#Blogometar15: učestvujte u regionalnom istraživanju blogera na Balkanu

#Blogometar15: učestvujte u regionalnom istraživanju blogera na BalkanuSvaki treći web sajt na svetu je blog. Tri od četiri internet korisnika redovno čitaju blogove. Svakog dana objavi se blizu 3.000.000 blog postova. Pet od šest internet “influensera” su blogeri, a na njih najveći uticaj vrše opet drugi blogeri.

Od 2012. do danas podaci o broju blogera variraju. Uzevši u obzir sve dostupne podatke - na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova.

Kako pokrenuti blog - sve za vaš sajt

Do momenta kad završite čitanje ovog teksta biće objavljeno preko 20.000 novih blog postova!


- Blogosfera bivše Jugoslavije se do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme je brojala do čak 1.000.000 blogova. Ali o blogovima u regionu danas znamo manje nego ikada. Blogeri, ne znamo kako ste, a to je važno - izjavila je Dragana Đermanović, autorka ovog istraživačkog projekta.

Popunite istraživanje klikom na https://www.surveymonkey.com/s/Blogometar15

Ne znamo šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe); ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena... o Blogerima i blogerkama pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude! (Economy.rs, 9. mart 2015.)

Postavio: Economy.rs. Pratite nas na Facebooku i Twitteru, kao i putem našeg mobilnog sajta