Sve je spremno. Manje-više… Venčanica je tu, odelo je tu. Burme, prostor, sve je zakazano, ostalo je samo torta. Uzimaju se saveti, starinski kuvari i modni časopisi kako bi se odabrao poslednji detalj – svadbena torta. ,,Trenutno u trendu..“ ,,predivne i savršene svadbene torte…“, svadbene torte na sprat, bele, žute, crne, od čokolade ili voća su sve samo ne reči od pomoći u odabiru one prave.

Sate provodite listajući i guglajući različite vrste, stilove, dezene svadbenih torti da bi tek ujutru shvatili da već dva dana bez prestanka bezuspešno tražite savršenu. Ova svadbena torta ima oslikani vitraž, ova je golišava, a ova košta samo tičavih nekoliko desetina hiljada evra. Jednostavno morate da se zapitate od kad postoji toliki izbor torti i od kad je toliko tešku onu pravu izabrati. Kako bismo vam skratili muke i olakšali u odabiru ove najvažnije sitnice, otkrićemo vam par saveta pomoću kojih ćete nepogrešivo odabrati veliku mrsnu savršenu svadbenu tortu.

Pravila dobro odabrane torte

Već znate da put do sreće, a i ljubavi vodi preko stomaka. Samo, za ovaj dan, sreća vodi preko svadbene torte do stomaka. Ukus je svakako najbitniji pa tek izgled. Zbog toga je važno da odredite kog ukusa ili kojih ukusa će biti svadbena torta. Ukoliko imate nedoumicu, poslušajte prvi savet, a to je da uvek uzmete svadbenu tortu na sprat. Na taj način ćete zadovoljiti mnoštvo svojih ideja, ali i nepca svakog gosta. Da li će biti od čokolade, domaćeg patišpanja, tankih kora od puslica, voća ili sladoleta  svejedno je kad imate spratove. Za svaki ukus po jedan sprat. Samo pazite, ne treba vam Burdž Khalifa. Ona sigurno stoji, ali za vašu nećemo smeti da tvrdimo. Suprotno svadbenim tortama koje imaju i po nekoliko spratova postoje i male torte. Kada baš ne možete da se odlučite za ukus torte, a da vam ne treba građevinska dozvola kako bi je izneli pred goste, predlažemo vam mini svadbene torte. One su malo veće od običnog kapkejka, a njeno savršenstvo je u tome što zadovoljava vašu želju sa različitim ukusima, a gostima dozvoljava da izaberu za njih onu pravu i tako ponesu vaše venčanje u najslađim uspomenama.

Kada odredite ukuse svedbene torte, pređite odmah na izgled. Dezen i boje stupaju na red. Obično se preporučuje uklapanje boja sa venčanicom, prostorijom ili sa najnovijim trendovima. Neki od njih su kontrast kada mešate tamnu i svetlu boju, na primer beli fondan i crnu čokoladu ili kada pravite ombre. Ako vaša kosa s ponosom nosi ombre, zašto ne bi i vaša svadbena torta. Od dna do vrha svadbene torte radite nijansiranje. Najtamnije pri dnu, a najsvetlije pri vrhu. Ili je jednostavno razgolitite. Da dobro ste pročitali, torte koje nemaju šlag niti fondan, a postale su izuzetno popularne u 2017. godini. Ako vi imate još malih milion ideja, onda se vodite sledećim savetom: što manje boja, po mogućstvu maksimalno tri boje i ukrašavanje jednostavnim, sitnim, ali efektnim ukrasima.

I za kraj, da ne zaboravimo zlatno pravilo odabira svadbene torte. Ako se odlučite da pravite venčanje tokom leta, nikako nemojte uzimati torte ukrašene šlagom ili fondanom, kao ni čokoladne, jer će se jednostavno rastopiti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *