Biznis Centar Economy.rs Diskusije Video Intervju Vreme O nama | Marketing | Economy.rs mobile Economy.rs za mobilne
Economy.rs marketing
VESTI BERZA RADA BIZNIS KATALOG BIZNIS MALI ŽIVOT I STIL SOFTVER EDUKACIJA KNJIGE POSLOVNI SERVISI

Economy.rs > Planeta > Ishrana >


Voda, zdravlje i odgovornost - Odgovorno ponašanje i održiva rešenja

Voda, zdravlje i odgovornost - Odgovorno ponašanje i održiva rešenjaDanas, 01. juna 2011. u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu je odrzana medjunarodna konferencija „VODA, ZDRAVLJE I ODGOVORNOST- ODGOVORNO PONASANJE I ODRZIVA RESENJA“

...koju je Evropski Wellness Institut organizovao u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, sumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Gradom Beogradom, Sekretarijatom za zivotnu sredinu, Ambasadom Izraela u Beogradu, Udruzenjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije, United Nations Development Programme (UNDP), JKP Beogradskim vodovodom i kanalizacijom, Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut“, Institutom za vodoprivredu „Jaroslav Cerni“, kompanijom Coca-Cola Hellenic Srbija i kompanijom Heba AD.

Cilj Konferencije bio je da odrzivo koriscenje vodnih resursa stavi na prioritetno mesto u javnom diskursu, pocev od regulatora do krajnjeg korisnika i svakog pojedinacnog gradjanina, kako bi se podstaklo i primenjivalo odgovorno ponasanje prema najkriticnijem resursu danas i smanji vodeni otisak svakog od nas. Teziste konferencije bilo je na razmeni iskustava i primera dobre prakse industrije i lokalnih zajednica, i poboljsanja informisanja i promene ponasanja u pristupu vodenim resursima.

Glavne teme konferencije bile su:
- VODA I ZDRAVLJE - znacaj vode za zdravlje, kolicina i kvalitet vode koju unosimo
- VODA I PRIVREDA - primene mera i tehnologija u cilju smanjenja vodenog otiska kompanija
- VODA I VODA - voda sa cesme i flasirana voda: nove navike i veci izbor
- VODA I ODGOVORNOST - od promene svesti do promene ponasanja

Na konferenciji su govorili
Prim. dr sc. med. Tatjana Knezevic, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut”
Goran Trivan, Sekretarijat za zastitu zivotne sredine, Grad Beograd
Dmitar Zakula, Ministarstvo poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede
Predstavnica Svetske zdravstvene organizacije
Predstavnici ambasade Izraela

koji su se slozili da Srbija obiluje vodama i da je neophodno govoriti o tome, a takodje su izjavili i koliko je bitno da svaki pojedinac preuzme odgovornost i smanji vodeni otisak.


„Uskladjenost sa evropskim direktivama o vodama ce dovesti do znacajnih promena u drustvu u celini. Nevladin sektor ce svojim aktivnostima uciniti znacajne pomake u podizanju svesti, a privatni sektor ce prepoznati svoj interes u praktikovanju drustvene socijalne odgovornosti“, rekao je gospodin Dmitar Zakula predstavnik Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede

Prema recima gospodina Roberta Bake, menadzera za primarnu proizvodnju kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, kao i svaki pojedinac i Coca-Cola Sistem zavisi od vode i vodnih ekosistema. „Voda je osnovni sastojak naših proizvoda, ali se koristi i u celokupnom procesu proizvodnje, zbog čega osećamo dužnost da se racionalno i odgovorno ophodimo prema tom strateški važnom resursu. U tom cilju, Coca-Cola Hellenic Srbija već godinama primenjuje Program za uštedu vode koji je pokazao značajne rezultate u smanjenju potrošnje vode, kao i Sistem za preradu otpadnih voda kojim se sve otpadne vode iz punionice prerađuju do nivoa kvaliteta koje propisuje Evropska unija“.

“Voda iz Beogradskog vodovoda prolazi kroz četiri nivoa kontrole, a godišnje se uzme 15 hiljada uzoraka. Za 119 godina postojanja Beogradskog vodovoda nikada nije izazvana ni jedan hidrična epidemija. Svakodnevno, uz najsavremeniju tehnologiju, proverava se veliki broj parametara. Voda za piće Beogradskog vodovoda je provereno dobrog kvaliteta i nisu joj potrebni nikakvi dodatni tretmani“, izjavio je gospodin Cvijo Babic, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Kako generalni direktor Heba ad. gospodin Milovan Ranković navodi da je ovo bila jedinstvena prilika da upoznamo širok auditorijum sa vrhunskim kvalitetom i brojnim zdravstvenim benefitima Heba vode i da sa ponosom predstavimo novi atraktivan dizajn. “Naša želja je i da podignemo svesnost o važnosti promene ponašanja i pristupa vodenim resursima, kao i o važnosti edukacije o značaju kvaliteta i količine vode koju unosimo za zdravlje svakog od nas.”, izjavio je gospodin Rankovic.

Tokom zvanicnog dela konferencije, gosti su imali priliku da uzivaju u izlozbi slika JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije kroz istoriju. Kao jedan od partnera konferencije, Beogradski vodovod i kanalizacija su kroz slike upoznali sve prisutne o istorijatu i razvoju vodovoda Beograd. (Economy.rs, 1. jun 2011.)

Postavio: Economy.rs. Pratite nas na Facebooku i Twitteru, kao i putem našeg mobilnog sajta

Najnovije vesti

Svečano otvoren Beogradski gastro festSvečano otvoren Beogradski gastro fest
Prvi Beogradski gastro fest danas je na Beogradskom sajmu svečano otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, u prisustvu najviših zvaničnika Kulinarske federacije Srbije, Diplomatske asocijacije Srbije, Svetske asocijacije šefova kuvara, predstavnika diplomatskog kora, kao i brojnih takmičara, gostiju, medija i ljubitelja gastronomije iz zemlje i inostranstva.
Danas je Svetski dan hraneDanas je Svetski dan hrane
Svetski dan hrane i hleba obeležava se 16. oktobra u svim krajevima sveta, a ovaj dan je prvi put u kalendaru zabeležen 1945. godine i to na inicijativu Ujedinjenih nacija. Ove godine, Srbija ovaj praznik slavi pod sloganom Brini o zemlji, nahrani svet, uz podršku Ministarstva zdravlja.
Kako odabrati idealan koktel za svako godišnje dobaKako odabrati idealan koktel za svako godišnje doba
Letnji kokteli ne bi trebalo da budu teški, jer usled visokih temperatura alkohol loše utiče na organizam, ali ako se konzumira u malim dozama postaje nezamenljiv, jer poboljšava ukus pića i osvežava. Pića sa visokim procentom alkohola izazivaju preterano izbacivanje vode iz organizma, što može da dovede telo do dehidratacije.
Sedam vrsta masnoća koje ne debljajuSedam vrsta masnoća koje ne debljaju
Danas znamo da nam za zdravlje nije važna količina masti koju unosimo, već njihova vrsta - neke masnoće su štetne, neke zdrave, a neke neutralne. Veruješ li da znaš sve o zasićenim, delimično zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama, iznenadićete nove preporuke prehrambenih stručnjaka.
Šest mitova o pici u koje još verujeteŠest mitova o pici u koje još verujete
Ona je jedno od najpopularnijih i najjeftinijih jela na svetu. Ipak razmislite još jednom i proverite u koje mitove o pici još uvek beskompromisno verujete.
Najnoviji trendovi dekorisanja kuhinjeNajnoviji trendovi dekorisanja kuhinje
Kuhinja je uvek bila važan deo kuće, ali u poslednjih nekoliko godina, ovaj prostor postaje izuzetno interesantan. Osim osnovne namene, pripreme hrane, u kuhinji se sve češće ručava na šanku, druži i provodi slobodno vreme.
Objavljeni pobednici foto konkursa Plavo-zeleni svetObjavljeni pobednici foto konkursa Plavo-zeleni svet
Otvaranje izložbe i svečana dodela nagrada za najbolje fotografije sa konkursa "Plavo-zeleni svet" održana je danas u UK Parobrod, u prisustvu velikog broja posetilaca i medija. Izložba je otvorena do 18. septembra, a ulaz je slobodan. Izložbu organizuje Centar za unapređenje životne sredine, uz podršku Telenor fondacije i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.
Obeležen Međunarodni dan ozonskog omotačaObeležen Međunarodni dan ozonskog omotača
Udruženje Centar za inovativne aktivnosti obeležilo je 16. septembar Međunarodni dan ozonskog omotača konferencijom za novinare u beogradskom Medija centru, na kojoj su domaći stručnjaci naglasili značaj ozonskog omotača koji nas štiti od UV zračenja i upozorili na štetne posledice koje po zdravlje ljudi i prirodu ima UV zračenje.
Kako izgleda život pod vodom [VIDEO]Kako izgleda život pod vodom [VIDEO]
Grupa američkih naučnika provela je dve sedmice na dnu okeana u blizini Floride. Oni su istraživali podvodni svet, a prema njihovim rečima, za te dve nedelje sakupili su više podataka nego što bi za dve godine rada sa površine vode.
Francuski recept zdrave ishraneFrancuski recept zdrave ishrane
Francuskinje su poznate po svojoj vitkoj liniji, ali uprko tome ne gladuju i znaju da uživaju u hrani.
Top 10 najpopularnijih piva na planetiTop 10 najpopularnijih piva na planeti
Od najprodavanijih piva ima mnogih za koje niste ni čuli, ali se prodaju milioni limenki i flaša svake godine. Svaka zemlja ima svoje omiljeno piće, a evo kompilacije najprodavanijih.
Meteorolozi: Posle vrelih i ledenih talasa, čekaju nas cunamijiMeteorolozi: Posle vrelih i ledenih talasa, čekaju nas cunamiji
Do 2050. godine temperatura će porasti za dva stepena, kiše će biti obilnije, biće sve više talasa ekstremne toplote ili polarne hladnoće, a turbulencije tokom leta aviona biće duplo duže - a to je tek početak, kažu stručnjaci.
Yin i yang ishranaYin i yang ishrana
Pravilna ishrana je ključ zdravlja svakog čoveka. Znamo da je bitno jesti svežu, organsku hranu prilagođenu podneblju u kojem živimo, ali kako je kombinovati da izvućemo najbolje dobrobiti?
Komarci: dosadni, napasni stanovnici vlažnih područjaKomarci: dosadni, napasni stanovnici vlažnih područja
Zahvaljujući virusu zapadnog Nila koji širom sveta stvara paniku, komarci su u medijima došli u prvi plan. Evo što zapravo te krvopije rade, koliko su opasni i kako ublažiti neugodan svrabež posle njihovog uboda.
Klimatolog potpuno iskreno: Naderali smo!Klimatolog potpuno iskreno: Naderali smo!
Klimatolozi već decenijama uljudno upozoravaju da zagrevamo našu planetu više nego što bismo smeli, ali gotovo ih niko ne sluša.
Koliko se klima zaista promenila?Koliko se klima zaista promenila?
Stručnjaci menjaju priču o globalnom zagrevanju i pojavljuju se mišljenja da čovek nije glavni krivac za promenu meteoroloških prilika na Zemlji.
'Lekovi' protiv mamurluka iz raznih delova sveta'Lekovi' protiv mamurluka iz raznih delova sveta
Ovaj scenario sa putovanja ili godišnjeg odmora većini će biti i te kako poznat. Napokon ne mislite o poslu, u društvu ste dragih osoba, kasna večera na terasi, boca vina, pa jedno “kratko” da se nazdravi, pa drugo, treće... a već u idućoj sceni budite se s ogromnom glavoboljom i poput guštera “puzite” prema slavini da popijete vodu.
Rimac Automobili: tehnologija i moćne baterije i u invalidskim kolicimaRimac Automobili: tehnologija i moćne baterije i u invalidskim kolicima
Kompanija Rimac Automobili još je jednom dokazala da se vrhunska tehnologija razvijana za elektromobile može primeniti i u drugim područjima.
10 psiholoških trikova kojima nam izvlače više novca u restoranu10 psiholoških trikova kojima nam izvlače više novca u restoranu
Menadžeri i vlasnici restorana sa posebnom pažnjom se bave izradom jelovnika, i kad to kažemo, ne mislimo konkretno na kvalitet spremanja i serviranja jela, već na grafičko uređenje menija.
Deset ekstremnih klimatskih fenomenaDeset ekstremnih klimatskih fenomena
Velike kiše, velike suše - klimatski ekstremi postaju sve češća pojava. Ali gde na svetu Sunce sija najjače, a gde pada najviše kiše? Evo male liste ekstremnih meteoroloških fenomena.
Operacioni i projektni menadžment Operacioni i projektni menadžment
Autori: Duško Letić, Branko Davidović
Socijalna psihologija Socijalna psihologija
Autori: Elliot Aronson, Timothy D. Wilson, Robin Akert

Prodavnica softvera

Kaspersky Internet Security 2013 Kaspersky Internet Security 2013
Proizvođač: Kaspersky
Bitdefender Total Security 2013 Bitdefender Total Security 2013
Proizvođač: Bitdefender
ESET NOD32 Antivirus 5 ESET NOD32 Antivirus 5
Proizvođač: ESET

NAJPOPULARNIJE VESTI

euro
Najmoćniji poslovni ljudi u regionu
bogatstvo
20 razlika između bogataša i običnih ljudi
isak asimov
Predviđanja Isaka Asimova za 2014. su jezivo tačna
antioksidansi
Geni su čudo: Evo šta sve nasleđujemo od roditelja
Pratite nas
Unapredite
svoje poslovanje
na Internetu
BiznisCentar.net web hosting
Web hosting
BiznisCentar.net web dizajn
Izrada web sajtova
BiznisCentar.net registracija domena
Registracija domena
BiznisCentar.net optimizacija sajta za pretrazivace
Internet marketing
VIDEO
Dejvid Bekam u najnovijoj reklami za svoj Haig Club viski [VIDEO] Dejvid Bekam u najnovijoj reklami za svoj Haig Club viski [VIDEO]
Ako ste džet-seter, uživalac planinskih, škotskih lepota i volite da popijete čašu viskija sa svojih prijateljima, Dejvid Bekam vam u najnovijoj reklami predstavlja jedan takav proizvod.
Društveni eksperiment: da li biste vratili novčanik? [VIDEO] Društveni eksperiment: da li biste vratili novčanik? [VIDEO]
Adrian Gruška je YouTube zabavljač koji je napravio zanimljiv eksperiment u Adelejdu. Hteo je da vidi da li je više dobrih ljudi koji će mu vratiti novčanik kada ga ispusti na ulici, ili će ipak biti više onih koji će iskoristiti priliku i postupiti loše.
Brutalna reklama za sigurnu vožnju koja ne sme se da se emituje pre 21 časa [VIDEO] Brutalna reklama za sigurnu vožnju koja ne sme se da se emituje pre 21 časa [VIDEO]
Autori kampanja za sigurnu vožnju često pribegavaju drastičnim porukama kako bi naterali vozače da poštuju saobraćajne propise.
Ostali video-sadržaji

Economy.rs marketing