Fotograf za rodjendane

Slavljenik u centru pažnje

Na proslavi rođendana slavljenik mora da ima glavnu ulogu, što treba da se vidi i na fotografijama. Dete će verovatno želeti da se slika u različitim pozama i sa omiljenim igračkama i poklonima. Ukoliko je dete povučenije i ne voli fotografisanje, vešt fotograf  koji slika dečije rođendane zna kako da se približi detetu pričom i učešćem u igri. Deca na proslavi rođendana žele da se slikaju sa svojim drugarima i da se igraju, dok slikanje sa rodbinom eskiviraju.

Roditelji su umorni od priprema rođendana

Pripreme za rođendan su uglavnom iscrpljujuće za roditelje. Potrebno je pronaći rođendaonicu ili dom prilagoditi proslavi rođendana, zatim tu je nabavka pića, hrane, odeće za slavljenika, ukrašavanje prostora i priprema torte. Sve te stavke roditelji treba da ubace u svoj dnevni raspored i ukombinuju sa poslom i drugim uobičajenim aktivnostima. Roditelji se uglavnom trude da pripreme sve kako bi rođendan deteta bio sjajan provod i nezaboravan doživljaj za mališana. Sve to iscrpljuje i roditelji uglavnom nemaju energije da fotografišu rođendan loveći sve zanimljive scene.

Sačuvane najlepše uspomene odrastanja

Lepršave i vesele fotografije ostaju veoma drage u narednim godinama. Ushićenje, radost i osmesi ostaće zabeleženi simboli bezbrižnog detinjstva. Druženje sa drugarima iz vrtića, sa sporta i od porodičnih prijatelja u igraonici daje detetu osećaj da je okruženo ljubavlju.

A glavna uloga na proslavi učvršćuje samopouzdanje što se uglavnom vidi i na fotografijama – kaže Srdjan Antić vlasnik Foto studia Fotos.

Rođendani su situacije u kojima su sva deca lepo obučena, sa lepim frizurama i lepim ponašanjem. Zato je to neizostavna prilika da se fotografišu svi zajedno i posebno, a fotografije proslede  rođacima i prijateljima.

Kvalitetne fotografije

Profesinalni fotograf će pažljivo napraviti kadrove koji najlepše predstavljaju slavljenika i ostalu decu. Profesionalana oprema omogućava preciznost i jasnoću svakog kadra, kao i izbor detalja koji će se pojaviti u prvom i u drugom planu.

Profesionalno fotografisanje nije faktografsko beleženje scene koja se desila, već kreativno istraživanje i izražavanje fotografa u dogovorenim okvirima. Fotografije su daleko uspelije i interesantnije i bez bilo kakve obrade.

 Druženje s prijateljima i rođacima

Roditelji i drugi bliski članovi familije mogu nesmetano da se druže i uživaju u najlepšim momentima malog dečijeg jubileja. Mnoge familije se sastaju samo u takvim prilikama te požele da se njihovo druženje ovekoveči kvalitetnom fotografijom.

Ukoliko bi roditelji preuzeli fotografisanje rođendana na sebe neminovno bi propustili jedan od retkih trenutaka druženja sa familijom na okupu. Dečiji rođendani su prilike kada se učvršćuju međuljudski odnosi i razmenjuju emocije među najdražima.

Obrada fotografija

Ukoliko to roditelji žele, fotografije mogu da se obrade u profesionalnim grafičkim programima kao što je Fotošop. Na snimljenom materijalu se mogu retuširati lica, poboljšati boje i svetlo koje nije moglo da se koriguje u igraonici. Fotografije se na taj način pripremaju za štampanje na fotopapiru, foto knjizi, platnu ili drugim materijalima.

Nećete se kajati zbog fotografisanja ljubaznog rođaka

Neki roditelji, u želji da uštede, fotografisanje dečijeg rođendana prepuste rođaku ili prijatelju koji ima polaroid aparat ili dobar telefon. Takve fotografije mogu biti korektne, ali daleko od mogućnosti koje fotografija kao medij omogućava.

Fotografisanje telefonom ima naročita ograničenja zbog veličine fotografija koje se kasnije mogu izrađivati. Iskustvo profesionalnog fotografa je nešto što će teško zameniti ljubazan rođak. Pustite rođake i prijatelje da uživaju u lepoj atmosferi, a fotografu dajte slobodu izražavanja kako bi fotografije sa dečijeg rođendana bile za pamćenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *