OOO «Luč», OOO «Эnergoresurs», OOO BIS No. 1 i OOO Vesta Regioni.

Potencijalni investicioni projekti u Srbiji

Pavel Melnikov takođe planira da investira i u Srbiji, u proizvodnju inženjerskih sanitarnih proizvoda čiji kvalitet bi ispunjavao potrebne standarde.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *