Ekonomija|Finansije|Biznis mali|Video|Ekologija|IT i tehnologija|Diskusije


Economy.rs / IT i tehnologija / IT vesti /


Vip Mobile zabeležio 21,1 miliona EUR profita u 2011. godini


Teme u članku: VIp Mobile, telekomunikacije, mobilni telefoni, pametni telefoni

Vip Mobile zabeležio 21,1 miliona EUR profita u 2011. godiniTokom 2011. Vip je povećao korisničku bazu do ukupnog broja od preko 1.6 miliona korisnika i time zabeležio godišnji rast od 20.8%, dok je tržišno učešće kompanije na kraju decembra prošle godine iznosilo 15.7%.

Prihodi su u 2011. porasli za skoro 37% do iznosa od 143.1 milion evra. Tokom četvrtog tromesečja 2011. Vip je zabeležio rast prihoda od 38.9% i dostigao sumu od 38.9 miliona evra u odnosu na isti period prošle godine. Porast prihoda rezultat je povećanja broja korisnika i povećanja ukupnog mobilnog saobraćaja generisanog od strane korisničke baze, najvećim delom zahvaljujući povećanju broja privatnih postpejd i poslovnih korisnika, kao i segmenta mobilnog brodbenda.


Operativna dobit (EBIT) je u 2011. godini dostigla sumu od 21.1 milion evra u poređenju sa gubitkom od 47.1 milion evra u 2010. godini. Istovremeno je dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) u 2011. godini iznosila 31.5 miliona evra. U četvrtom tromesečju 2011. operativna dobit (EBIT) je od negativnog iznosa od 10.1 milion evra u istom period prethodne godine porasla u pozitivnu vrednost od 43.3 miliona evra, pod uticajem jednokratnog povećanja vrednosti sredstava Vipa u iznosu od 49.4 miliona evra. Revalorizacija sredstava urađena je na osnovu očekivanog većeg rasta kompanije u narednom periodu bazirano na sadašnjem trendu rasta. Dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) u četvrtom tromesečju prošle godine porasla je za 159.2% u odnosu na isti period prethodne godine i iznosila je 9.9 miliona evra. Kompanija je na kraju 2010. dostigla granicu rentabilnosti operativnog poslovanja, prvi put od početka rada 2007. godine.

“Vip je jedan od najbrže rastućih mobilnih operatera u regionu i na dobrom smo putu da postanemo prvi izbor za korisnike u Srbiji jer nudimo najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu mobilnih komunikacija. Uprkos teškoj makroekonomskoj situaciji Vip je samo u 2011. godini uložio 56 miliona evra, najvećim delom u HSPA+ mrežnu tehnologiju koja našim korisnicima pruža veće brzine prenosa podataka. Ovom tehnologijom pokriveno je 60% populacije Srbije. Zahvaljujući daljim investicijama u naše poslovanje, kvalitetnu mrežu i konkurentne ponude pokušaćemo da u 2012. godini ubedimo još više korisnika da nam se pridruže.’’ Ovo je izjavio Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile.

Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od 2007. godine uložio 698 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. (Economy.rs, 24. februar 2012.)

Postavio: Economy.rs. Pratite nas na Facebooku i Twitteru, kao i putem našeg mobilnog sajta
Povezane vesti
- Najbolji studenti na plaćenoj praksi u Vipu
- Istraživanje: 116 EUR mesečni džeparac mladih u Srbiji
- 89% online kupovina vrši se preko PC-a, ali mobilni telefoni zauzimaju sve značajniju ulogu
- Which Phone - koji je telefon za tebe?
- Smart palm - pametna palma za punjenje mobilnih telefona - VIDEO
economy.rs facebook  economy.rs twitter  economy.rs google plus  economy.rs pinterest  economy.rs rss  economy.rs linkedin 

IT i tehnologija >> Najnovije vesti

  PayPal širi program zaštite kupaca na usluge i digitalna dobra
PayPal širi program zaštite kupaca na usluge i digitalna dobra
    Od danas niže cene roaminga u regionu
Od danas niže cene roaminga u regionu
    Pet aplikacija i igara idealnih za odmor
Pet aplikacija i igara idealnih za odmor
    Francuska zabranila Uber, policija pleni automobile
Francuska zabranila Uber, policija pleni automobile
    Amazon će pisce plaćati po broju pročitanih stranica
Amazon će pisce plaćati po broju pročitanih stranica
 
     
Economy.rs marketing