Trizma korisnički centar za ambasade Austrije i SAD

Trizma korisnički centar za ambasade Austrije i SADKompanija Trizma pruža usluge ambasadama i konzulatima Austrije i SAD-a u šest zemalja.
U vreme kada nije lako doći do novih poslova, kompanija Trizma, prva kompanija u Srbiji koja nudi usluge kontact centar outsourcing-a, dobila je prestižne klijente.

Centralizovani servis koji je kreirala Trizma, omogućuje građanima Rusije, Kazahstana, BiH, Makedonije, Crne Gore i Albanije, da brže i jednostavnije, bez čekanja u dugim redovima, dobiju sve informacije o viznom režimu ili zakažu termin za razgovor u ambasadi.

“Za dobijanje ovakvih poslova osnovno je biti prepoznat od velikih klijenata kao organizacija koja kadrovskim i tehnološkim kapacitetima može da odgovori na sve zahteve. Ovo smo postigli višegodišnjim usavršavanjem usluga koje pružamo,“ rekao je Mijat Ivović, regionalni direktor kompanije Trizma.


Usluga outsourcing korisničkog servisa nije novost, pre svega u zemljama engleskog govornog područja. Često se ti kontakt centri izmeštaju u azijske zemlje. Jezičke i kulturološke razlike, mogu da budu ozbiljna prepreka za ovakav outsourcing, ali Trizmu to ne sprečava da izađe na evropsko tržište. Zbog toga je važan deo posla i angažovanje operatera koji dovoljno dobro govore lokalne jezike i dijalekte. Korisnik koji pozove službu za informacije o vizama ne zna da, zapravo, razgovara sa operaterom koji se nalazi u Srbiji.

“Do sada smo za potrebe klijenata iz Švajcarske, Velike Britanije i Austrije, angažovali operatere koji tečno govore nemački, italijanski ili engleski jezik. Ovaj put je izazov bio veći. Pored ispunjavanja kriterijuma koje su nam ambasade postavile, morali smo da pronađemo operatere koji tečno i bez naglaska govore lokalne jezike Kazahstana, Rusije, Crne Gore, BIH, Makedonije i Albanije“, rekao je Mijat Ivović, regionalni direktor kompanije Trizma. (Economy, 27. maj 2009.)

Postavio: Economy.rs. Pratite nas na Facebooku i Twitteru, kao i putem našeg mobilnog sajta