dušek

Kad odlučite da kupite novi, kvalitetni dušek i krenete u šoping avanturu, shvatite koliko je to zapravo komplikovan proces. Izbor u prodavnicama i na internetu je ogroman, a vi baš i nemate mnogo vremena za biranje, razgledanje i isprobavanje dušeka.

Iako je najbolji test za jedan dušek to da spavate jednu noć na njemu, to je nemoguće uraditi. Imate sreće ako u nekim prodavnicama uopšte daju da se dušek isproba na par minuta, a ako kupujete dušek preko online shopa, onda nemate tu opciju.

Prema tome, kako izabrati kvalitetan dušek? Čime se voditi prilikom kupovine i šta je to na šta najviše treba da obratite pažnju?

Iako je svaki čovek drugačiji i u zavisnosti od naših potreba biće nam potrebni i različiti dušeci, neka opšta pravila prilikom kupovine dušeka svakome mogu biti korisni. Ovo će posebno biti od pomoći onima koji pate od bolova u leđima i vratu. Izbor dušeka može da napravi veliku razliku i pomogne da se reše ovi problemi. Dan nakon spavanja na kvalitetnom dušeku može da prođe bez bolova i neprijatnosti.

1. Istražite na internetu koje opcije imate.

Pročitajte što više tekstova poput ovog. Pre nego što rešite koji ćete dušek kupiti, istražite na internetu koje vrste dušeka postoje, šta preporučuju doktori, koji su najprodavaniji modeli, pogledajte iskustva kupaca na forumima i tome slično.

Latex dušeci su dobar početni korak za sve koji znaju zašto je bitan kvalitetan san.

Tako ćete najbrže i najlakše dobiti uvid u to kako izgleda tržište dušeka, šta je ono šta se traži i proizvodi, a šta je ono što se preporučuje. To će vam pomoći da formirate objektivan i samostalan sud i znaćete šta plaćate, a šta dobijate.

2. Konsultujte se sa doktorom.

Ukoliko imate ozbiljnijih problema sa leđima, pre kupovine novog dušeka obavezno se konsultujte sa doktorom.

Nemojte eksperimentisati „na svoju ruku“ kako ne bi kojim slučajem pogoršali svoje zdravstveno stanje. Mnogi proizvođači dušeka kažu da su njihovi dušeci ortopedski i odobreni od strane doktora, ali je najbolje da pitate stvarnog doktora šta o određenom tipu dušeka misli. Možda će vam čak i sam prepoučiti nekoliko vrsta za koje misli da su najbolje.

Spavanje je jedino vreme kad su mišići, ligamenti i ostale strukture kičme potpuno opušteni. Zato treba izabrati kvalitetan dušek i to vreme iskoristiti maksimalno za oporavak tela od napornog dana i umora.

3. Ako je moguće, isprobajte dušek.

Ukoliko dušek kupujete u prodavnici, ako je dozvoljeno, isprobajte ga bar na nekoliko minuta. Ne treba da vas bude sramota ili da vam bude neprijatno zbog toga. Ne dozvolite da vas prodavci ubrzaju i nateraju da donesete odluku o kupovini pre nego što dobro razmislite i u potpunosti se odlučite.

U pitanju je ozbiljna odluka jer ćete taj dušek koristiti godinama i morate biti sigurni da će vam uvek odgovarati. Malo je komplikovanije ukoliko taj dušek kupuje par za zajednički dom. Naime, ono što odgovara jednom, ne mora da znači da će odgovarati i drugom. U tom slučaju, isprobajte dušek zajedno i nemojte da idete u kupovinu samostalno. Potrebno je da se oba partnera slože.

Ako dušek kupujete preko interneta i nemate mogućnost probanja, možete se raspitati da li neko iz vašeg društva ili od vaše rodbine poseduje taj dušek, pa da čujete njihove utiske. Možete dušek probati i kod njih, pa čak i na njemu spavati jednu noć.

Može se desiti da dok ste u nekom hotelu, na odmoru, spavate na vrlo kvalitetnom dušeku. Ukoliko vam odgovara, slobodno se raspitajte o modelu dušeka kod zaposlenih, pa ćete ga sigurno vrlo jednostavno naći na internetu.

4. Mit je da su najtvrđi dušeci najbolji.

Koliko puta ste čuli da su najtvrđi dušeci najbolji? Međutim, istraživanja govore drugačije. Naime, razmislite dva puta pre nego što kupite neki ekstremno tvrd i čvrst dušek, posebno ukoliko patite od bolova u donjem delu leđa. Prema određenim istraživanjima u tom slučaju je srednje čvrst dušek bolji od potpuno čvrstog dušeka.

Postoji razlika između stabilnosti i izdržljivosti dušeka i njegove tvrdoće koja je često uzok neudobnosti. Dušek bi trebalo da bude čvrst, ali i udoban.

5. Proverite garanciju!

Ako prodavnica, bilo „prava“ ili na internetu, ne nudi garanciju za dušeke koje prodaje, razmislite još jednom da li želite baš kod njih da kupite dušek. Dušek bi trebalo da bude dugoročna investicija, a ne pomodni komad nameštaja koji se menja svake sezone ili svake godine.

6. Kupujte u prodavnici koja prodaje samo dušeke.

Ukoliko dušek kupujete u prodavnici nameštaja u kom ne postoji neki veliki izbor dušeka, nemojte se čuditi što prodavci nisu mnogo upućeni u problematiku kupovine dušeka, niti upoznati sa različitim vrstama i opcijama koje postoje.

Za najbolju uslugu, dušek kupite u prodavnici koja je specijalizovana za to. Probajte da nađete neku koja nudi širok izbor različitih vrsta dušeka, kako bi bili sigurni da ste zaista izabrali ono što je najbolje za vas.

7. Dušek po meri

Pogledali ste sve što se nudi u prodavnicama i na internetu, ali niste uspeli da nađete ono što želite?

Ne očajavajte – postoji mogućnost kupovine dušeka po meri. Naime, određene firme i kompanije izrađuju dušeke po meri kupca. Vi birate dimnezije, debljinu dušeka, materijal od kog je napravljen, itd. Možete u potpunosti kontrolisati proces proizvodnje i naručiti baš ono što nigde niste mogli da pronađete.

Ovo je posebno korisno ako imate krevet nestandardnih dimenzija za koji nije lako pronaći odgovarajući dušek.

Kupovina dušeka ne bi trebalo da se bude obavljena u žurbi i bez mnogo razmišljanja. Da biste imali bolji san i zdravije telo, odvojite vremena da izaberete onaj pravi jer će vam se to višestruko isplatiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *