Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu
Niste prijavljeni.
Ne znam sta se dogadja, ali je i traznja mala.
Nije na forumu
UPRAVNI ODBOR CENTROPROIZVOD A.D.
Beograd-Surčin
Oglašava
SAZIVANJE
VANREDNE SEDNICE SKUPŠTINE AKCIONARA
za 19.10.2007.godine, u 13 časova, u prostorijama Društva,
Dobanovački put bb, Surčin - Beograd
sa sledećim DNEVNIM REDOM:
1. Razmatranje Izveštaja o ispunjavanju uslova za održavanje sednice i verifikacija mandata punomoćnika
2. Izbor predsednika i komisije za glasanje
3. Verifikacija Zapisnika sa prethodne sednice
4. Izbor i imenovanje članova Upravnog odbora
5. Donošenje Odluke o izboru ovlašćene revizorske kuće za reviziju godišnjeg Finansijskog izveštaja za 2007. godinu
6. Razno
Pravo učešća u radu Skupštine imaju punomoćnici akcionara koji raspolažu sa najmanje 20.000 akcija i koji svoje učešće prijave u spisak učesnika za sednicu najkasnije 3 dana pre dana održavanja.
Evidentiranje u spisak učesnika vrši se u Sektoru za ljudske resurse u sedištu Društva, Dobanovački put bb, Surčin, najkasnije 3 dana pre dana održavanja sednice.
Na istom mestu može se izvršiti i uvid u materijal za sednicu, počev od 16.10.2007.godine, radnim danom od 11:00 do 15:00 časova.
Predsednik Upravnog odbora
Božidar Komadinić
http://www.centroproizvod.co.yu/akcionari.php
Poslednje editovanje od Roadrunner (2007-10-13 16:04:44)
Nije na forumu
Pa sta je ovo bitno za akcionare?...
Nije na forumu
ilija upisano:
Zbog tačke 5., da vidimo ko će biti revizorska kuća i kada ćemo da saznamo podatke iz bilansa za 2007. godinu (neke firme ovo i ne rade). Iz Centroproizvoda su tvrdili da su ove godine imali povećanje proizvodnje i prodaje za 40%.
Nije na forumu
To je dobro, jedino sto akcionari nemaju nista od toga. Vecinski vlasnik drzi konce. Dividende nema. Mozemo biti ponosni.
Nije na forumu
Roadrunner upisano:
ilija upisano:
Zbog tačke 5., da vidimo ko će biti revizorska kuća i kada ćemo da saznamo podatke iz bilansa za 2007. godinu (neke firme ovo i ne rade). Iz Centroproizvoda su tvrdili da su ove godine imali povećanje proizvodnje i prodaje za 40%.
Po mojim informacijama, očekuju rast prihoda za oko 30% do 35% u ovoj godini.
Dosta su pouzdane.
Nije na forumu
ilija upisano:
To je dobro, jedino sto akcionari nemaju nista od toga. Vecinski vlasnik drzi konce. Dividende nema. Mozemo biti ponosni.
Bitno je samo da ima profita, jer čak i kada nema dividende u novcu ili "dividende u akcijama" (obrati pažnju na navodnike) akcionari imaju koristi jer im onda raste cena akcija.
Pogledaj ovaj link na forumu edukacija http://www.economy.co.yu/diskusije/view … 54#p69054, meni su objašnjavali i učili me drugi koji više znaju od mene i zahvalan sam im na tome, korisno je i priča važi uopšte za sve akcije.
Nije na forumu
Hvala na strpljenju i pozitivnom odnosu. Ja sam (strasnom) greskom usao po dvostruko vecem iznosu od sadasnje cene akcije. Mislim da vecinskom vlasniku ne odgovara povecanje cene i da mu cena akcije niju ni u jednoj funkciji posla, pa sve dok ne bi morao da prodaje... Sve odluke ce ionako donositi sam. A o nekoj raspodeli dobiti moze da se masta. Proslogodisnju dobit je raspodelio na statutarne rezerve Društva, a tako moze i dalje...
Nije na forumu
CRHoV:
Rbr Akcionar Broj akcija % od ukupne emisije
2. AKC. FOND REPUBLIKE SRBIJE 434594 14,95193
5. REPUBLIČKI FOND ZA PIO 132787 4,56845
Podsećam da država nije htela da proda po ovoj ceni, a mogla je:
19.04.2007 4.000 11,48 10.280 41.120.000 / / / 12.192 10.460 MPC
Nije na forumu
Evo za one koji mozda ne posecuju sajt...
http://www.centroproizvod.co.yu/publika … ss%205.pdf
Nije na forumu
nema leba na CNTP ili ja vidim sustinu nakon ove polemike?
Nije na forumu
Ma CNTP je preskup, Mcap 5,6 mlrd a prihodi oko 2 mlrd.....
Nije na forumu
Skupo, skupo... njega su zakucali u samom startu. Imam ga i mora da se sad ceka... nesto kao stednja (s malom kamatom)!
Nije na forumu
I ja mislim da je skupo i da ce morati mnogo da se ceka....Mislim da ce jos dole ...
Nije na forumu
E dole nece - na ovoj ceni je dosta stabilan, iako neki grebarosi pokusavaju da obore cenu. Moze samo gore ...
Nije na forumu
Jedan drugar me upozorio da prava cena nije 1950 nego 1681...
Nije na forumu
frodo baggins upisano:
Ma CNTP je preskup, Mcap 5,6 mlrd a prihodi oko 2 mlrd.....
... a rashodi oko 2 mlrd.
Frodo, lepo sam ti govorio a ti... ccc.
Gandalf the Grey ![]()
![]()
Poslednje editovanje od Emerald_MG (2007-11-04 21:08:24)
Nije na forumu
Najavili veliko uvecanje prihoda,RUBIROZA ako si na licu mjesta provjeri detalje.
Nije na forumu
Pola vrha DS je u CNTP.Ne verujem da je ovo losa prica.A i Podravka se muva oko CNTP.
Nije na forumu
Nisu najavili, već ostavrili, firma nikad nije poslovala tako ko ove godine, ali na berzi će se to osetiti verovatno na proleće .....
Nije na forumu
Bart Simpson upisano:
Nisu najavili, već ostavrili, firma nikad nije poslovala tako ko ove godine, ali na berzi će se to osetiti verovatno na proleće .....
Ja kupovao na istorijskom minimumu:))
Robne kuće im dodju neke pare tako da ce se i to videti u prospektu kad drzava namiri dug posto je konacno robne kuce prodala.
Mozda je problem oko onog hapsenja i pranja para...
Ne znam kako se to zavrsilo.
Ima neko neki info.
Nije na forumu
Ajmo narode, cista bagatela na prodaju! Ko ce manje da ponudi!
Ova nasa berza sve vise podseca na pijacu...
Nije na forumu
E, sad je treba svuci na PB1... cisto iz inata!
I ja sam u hartiji... lele, kako sam je skupo placao!
Nije na forumu
Alec upisano:
![]()
I ja sam u hartiji... lele, kako sam je skupo placao!
Bez brige Alec za CNTP ,ako imas novca dokupi jer u rezultatima poslovanja CNTP nece omanuti.
Nije na forumu
tigar_ upisano:
Alec upisano:
![]()
I ja sam u hartiji... lele, kako sam je skupo placao!Bez brige Alec za CNTP ,ako imas novca dokupi jer u rezultatima poslovanja CNTP nece omanuti.
Sad je valjda dno, ili ce vremeno poceti porodaja i na ovom nivou.
Bas me zanima...
Nije na forumu
Ode sve danas, neki komentar...
Nije na forumu
Vrlo cudno. Ja licno nisam nasao nijednu vest koja bi opravdala danasnje desavanje. Jel zna neko nesto?
Nije na forumu
Sasvim normalna stvar Fima brani cenu !
Videcemo da li sam u pravu u cetvrtak po CRHOV.
A poslovanje im je ekstra ove godine.
Nije na forumu
Ja sam gledao na tv-u neki dan kako su ugovorili neke poslove za izvoz, možda zato, i kako uopšte dobro posluju.
Poslednje editovanje od Dushan85 (2007-12-17 17:30:17)
Nije na forumu
SAMOUKI upisano:
Odkud znas ? Voleo bi da si u pravu, ali daj jos neki info.
Nije na forumu
Ja sam cuo da ce uskoro dobiti veoma vazan sudski spor, koji najverovatnije uslovljava rast cene ove akcije. Ne bih da ulazim u detalje tog sudskog spora, posto je prica "carsijska", tako da je vec sama po sebi veoma nepouzdan podatak.
Nije na forumu
da li taj spor ima veze sa dokapitalizacijom 2004. ?
Nije na forumu
Blackgator upisano:
SAMOUKI upisano:
Odkud znas ? Voleo bi da si u pravu, ali daj jos neki info.
da us dobri rezultati to svi pricaju, a gde ima vatre ima i dima.
reklame na tvu su stalno, verovatno je i to doprinelo boljoj prodaji, novi asortiman proizvoda itd.
ja sam cekao prodaju robnih kuca jer iz tog spora treba da dobiju neke pare sto im ovi duguju, ali ne vidim da se tu nesto desava, i mislio sam da se to dogodilo da je skok zbog toga
Nije na forumu
Da im je poslovanje dobro tj da im prodaja dobro ide znam iz nekoliko vele trgovina a insajd nemam.
Da IF FIMA brani cenu vidi se iz CRHOVA u vreme rasta cene 12.,13.,14. i 17. decembra ukupan obim 776 od toga FIMA +613.A termin "brani cenu" koristim jer je njihov prosecan ulaz oko 2000 din.
Ince IF FIMA je u CRHOVU pod rednim brojem 7. Komercijalna banka-kastodi.
Nije na forumu
@SAMOUKI
U pravu si za Fimu, pošto pratim njihov portfolio, i 18. su verovatno svih 800 kupili (u poslednjih 10 dana je obim 1508, a po mojoj evidenciji Fima se povećala za 1413), jel znaš možda po koliko su kupovali ovih zadnjih 800?
Nije na forumu
Ovih zadnjih 800 je kupljeno 18.12.2007. po 1900 kupac IF FIMA.A pazi sad prodavci :
FIMA VALIDUS DD 385 akc.
FIMA VRIJEDONOSNICE DOO 180 akc.
5 fizickih lica zajedno 235 akc.
---------------------------------------------------------------------------------
E sad mi kao ne znamo da su to povezana lica i sve je cisto bar za nasu drzavu.
Ustvari IF FIMA pravi obim i cenu zbog obracuna inves. jedinice jer po mojoj gruboj proceni 4,5-5% njihovog portfolia je u CNTP
Nije na forumu
Vrlo zanimljivo. Hvala.
Fima sad ima 27.521 akciju što je po ceni od 1.900 oko 52mil RSD. To i jeste približno 5% njihovog portfolia. Samo što tu moram da se ogradim, pošto se računa fer vrednost akcije pri računanju IJ pa time i imovine, ali to je to, u suštini.
Poslednje editovanje od Dushan85 (2007-12-22 21:10:05)
Nije na forumu
Sto se Fime tice..odbrana cene bi vazila i za Rudnik.ad
Ali bojim se da su prerano krenuli...korekcija jos nije gotova
Nije na forumu
KO JE OVO DANAS TRGOVAO DA LI NEKO ZNA
Nije na forumu
Samo jedno f.l je imalo istrgovano kolicinu od 748 komada.
Trgovao bih i ja ali su me ispreskakali u bleku. ![]()
Poslednje editovanje od gogloee (2008-01-10 16:32:11)
Nije na forumu
gogloee upisano:
Samo jedno f.l je imalo istrgovano kolicinu od 748 komada.
Trgovao bih i ja ali su me ispreskakali u bleku.
Jel onih 33 kom tvoje:))
Nije na forumu
@komunista
Kojih 33? Nije ![]()
Nije na forumu
Ima li neko info o novim bilansima? Trguje se lagano i strpljivo rekao bih ili nesta drugo. Hoce li ovo od prodaje robnih kuca uci u bilanse, ako udje onda ce to osjetno pogurati cijenu mada mislim da i ovako prihoduju dobro.
Mozda neko ko ima info nece saopstiti lakse je lagano kupovati?
Nije na forumu
APR 2007 2006
poslovni prihod 2.568.233 1.973.782
poslovni rashod 2.400.793 1.905.739
ukupan dobitak 228.911 142.460
vrednost aktive privrednog subjekta 3.516.375 2.780.875
kapital privrednog subjekta 2.907.215 2.284.418
Poslednje editovanje od nevena-v (2008-03-20 11:20:29)
Nije na forumu
Jako dobro, rekao bih....
Nije na forumu
DrGrozozo upisano:
Jako dobro, rekao bih....
Reakcija cini mi se stize odmah , ovo na niskim razinama se cisti !
Nije na forumu
Reakcija je stigla -14.36% cena akcije 1 413 dinara
Link za godisnji finansiski izvestaj za 2007 za Centroproizvod - CNTP
http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPublicSi … =123891520
Nije na forumu
Bilo u ponudi 200 komada po 1.400 samo uzeto uz zahvalnost prodavcu, a i bilo više zainteresovanih ....... zato je takva cena od 1413.
Nije na forumu
Interesante su ove kupovine 1 (jedne) akcije:
11.04.2008 cena 1.478,00 18,24% 1 kom MPC
02.04.2008 cena 1.550,00 10,71% 1 kom MPC
Nije na forumu
Nije na forumu