scars

Ožljici sa sobom uvek nose neku lošu priču. Obično nam se ožiljci stvaraju zbog kako naše tako i tuđeg neopreznosti. Uvek kada ih vidimo podsetimo se na situacije koje nas vežu neka bolna ali i loša sećanja. Kada su ožiljci vidljivi i uočljivi mogu nam zadati još više problema. Estetska hirurgija primenjena na uklanjanje ožiljaka na našem telu ili licu može biti odlično rešenje za naše nesavršenosti. Ovim procesom ožiljici se u potpunosti otklanjaju.

Često se dešava da nakon nekog hiruškog zahvata, koji podrazumeva i ušivanje, stvori ožiljak koji je vidiljiv i lako uočljiv. Ožiljici mogu imati biti: keloidi, široki i hipetrofični . Keloidi su najuočljiviji, stvaraju se kod osoba čiji organizam stvara veše vezivnog tikva pa su tako ovi ožiljci izdignuti i zadebljani. Stvaraju se tamo gde je koža najdebllja, kako odmiču godine keloidi postaju sve zadebljaniji i tvrđi. Široki ožiljak je najtipičniji ožiljak nakon neke hirurške intervencije karakteristično je to što je u ravni sa kožom. Hipertrofični se šire na deo kože koji nije bio zahvaćen ranom. Estetskim uklanjanjem ožiljak se uklanja i poklapa sa linijama bora na koži i tao bina neuočljiv. Pre samog zahvata vrši se lokalizacija i dijagnoza lečenja. Pored estetskog zahvata, ožiljici se mogu lečiti i nehiruški ili u kombinaciji.

Postupak estetske intervencije

Preciznost, pažljivost i pedantnost su prilikom estetskog uklanjana ožiljaka najbitiniji. Zato treba pronaći vešte hirurške ruke prilikom ovakvog vida intervencije. “Z” plastika se primenjuje kod onih ožiljaka koji nas ometaju u svakodnevnim aktivnostima, občno nas sprečavaju da normalno ispravimo nogu, ruku, šarku ili prste. Stvaraju se od opekotina, zahvat se sprovodi u uslovima lokalne anestezije.Takođe postoje i drugi nehiruške metode za uklanjanje ožiljaka, poput krema, melema, mezoterapija. Međutim najdelotvorniji način i trajno rešenje za ožiljke jeste njihovo estetsko uklanjanje.

Moramo da imamo u vidu da je nečiji tip kože skloniji ožiljcima, za šta je zadužen i genetski faktor koji nosimo sa sobom. Takođe i način ušivanja rane i sama debljina kože može biti fakotor zašto je neki ožiljak postojaniji kod nekih pacijenata a kod drugih njije. U prvih mesec dana nakon intervencije nije preporučljvo izlaganje jakoj sunčanoj svetlsoti, jer je koža u tih prvih par nedelja osetljiva. Malo suzdržavanja zarad savršnog izgleda ne pada teško. Teška šminka i poziranje sa strahom da se neki od ožiljaka ne vidi je prošlost.

Mnogi pacijenti koji imaju problem sa povišenim krvnim pritiskom pitaju se da li ova, ili bilo koja druga intervencija estetske hirurgije, može uticati na pogoršanje ove bolest. Komplikacije oko povišenog krvnog pritiska su retke, ali i ako se jave regulišu se lekovima, ako je ustanovljeno od strane lekara za postojanje povišenog krvnog pritiska, ili pak prirodnim sredstvima koje možete naći ovde.

Svaki problem uvek ima svoje rešenje, možda ožiljke nosimo dugo ali dobra je vest da ih se možemo rešiti brzo i bezbolno. Živimo u svetu pogodnosti i napredaka, iskoristiti svaku pogodnost je koja nam donosi samo dobro je sjajna stvar. Nema velikih odricanja i suzdržavanja.

Lasersko uklanjanje ožiljaka

Može biti odlično rešenje. Tretman je bezbolan i traje do sat vremena. Obično se ovakav tretman koristi za otklanjanje ožiljaka koji su nastali od akni. Nakon tretmana se vraća se uobičajnim i svakodnevnim aktivnostima. Može se desiti da se jave blagi otoci i crvenilo. Tretmani laserom zahtevaju ponavaljanje što zavisi od dubine i površine ožiljka kao i debljine same kože. Estetska hirurgija pruža slobodu našoj koži. Skrivanje ožiljaka je prošlost. Ponovno možemo da budemo svoji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *