Economy.rs / Ekonomija i privreda /


Moja Kravica mleko bez laktoze - prevashodno za osobe intolerantne na laktozu

Moja Kravica mleko bez laktoze - prevashodno za osobe intolerantne na laktozuKompanija Imlek predstavila je novitet u svom proizvodnom programu, Moja Kravica mleko bez laktoze, namenjeno svim osobama čiji organizam je intolernatan na mlečni šećer, laktozu.

Novi proizvod kompanije Imlek je lako svarljiv i omogućiće svim ljubiteljima mleka da uživaju u njegovom ukusu i u blagotvornom dejstvu mleka, bez pratećih tegoba koje bi izazvala laktoza u običnom mleku.


“Intolerancija na laktozu predstavlja osetljivost na mlečni sećer. Manifestacije ove medicinske pojave su otežano varenje, bolovi u stomaku, problem prilikom konzumacije hleba, peciva i mnogih drugih namirnica. Iako ne predstavlja veliku opasnost, intolerancija na laktozu zahteva pažljiviju brigu o ishrani. Zbog jedinstvene ravnoteže belančevina, vitamina i minerala, mleko predstavlja najpotpuniju prehrambenu namirnicu koju dobijamo direktno iz prirode. Novi proizvod Moja kravica mleko bez laktoze, omogućiće onim ljudima koji su do sada morali da se odriču, čitave grupe mlečnih namirnica, da ponovo konzumiraju mleko, ne osećajući posledice koje je ranije kod njih prouzrokovalo prisustvo laktoze“, izjavila je doktorka Mirjana Basarić Cvetković, gastroenterolog u KBC-u Bežanijska kosa.

Moja Kravica mleko bez laktoze bogato je kalcijumom, proteinima, vitaminima i mlečnom kiselinom, a pored prijatnog ukusa, idealno je za svako doba dana i za sve one koji imaju razvijenu intoleranciju na laktozu i vode računa o zdravom i izbalansiranom načinu života i unosu mleka, kao bitnog izvora kalcijuma.

„Optimalna ishrana treba da obezbedi unos nutrijenata neophodan za održavanje organizma, obnovu tkiva i rast i da sadrži namirnice iz svih grupa u preporučenom odnosu. Mleko je izuzetno bitna namirnica, bogata esencijalnim sastojcima za pravilno funkcionisanje organizma. Inovativno rešenje kompanije Imlek, unaprediće nutritivnu vrednost obroka osoba intolerantnih na laktozu koje više neće morati da se odriču ove namirnice zbog samo jednog sastojka“ , izjavila je doktorka Danijela Ristić Medić, Magistar ishrane iz Instituta za medicinska istraživanja, laboratorija za ishranu i metabolizam. (Economy, 13. februar 2009.)