Deca Enel

Kompanija ENEL PS je ove godine obeležila Dan devojčica u IKT sektoru ugostivši devojčice iz osnovne škole „Lazar Savatić” iz Zemuna.

Ovaj dan je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i prvi put obeležen u Nemačkoj 2001.godine. Današnje tehnološko doba nosi sa sobom mnoge mogućnosti i izazove i u tom smislu, promovisanje jednakosti polova i podsticanje raznovrsnosti postaju sve važniji. Podrška devojčicama u ranim fazama njihovog obrazovanja, karijernog razvoja i uključivanje u IKT sektor ima dugoročne pozitivne efekte na njihov život i društvo u celini. Na ovaj način, devojčicama se pruža podrška u odabiru zanimanja koja nisu tipično ženska čime kao društvo prevazilazimo rodno specifične stereotipe u svetu rada i profesija.

Dan devojčica IKT

Sve više kompanija na svetskom nivou uzima učešće u obeležavanju ovog dana, podižući svest   i time dajući svoj doprinos društvu. Tako je ovom prilikom i kompanija ENEL PS ugostila trinaest devojčica sedmog razreda i njihove dve nastavnice iz beogradske osnovne škole. Inženjerke, koje su više od deset godina zaposlene u firmi, uvele su devojčice u svoj svet podsećajući se svojih snova iz mlađih dana, govorile su o tome da li je bilo teško učiti na tehničkim fakultetima i kako se snalaze u dinamičnoj IT industriji danas.

Devojčice su uz posluženje imale priliku da čuju kratku prezentaciju i poneku anegdotu. Obišle su kancelarije i imale mogućnost da vide kako radi UPS uređaj, InRow jedinica, ispravljači i druga oprema, na taj način upoznajući značaj fizičke IT infrastrukture i njenog održavanja.

Obeležavajući Dan devojčica u IKT sektoru, firma ENEL PS je želela da doprinese osvešćivanju rodne ravnopravnosti kao i osnaživanju devojčica u odabiru zanimanja u industriji u kojoj su žene manje zastupljen pol.

Pozdravljajući nas osmesima i sa poklonima u rukama, otišle su u bolju budućnost a mi se nadamo da smo im dan učinili lepšim i makar malo osvetlili karijerni put koji im tek predstoji, izjavila je Dragana Damnjanović, menadžer korporativnih poslava iz ove kompanije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *