Imate osećaj da Vas Vaš životni prostor ne ispunjava, pa čak i sputava. Svako jutro Vas budi dobro poznati stari osećaj teskobe. Nemojte se iznenaditi čak i ako se javi osećaj zasićenosti koja se može proširiti na sve aspekte Vašeg društvenog života. Vaš dom je odavno prestao da bude Vaša sigurna luka i sada je on samo mesto na kome ćete prespavati i sutradan otići. Ali, ne mora da bude sve baš tako crno, jer postoji rešenje.

 

Možda je ugradnja podnog grejanja pravo rešenje?

 

Adaptacija doma je svakako pravo rešenje ukoliko vašem domu želite da povratite njegov davno izgubljeni šarm i lepotu. Tako, čak i starim stanovima možemo vratiti svoj pređašnji sjaj. Postoji više predloga, ali se uvek u zavisnosti od vaših želja treba držati postavljenog cilja.

Svaki dom obično ima svoj poseban odeljak – ostavu ili špajz. Špajz je obično prenatrpan mnogobrojnim teglama džema, ajvara, kiselih krastavaca, paprike i druge zimnice. Krenite od špajza i pokušajte da ga rasteretite tako što ćete recimo od tri tegle džema dve odmah pokloniti nekome, a jednu sačuvati za sebe ukoliko zatreba za palačinke.

 

Osim tegli za zimnicu ostava bukvalno može značiti prostoriju za ostavljanje svega i svačega. Usisivači i drugi kućni aparati, stare krpe, kofe, i još ko zna šta još ima što znate i što ne znate ni šta će Vam. Predlog je da se otarasite nepotrebnog, nešto možete pokloniti, ponešto prodati, a možete i pokloniti ukoliko nekome trebaju takve stvari. Očistite prostoriju i razmislite da li bi ona mogla da promeni svoju namenu, jer vrlo lako od nje može postati gardarober. Na taj način ćete se veoma lako i uspešno otarasiti ogromnih ormana i plakara u Vašem stanu.

 

Kako iskoristiti stepenice na pravi način? Vrlo lako, tako što ćete prostor ispod stepenica zagraditi, staviti vrata, i za tili čas dobiti ostavu koju ste do pre par trenutaka „izgubili“. Ukoliko, pak, imate finansijskih sredstava i želite stepenice, najpraktičnije je da napravite spiralne stepenice. Na taj način uštedećete prostor u stanu, a Vaš dom će opet izgledati luksuzno i glamurozno.

 

Ukoliko posedujete terasu spadate u red pravih srećnika. Ali, samo ako je na pravi način iskoristite. Igrajte se, budite maštoviti i originalni. Tako možete da ušrafite nekoliko letvi ispod prozora, ubacite stolice, i začas dobijate pravi raj u Vašem domu. U zavisnosti od želja, možete dodati još i neku saksiju cveća, pustiti muziku na zvučniku tako da ćete Vi i gosti koji dođu kod Vas imati osećaj kao da sede u bašti nekog kafića, a ne u Vašem domu.

 

Pri adaptaciji stana obratite dodatno pažnju na grejanje. Instalacija podnog grejanja neće uneti neku vidljivu promenu, već će se promene osetiti sa prvim danima zime i hladnoće.

 

Na šta još dodatno treba obratiti pažnju?

 

Sve u svemu, adaptacija predstavlja sjajnu ideju, samo ako se sve kockice sklope. Ne kaže džabe naš narod „sloga kuću gradi, a nesloga ruši“. Zato prvo porazgovarajte sa ostalim ukućanima, pitajte ih šta misle o uređenju, jer bi sređivanje i adaptacija stana trebalo da bude izvedena na obostrano zadovoljstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *