Biznis Centar Economy.rs Diskusije Video Intervju Vreme O nama | Marketing | Economy.rs mobile Economy.rs za mobilne
Economy.rs marketing
VESTI BERZA RADA BIZNIS KATALOG BIZNIS MALI ŽIVOT I STIL SOFTVER EDUKACIJA KNJIGE POSLOVNI SERVISI


Economy.rs > E-poslovanje > IT Vesti >


Trizma korisnički centar za ambasade Austrije i SAD

Trizma korisnički centar za ambasade Austrije i SAD Kompanija Trizma pruža usluge ambasadama i konzulatima Austrije i SAD-a u šest zemalja.
U vreme kada nije lako doći do novih poslova, kompanija Trizma, prva kompanija u Srbiji koja nudi usluge kontact centar outsourcing-a, dobila je prestižne klijente.

Centralizovani servis koji je kreirala Trizma, omogućuje građanima Rusije, Kazahstana, BiH, Makedonije, Crne Gore i Albanije, da brže i jednostavnije, bez čekanja u dugim redovima, dobiju sve informacije o viznom režimu ili zakažu termin za razgovor u ambasadi.

“Za dobijanje ovakvih poslova osnovno je biti prepoznat od velikih klijenata kao organizacija koja kadrovskim i tehnološkim kapacitetima može da odgovori na sve zahteve. Ovo smo postigli višegodišnjim usavršavanjem usluga koje pružamo,“ rekao je Mijat Ivović, regionalni direktor kompanije Trizma.


Usluga outsourcing korisničkog servisa nije novost, pre svega u zemljama engleskog govornog područja. Često se ti kontakt centri izmeštaju u azijske zemlje. Jezičke i kulturološke razlike, mogu da budu ozbiljna prepreka za ovakav outsourcing, ali Trizmu to ne sprečava da izađe na evropsko tržište. Zbog toga je važan deo posla i angažovanje operatera koji dovoljno dobro govore lokalne jezike i dijalekte. Korisnik koji pozove službu za informacije o vizama ne zna da, zapravo, razgovara sa operaterom koji se nalazi u Srbiji.

“Do sada smo za potrebe klijenata iz Švajcarske, Velike Britanije i Austrije, angažovali operatere koji tečno govore nemački, italijanski ili engleski jezik. Ovaj put je izazov bio veći. Pored ispunjavanja kriterijuma koje su nam ambasade postavile, morali smo da pronađemo operatere koji tečno i bez naglaska govore lokalne jezike Kazahstana, Rusije, Crne Gore, BIH, Makedonije i Albanije“, rekao je Mijat Ivović, regionalni direktor kompanije Trizma. (Economy, 27. maj 2009.)

Postavio: Economy.rs. Pratite nas na Facebooku i Twitteru, kao i putem našeg mobilnog sajta

Najnovije vesti

Facebook Nearby Friends: pronađi prijatelja na mapiFacebook Nearby Friends: pronađi prijatelja na mapi
Facebook je zvanično pokrenuo opciju Nearby Friends koja omogućava korisnicima da prate i pronađu lokaciju svojih prijatelja na mapi u realnom vremenu.
Nokia odlazi u istoriju - menja ime u Microsoft MobileNokia odlazi u istoriju - menja ime u Microsoft Mobile
Microsoftova kupovina kompanije Nokia Devices and Services će biti finalizovana do kraja aprila, a da bi tranzicija bila što bezbolnija, svim dobavljačima Nokia uređaja poslato je pismo. U pismu se navodi da će Nokia Oyj promeniti ime u Microsoft Mobile Oy.
BiznisCentar Uskršnja akcija i dalje traje: 50% popusta za registraciju domenaBiznisCentar Uskršnja akcija i dalje traje: 50% popusta za registraciju domena
BiznisCentar pokreće fantastičnu Uskršnju promociju u okviru koje svi korisnici mogu zakupiti neki od preko 40 internet domena sa popustima i do 50% uz odabrani web hosting paket.
Pametni telefoni: sistem za daljinsko brisanje podataka postaje standardPametni telefoni: sistem za daljinsko brisanje podataka postaje standard
Sistem za daljinsko onemogućavanje smart telefona i brisanje ličnih podataka postaće standard 2015. godine, dogovor je najvećih kompanija u oblasti telekomunikacija.
Sedam smrtnih e-mail grehovaSedam smrtnih e-mail grehova
Prosečan radnik pošalje oko 10.000 e-mail poruka godišnje. Međutim, ako tim komunikacijskim alatom ne rukujemo pravilno, može ugroziti naše i zdravlje naših kolega, kaže psiholog Ema Rasel iz britanske poslovne škole Kingston.
Intel menja zvaničan font - prvi put u istorijiIntel menja zvaničan font - prvi put u istoriji
Intel je predstavio najnoviji globalni tip slova pod nazivom 'Intel Clear', što predstavlja prvi redizajn fonta u njegovoj 45-godišnjoj istoriji.
Održan panel: Gospodari Interneta - promena u upravljanjuOdržan panel: Gospodari Interneta - promena u upravljanju
Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), je 10. aprila, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, organizovao panel diskusiju na temu 'Gospodari Interneta - promena u upravljanju'.
Strategija Twittera: da li konačno izgleda kao društvena mreža?Strategija Twittera: da li konačno izgleda kao društvena mreža?
U skladu sa opštim trendom za što većim brojem fotografija i multimedije na profilima društvenih mreža, Twitter je ponovo redizajnirao izgled web profila korisnika, koji podseća na najvećeg konkurenta, Facebook.
Windows XP otišao u zasluženu penzijuWindows XP otišao u zasluženu penziju
Starosna granica je i zvanično istekla, pa je Windows XP konačno u prilici da se odmori, pošto je danas ispraćen u penziju uz najviše počasti i retrospektivu sjajne karijere. Posle više od 12 godina službe, verni prijatelj i saradnik brojnih korisnika prestaje da dobija podršku koja ga čini bezbednim i kompatibilnim sistemom.
Stiv Džobs hteo da pokrene 'Sveti rat' protiv Google-aStiv Džobs hteo da pokrene 'Sveti rat' protiv Google-a
Osnivač Apple-a Stiv Džobs želeo je da pokrene najveću tržišnu bitku protiv Google-a godinu dana pre nego što je preminuo, pokazala su nedavno objavljeni tajni e-mailovi.
Google Naps - pronađite 'dremku' širom svetaGoogle Naps - pronađite 'dremku' širom sveta
Google Naps su napravili holandski programeri, koji su se odmah ogradili i rekli da je ovo parodija, koja ne želi da naškodi Google-ovim kartama, već da zabavi ljude.
Samsung sa grafenom planira revoluciju u svetu elektronikeSamsung sa grafenom planira revoluciju u svetu elektronike
Za grafen se već duže vreme govori kako će uvesti revoluciju u svet elektronike. Međutim, uz njega su vezani brojni problemi sa proizvodnjom, a koje je Samsung po svemu sudeći - rešio.
Naxis taxi - prvi taksi u regionu koji omogućava plaćanje karticamaNaxis taxi - prvi taksi u regionu koji omogućava plaćanje karticama
Beogradski taksi prevoznik Naxis Taxi postao je i zvanično prva regionalna kompanija ovog tipa koja je u sva svoja vozila uvela POS terminale koji korisnicima omogućava plaćanje vožnji putem platnih kartica, nakon što je uspešno završeno testiranje novog sistema.
Da li će Srbija prvi put dobiti Ministarstvo informacionog društva?Da li će Srbija prvi put dobiti Ministarstvo informacionog društva?
Američka privredna komora u Srbiji (AmCham), Savet stranih investitora (FIC) i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), vodeće poslovne organizacije koje predstavljaju najuspešnije kompanije koje posluju u Srbiji, predlažu novoj vladi uspostavljanje posebnog Ministarstva informacionog društva, sa uverenjem da takvo telo može značajno doprineti pozicioniranju Srbije kao investicione destinacije i omogućiti dalji privredni rast.
Nokia Waltz - da li prepoznajete ovaj zvuk [VIDEO]Nokia Waltz - da li prepoznajete ovaj zvuk [VIDEO]
Sećate li se onih dana kada je vaš telefon bio samo to – telefon koji je služio za pozive, slanje sms poruka, igranje ”zmijice”… Kolika je verovatnoća da je taj vaš telefon za melodiju dolaznog poziva imao ”Nokia Waltz”?
Upoznajte Cortanu, Microsoft-ovu digitalnu pomoćnicuUpoznajte Cortanu, Microsoft-ovu digitalnu pomoćnicu
Microsoft je danas predstavio najnovije karakteristike Windows Phone operativnog sistema, uključujući dugo očekivanog konkurenta Apple-ovom Siriju i Google Now-u, u vidu virtuelnog asistenta pod nazivom Cortana.
Od danas moguć prenos i fiksnog broja telefonaOd danas moguć prenos i fiksnog broja telefona
U Srbiji je od danas moguće broj fiksnog telefona preneti iz mreže jednog operatera u mrežu drugog. Kako ističu u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Srbije, time će biti u potpunosti liberalizovano domaće tržište telekomunikacija.
Trikovi za lakši rad sa GmailomTrikovi za lakši rad sa Gmailom
Gmail 1. aprila slavi svoju desetu godišnjicu. Deset godina nakon svog pokretanja nudi vam puno više od obične usluge slanja mailova.
Zašto ukradeni Twitter nalozi vrede više od ukradenih kreditnih karticaZašto ukradeni Twitter nalozi vrede više od ukradenih kreditnih kartica
Ukradeni Twitter nalozi trenutno vrede više od ukradenih kreditnih kartica na crnom tržištu, pokazuje istraživanje koje su sproveli Rand Corporation i Juniper Networks.
Vip Mobile: Hajde da pričamo #drugepričeVip Mobile: Hajde da pričamo #drugepriče
Vip mobile se u novoj kampanji, pod sloganom „Hajde da pričamo #drugepriče“, trudi da podstakne građane da uvesele svoju svakodnevicu tako što će obratiti pažnju na lepa, pozitivna dešavanja u okruženju i stvarati i deliti sopstvene druge priče.
Šta otkriva vaš Facebook profil: Jeste li hijena, petao, lopov...Šta otkriva vaš Facebook profil: Jeste li hijena, petao, lopov...
Hijene, špijuni, emotivci, petlovi, lopovi - iako bi mogli biti likovi neke krimi priče iz životinjskog sveta, zapravo su žargonski izrazi posvećeni šarolikom društvu s Fejsbuka koje su u međusobnom opisivanju izmislili kreativni korisnici te društvene mreže, u zavisnosti od toga kako je ko doživljava.
Bubble Cup: počinje takmičenje najboljih mladih programera regionaBubble Cup: počinje takmičenje najboljih mladih programera regiona
Bubble Cup je timsko takmičenje u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima iz celog sveta. Takmičenje je prvi put održano 2008. godine.
Dnevna potrošnja na Internetu oko 200.000 EURDnevna potrošnja na Internetu oko 200.000 EUR
U Srbiji se u 2013 svakog dana na trgovinu putem interneta trošilo više od 22 miliona dinara, pokazali su podaci Narodne banke Srbije.
MareNostrum, najbrži superkompjuter u EvropiMareNostrum, najbrži superkompjuter u Evropi
Decenijama su laboratorije bili središta naučnih istraživanja. Sve teorije o fizičkom svetu u njima su se testirale i proveravale. Ali, naučnici odgovore na ista pitanja sve više traže u superračunarima.
Na kojoj društvenoj mreži trošite svoje radno vreme?Na kojoj društvenoj mreži trošite svoje radno vreme?
Manje srećni radnici imaju ograničen pristup internetu, no oni koji imaju iskorištavaju ga obilato, tvrdi portal Salary.com koji je napravio anketu među svojim čitaocima kako bi saznao njihove navike na poslu.
Alkohol – zamalo medicinski priručnik Alkohol – zamalo medicinski priručnik
Autori: Simon Borovjak
Oracle Database 11g: Nove osobine za administratore baza podataka i programere Oracle Database 11g: Nove osobine za administratore baza podataka i programere
Autori: Sam R. Alapati
Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS
Autori: Ivan Đorđević

Prodavnica softvera

Kaspersky Internet Security 2013 Kaspersky Internet Security 2013
Proizvođač: Kaspersky
Bitdefender Total Security 2013 Bitdefender Total Security 2013
Proizvođač: Bitdefender
ESET NOD32 Antivirus 5 ESET NOD32 Antivirus 5
Proizvođač: ESET

NAJPOPULARNIJE VESTI

euro
Najmoćniji poslovni ljudi u regionu
bogatstvo
20 razlika između bogataša i običnih ljudi
isak asimov
Predviđanja Isaka Asimova za 2014. su jezivo tačna
antioksidansi
Geni su čudo: Evo šta sve nasleđujemo od roditelja
Pratite nas
Unapredite
svoje poslovanje
na Internetu
BiznisCentar.net web hosting
Web hosting
BiznisCentar.net web dizajn
Izrada web sajtova
BiznisCentar.net registracija domena
Registracija domena
BiznisCentar.net optimizacija sajta za pretrazivace
Internet marketing
VIDEO
Aerodinamika Ford Mustanga GT [VIDEO] Aerodinamika Ford Mustanga GT [VIDEO]
Više nije dovoljno da automobil bude neviđeno brz, ili da izgleda sjajno, ili da troši jako malo goriva. Moderni automobili moraju da fasciniraju u svim ovim kategorijama, ali i više, zbog čega Fordov Mustang GT 2015 predstavlja jedan fantastičan izbor za ljubitelje moćnih mašina.
Šta je tvoj problem, pitaju te paraolimpijci [VIDEO] Šta je tvoj problem, pitaju te paraolimpijci [VIDEO]
Samsung, globalni partner Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora u kategoriji opreme za mobilnu komunikaciju, predstavio je video kampanju pod nazivom What’s Your Problem? Sport Doesn’t Care.
Kroz oči sportiste: Vrtoglava vožnja bobom u Sočiju [VIDEO] Kroz oči sportiste: Vrtoglava vožnja bobom u Sočiju [VIDEO]
Met Mortensen, predstavnik Sjedinjenih Država u dublu boba na Olimpijskim igrama u Sočiju, odlučio je da pokaže koliko je njegova disciplina uzbudljiva.
Ostali video-sadržaji
Aleksandar Dragišić Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije
Iako je Srbija bogata prirodnim dobrima ona nisu u dovoljnoj meri zaštićena a mogućnosti i načini zaštite su stalni izazov
Dragoljub Simonović Dragoljub Simonović, generalni direktor Železnice Srbije AD
Mi ćemo u narednom periodu ulagati u razvoj pruga, posebno na onim mestima koja su kritična za železnički saobraćaj, i kupiće se i nove mašine radi udobnosti saobraćaja.
Milorad Soldatović mr Milorad Soldatović, predsednik opštine Opovo
Prioritetni zadatak Opova, jeste da stvori ekonomske pretpostavke budućeg održivog razvoja...

Economy.rs marketing