Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu
Niste prijavljeni.
Cudi me da ovo niko nije primetio
www.jugoalat.com
Tržišna kapitalizacija 314.519.000
EPS 197,65
PE 5,06
PB 1,65
ROE 32,67
Nije na forumu
Kako nije, u zadnjih 5 dana narasla 100 posto!? I tu su bili potrebni brzi prsti.
Nije na forumu
i sa tih 100% jos je jeftina
Nije na forumu
W83 upisano:
i sa tih 100% jos je jeftina
SIGN!
Nije na forumu
davno sam nanjusio ovu hartiju ali sam kasno usao,jos uvek je jeftina.
Nije na forumu
nije kasno, moze se jos i uskociti nekako
Nije na forumu
причао сам са комшијом који је запослен у југоалату. Шљакер обичан. Каже да радницима плата касни 7 месеци, запошљавају се млади људи због државних субвенција за запошљавање приправника, који после друге неисплаћаене плате напуштају радно место,као и да се очекује стечај (није ми јасно како, ал само преносим његове речи). Све у свему, лоши односи, неликвидно пословање, фирма не производи ништа.
Nije na forumu
starac_focho upisano:
причао сам са комшијом који је запослен у југоалату. Шљакер обичан. Каже да радницима плата касни 7 месеци, запошљавају се млади људи због државних субвенција за запошљавање приправника, који после друге неисплаћаене плате напуштају радно место,као и да се очекује стечај (није ми јасно како, ал само преносим његове речи). Све у свему, лоши односи, неликвидно пословање, фирма не производи ништа.
Pa gledajuci da su troskovi za zarade u bilansima pali za 20% u odnosu na 2005. godinu, sasvim je moguce. Jedino ako su bas smanjili radnu snagu pa to i zbog toga (a verovatno i jeste tako). Uspeo je vecinski da skrese rashode bas puno i kako izgleda na teret radnika. Otuda i povecanje neto dobiti sa cijim povecanjem u normalnim firmama ide i rast troskova zarada. Ali kad vlastodrsci ne biraju kome ce sve da dozvole da privatizuje onda najcesce stradaju radnici.![]()
Poslednje editovanje od gorca (2007-05-16 21:39:21)
Nije na forumu
cena za 10 dana otisla 200%
Nije na forumu
Пренео сам његове речи, као што сам написао у посту. Не бринем пуно о овој хартији јер је немам у портфељу нити ме интересује, стога завршавам своје постовање овде.
Позз.
Nije na forumu
kako mislis ne proizvode nista?
http://fiftp.nbs.yu/fi2006/lat/Upit_Pod … h=08024189
Nije na forumu
Pojačavaju se jaki igrači:
5. EGP INVESTMENTS DOO BEOGRAD 857 0,27248
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 500 0,15897- Danas se pojavio u CrHov
Mislim da nam ovde sledi lep rast...
Nije na forumu
haha pa znaju svi zar ne ?
Nije na forumu
ŠTRAJK U JUGOALATU 24.05.2007.
07:18 - Oko 200 radnika Jugoalata u štrajku je već treći dan. Kako piše Dnevnik, oni su obustavili rad jer im nisu isplaćene zarade za poslednja dva meseca, kao ni zaostali lični dohodci od pre privatizacije.
Jugoalat je privatizovan pre dve godine.
Reko ja, stedi na radnicima. 2005. 419 radnika a 2006. 269 radnika.
A kazu i ovo:
Deo martovske i aprilske plate radnicima „Jugoalata“ biće isplaćene čim se za to steknu uslovi, izjavio je predsednik Upravnog odbora preduzeća Drago Vojinović, povodom štrajka u ovoj firmi, započetog u ponedeljak. Vojnović naglašava da firma dobro posluje, odnosno da posla ima više nego ikada, ali da od kupaca „Jugoalat“ potražuje oko 11,4 miliona dinara, dok dugovanja iznose oko 5, 3 miliona dinara.
Naglasio je da je firma znatno smanjila troškove poslovanja i da se oko polovine proizvodnje proda na strana tržišta, Rusiju, Nemačku, Grčku...
- Radnicima treba da plate budu na vreme isplaćene, ali ne zavisi sve od nas. Trenutno nemamo novca na računu, ali čim bude priliva para, zaposleni će dobiti zaradu - rekao je Vojnović.
S druge strane, predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Đurić kaže da su predstavnici odbora Samostalnog sindikata pre početka štrajka više puta razgovarali s poslovodstvom preduzeća, i da je postojalo obećanje da će zarada biti isplaćena do 18. maja.
Ćurić naglašava da će generalni štrajk trajati dok se plate ne prime, a da se o preostala dva zahteva sindikata - isplati zaostalih primanja pre privatizacije i regresa iz 2006. godine - može pregovarati.
Poslednje editovanje od gorca (2007-05-26 23:30:07)
Nije na forumu
Investicije od cca. RSD 10 mil u potpunosti ispunjene od strane vecinskog?
Nije na forumu
Mrvoni upisano:
Investicije od cca. RSD 10 mil u potpunosti ispunjene od strane vecinskog?
Koliko znam jeste.
http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPublicSi … 1515602182
Nije na forumu
Ima nešto novo ovdje?
Cena pala na samo 820 dinara sa PE okolo 4.
Nije na forumu
Izgleda da je Fond za razvoj danas izbacio svoje akcije na prodaju. Ne vidim drugog objasnjenja za ogroman rast ponude na preko 20 000 komada. Vidi li neko preko QS (ja trenutno nemam prustup) po kojoj ceni ih nude?
Nije na forumu
Ja pre mislim da je Erste banka. Inace nude ih po 900.
Nije na forumu
Spasenovic upisano:
Ja pre mislim da je Erste banka. Inace nude ih po 900.
Ipak je drzava, tj. Fond za razvoj. Ne bi banka prodavala na ovakav nacin ako bi uopste i prodavala po ovoj ceni.
Nije na forumu
Po bilanci bi se reklo da BGJG zbilja ima grdnih problema s likvidnoscu. Ima li kakav info zasto zalihe jako rastu iz godine u godinu?
Nije na forumu
Sada je
Tržišna kapitalizacija 252.558.757
EPS 197,65
PE 4,06
PB 1,33
ROE 32,67
U poređenju sa slicnim firmama izgleda baš jeftino tako da mora da postoji neki interesantan insajd .
Zavarivač Vranje
Tržišna kapitalizacija 517.695.600
EPS 27,89
PE 240,23
PB 1,25
ROE 0,52
Fasil Arilje
Tržišna kapitalizacija 227.644.830
EPS 12,70
PE 223,18
PB 0,68
ROE 0,31
Nije na forumu
Mozda ovo pomogne u trazenju odgovora.
Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati i rezultati pretraživanja
Datum: 08.08.2007, 12:42:08
1. Korisnik: BG GROUP-JUGOALAT AD
Adresa: FUTOЉKI PUT 8
Mesto: NOVI SAD
Poreski broj: 102493643
Matični broj:
8024189
Ukupan iznos blokade: 4156106.47
Dani nelikvidnosti u proteklih godinu dana:
Od do Broj dana
28.11.2006 13.12.2006 15
19.01.2007 22.01.2007 3
25.01.2007 26.01.2007 1
05.02.2007 06.02.2007 1
15.03.2007 21.03.2007 6
24.04.2007 26.04.2007 2
14.05.2007 16.05.2007 2
21.05.2007 22.05.2007 1
01.08.2007 - 7
Ukupno: 38
Nije na forumu
Danas 06.09.2007 cena 900 obim 12.700 11.430.000 promet 20.343 ponuda 12.917 potraznja. Ovo se dugo nije desilo ako se sutra probije blok postaće interesantno.
Nije na forumu
Any idea da li to vecinski kupuje ili?
Nije na forumu
5876 komada trgovano trzisnim nalogom, tako da je blok probijen ako sam dobro vidio. Da vidimo ko je kupovao?
@ grf, tako je, postaje interesantno!
Nije na forumu
grf upisano:
Sada je
Tržišna kapitalizacija 252.558.757
EPS 197,65
PE 4,06
PB 1,33
ROE 32,67
U poređenju sa slicnim firmama izgleda baš jeftino tako da mora da postoji neki interesantan insajd .
Zavarivač Vranje
Tržišna kapitalizacija 517.695.600
EPS 27,89
PE 240,23
PB 1,25
ROE 0,52
Fasil Arilje
Tržišna kapitalizacija 227.644.830
EPS 12,70
PE 223,18
PB 0,68
ROE 0,31
Tržišna kapitalizacija 283.067.100
EPS 197,65
PE 4,55
PB 1,49
ROE 32,67
Molim za vise informacija o poslovanju BGJG, link, website ?
Nije na forumu
Neposredno pred bo povucen trzisni nalog za kupovinu 1800 akcija da bi se cena ocuvala inace bi otisla gore:
11.40
11.55
Nije na forumu
Molim za vise informacija o poslovanju BGJG, link, website ? U preduzecu nikada nisam bio, velika nepoznanica za mene. Hvala
Nije na forumu
Ili da obajvi javno na sajtu bilo bi nam od pomoci danas i proteklih dana nesto se desava da li mi mali mozemo nesto da ucarimo....
Nije na forumu
Dobra firma, ali imaju opak problem sa likvidnoscu duguju boga oca dobavljacima.
Oprez pri kupovini pogledajte koliko puta im je racun bio u blokadi
Nije na forumu
Wudzah upisano:
Dobra firma, ali imaju opak problem sa likvidnoscu duguju boga oca dobavljacima.
Pa da mozda se zbog toga i ovako cuva cena da ne ode gore nego se oprezno kupuje...
Nije na forumu
Danas počišćena ponuda.
Nije na forumu
Wudzah upisano:
Ljudi poput Wudzaha govore neiskreno. Nekoliko puta sam zamolio da mi se pomogne oko informacija o BGJG ali bez rezultata. Utisak: pokusava se sa udaljavanjem od BGJG zarad kupovine na niskim cenama i dobrim fundamentima. Nekorektno. Ako neko moze da objasni i pruzi malo vise informacija o BGJG, hvala.
Tržišna kapitalizacija 338.107.925
EPS 197,65
PE 5,44
PB 1,78
ROE 32,67
Nije na forumu
Dokaz da je akcija tavorila na niskoj cijeni je da nema velike ponude ,sasvim mala kolicina.
Nije na forumu
RUBIROZA upisano:
Wudzah upisano:
Oprez pri kupovini pogledajte koliko puta im je racun bio u blokadiLjudi poput Wudzaha govore neiskreno. Nekoliko puta sam zamolio da mi se pomogne oko informacija o BGJG ali bez rezultata. Utisak: pokusava se sa udaljavanjem od BGJG zarad kupovine na niskim cenama i dobrim fundamentima. Nekorektno. Ako neko moze da objasni i pruzi malo vise informacija o BGJG, hvala.
Tržišna kapitalizacija 338.107.925
EPS 197,65
PE 5,44
PB 1,78
ROE 32,67
Skroz si upravu za kolegu nije korektan ,muti vodu da izgleda dublja...
Nije na forumu
Svaka informacija treba da se proveri, ali za to je potrebno VREME. Ukoliko si iz BGD-a nemoj da ti bude tesko svrati do Futoškog puta 8, Novi Sad popricaj sa radnicima koji strajkuju i dobices info.
Usput mozes videti lepih Novosadjanki i popiti puce u Hotelu Park pa da i tamo pokupisi koji info.
Nije na forumu
Ono šta mi se ne svidja je to šta je dobit rezultat prodaje imovine te pitanje koliki bi ona bila da nema toga.
Nije na forumu
Evo malo zanimljivosti ![]()
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php... … mp;sid=188
Dobrim idejama do izvoza
- Oko 150 radnika “Jugoalata “ u narednom periodu napustiće firmu kao tehnološki višak- izjavio je na konferenciji za novinare upriličenoj posle konstituisanja Skupštine akcionara vlasnik preduzeća Gojko Božović.
Višak radnika, kako je rekao, nije nikakvo iznenađenje, pošto je taj podatak bio poznat još pre privatizacije firme. Za sve prekobrojne biće obezbeđene otpremnine, a zaostale zarade biće isplaćene u roku od sedam meseci do godinu dana.
Po rečima Božovića, u “Jugoalatu” je trenutno uposleno oko 30 odsto kapaciteta firme, a svojevremeno je ona godišnje proizvodili dva miliona komada alata i trećinu od toga izvozila u SAD.
- Prošle godine firma je ostvarila prihod od 1,6 miliona evra. Ove godine planiramo da povećamo proizvodnju za 50 do 60 odsto u odnosu na lane - istakao je Božović, dok je direkotor preduzeća Dragan Letić spomenuo da je nekada mesečni prihod fabrike na čijem je čelu od 1993. godine bio deset miliona nemačkih maraka.
Firma u julu, kako je rekao vlasnik treba da predstavi novi znak, slogan preduzeća i proizvodni program.
- Od 25. aprila, kada sam kupio “ Jugoalat” za oko 84 miliona dinara, do danas nije se ništa bitnije promenilo u poslovanju preduzeća, sem što smo uveli industrijski konsalting. Mislim da će taj proizvodni program biti dobro prihvaćen ovde i u inostranstvu. Cene proizvoda nećemo menjati na domaćem tržištu. Ima i jeftinije robe da se kupi od naše, ali ne takvog kvaliteta. Udeo naših proizvoda na domaćem tržištu sada je oko 20 odsto što je veoma malo. Zato ćemo nastojati da osvojimo tržišta i van naših granica, a u tome nam mogu pomoći svi koji imaju ideje kako da unapredimo proizvodnju - kazao je novinarima Božović.
To je ponovio i akcionarima na osnivačkoj Skupštini koji su u velikom broju došli na sastanak. Nije im zamerio što ne poznaju svoja prava, već ih obavestio da će moći da prisustvuju i na sledećim sednicama Skupštine ukoliko se budu “pristojno ponašali”. Bivši i sada zaposleni radnici bili su naime u dilemi, da li treba da glasaju prilikom odlučivanja ili to pravo treba da prepuste svojim zastupnicima.
U predstavljanju akcionarima, Božović je istakao da je firmu kupio s tri miliona evra duga, te da su zbog toga i akcionari u minusu za 10 evra po akciji, odnoso da je nominalna vrednost akcije 1.200 dinara.
Na Skupštini akcioanra izabran je predsednik, nekadašnji direktor “Jugoalata” Vladimir Rakić, koji sada radi u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, zatim Upravni i Nadrozni odbor, donet nov Statut firme i odluka o organizovanju preduzeća u akcioanarsko društvo, koje će se ubuduće zvati “BG grupa Jugoalat AD”.
Na čelu Upravnog odobra biće vlasnik Gojko Božović, a Nadzornog odbora Slavko Božović. Posle izbora Upravnog odobra od osam članova, to telo poverenje je ukazalo dosadašnjem direktoru, pa je Dragan Letić i dalje vodi preduzeće. Među članovima Upravnog odbora našli se i direktori deoničarskih društava “Jugoalata”.
Nije na forumu
Pa to bi trebalo da bude ok za akcionare.
Nije na forumu
to je nešto staro....
piše, da če se firma organizirati u akcioanarsko društvo, koje će se ubuduće zvati “BG grupa Jugoalat AD.
A to jeste već dugo
strbac upisano:
Evo malo zanimljivosti
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php... … mp;sid=188
Dobrim idejama do izvoza
- Oko 150 radnika “Jugoalata “ u narednom periodu napustiće firmu kao tehnološki višak- izjavio je na konferenciji za novinare upriličenoj posle konstituisanja Skupštine akcionara vlasnik preduzeća Gojko Božović.
Višak radnika, kako je rekao, nije nikakvo iznenađenje, pošto je taj podatak bio poznat još pre privatizacije firme. Za sve prekobrojne biće obezbeđene otpremnine, a zaostale zarade biće isplaćene u roku od sedam meseci do godinu dana.
Po rečima Božovića, u “Jugoalatu” je trenutno uposleno oko 30 odsto kapaciteta firme, a svojevremeno je ona godišnje proizvodili dva miliona komada alata i trećinu od toga izvozila u SAD.
- Prošle godine firma je ostvarila prihod od 1,6 miliona evra. Ove godine planiramo da povećamo proizvodnju za 50 do 60 odsto u odnosu na lane - istakao je Božović, dok je direkotor preduzeća Dragan Letić spomenuo da je nekada mesečni prihod fabrike na čijem je čelu od 1993. godine bio deset miliona nemačkih maraka.
Firma u julu, kako je rekao vlasnik treba da predstavi novi znak, slogan preduzeća i proizvodni program.
- Od 25. aprila, kada sam kupio “ Jugoalat” za oko 84 miliona dinara, do danas nije se ništa bitnije promenilo u poslovanju preduzeća, sem što smo uveli industrijski konsalting. Mislim da će taj proizvodni program biti dobro prihvaćen ovde i u inostranstvu. Cene proizvoda nećemo menjati na domaćem tržištu. Ima i jeftinije robe da se kupi od naše, ali ne takvog kvaliteta. Udeo naših proizvoda na domaćem tržištu sada je oko 20 odsto što je veoma malo. Zato ćemo nastojati da osvojimo tržišta i van naših granica, a u tome nam mogu pomoći svi koji imaju ideje kako da unapredimo proizvodnju - kazao je novinarima Božović.
To je ponovio i akcionarima na osnivačkoj Skupštini koji su u velikom broju došli na sastanak. Nije im zamerio što ne poznaju svoja prava, već ih obavestio da će moći da prisustvuju i na sledećim sednicama Skupštine ukoliko se budu “pristojno ponašali”. Bivši i sada zaposleni radnici bili su naime u dilemi, da li treba da glasaju prilikom odlučivanja ili to pravo treba da prepuste svojim zastupnicima.
U predstavljanju akcionarima, Božović je istakao da je firmu kupio s tri miliona evra duga, te da su zbog toga i akcionari u minusu za 10 evra po akciji, odnoso da je nominalna vrednost akcije 1.200 dinara.
Na Skupštini akcioanra izabran je predsednik, nekadašnji direktor “Jugoalata” Vladimir Rakić, koji sada radi u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, zatim Upravni i Nadrozni odbor, donet nov Statut firme i odluka o organizovanju preduzeća u akcioanarsko društvo, koje će se ubuduće zvati “BG grupa Jugoalat AD”.
Na čelu Upravnog odobra biće vlasnik Gojko Božović, a Nadzornog odbora Slavko Božović. Posle izbora Upravnog odobra od osam članova, to telo poverenje je ukazalo dosadašnjem direktoru, pa je Dragan Letić i dalje vodi preduzeće. Među članovima Upravnog odbora našli se i direktori deoničarskih društava “Jugoalata”.
Molim Vas da izbegavate kopiranje celog teksta koji je već prikazan na samo dva posta iznad. Hvala unapred. ***mod. Alehin
Nije na forumu
Sad vidimo ko je naceo ovaj veliki cep paket:
prodao FOND ZA RAZVOJ REP.SRBIJE komada 12606
kupio FALCON FAMILY L.P. komada 12650
Malo mi je cudno da Falcon nije uzeo sve, nij valjda da im je pofalilo kesa ![]()
Valjda su ostavili komad i za druge da se hartija razigra...
Nije na forumu
Kada se Jugoalat razigra, onda cu stvarno da podrzim tezu da se srpska privreda razvija! Iz Novog Sada sam i znam kako se muce vec decenijama, ali ja sam optimista po prirodi pa ajde da vidimo. Evo malo da se nasalim. Svojevremeno je kruzila prica da je Dzek Nikolson radio u Jugoalatu i da je odsekao prst na masini. Povrh toga pricali su i da ima sina ovde.Nadam se da cete se od srca nasmejati ovom idiotluku posto se ja uvek nasmejem! ![]()
Nije na forumu
Billy upisano:
Sad vidimo ko je naceo ovaj veliki cep paket:
prodao FOND ZA RAZVOJ REP.SRBIJE komada 12606
kupio FALCON FAMILY L.P. komada 12650
Malo mi je cudno da Falcon nije uzeo sve, nij valjda da im je pofalilo kesa
Valjda su ostavili komad i za druge da se hartija razigra...
Povlacili su dio naloga pred b.a. da cijena ne bi otisla odnosno gledali da zagrabe jeftinije.
Nije na forumu
bojanNS upisano:
Kada se Jugoalat razigra, onda cu stvarno da podrzim tezu da se srpska privreda razvija! Iz Novog Sada sam i znam kako se muce vec decenijama, ali ja sam optimista po prirodi pa ajde da vidimo. Evo malo da se nasalim. Svojevremeno je kruzila prica da je Dzek Nikolson radio u Jugoalatu i da je odsekao prst na masini. Povrh toga pricali su i da ima sina ovde.Nadam se da cete se od srca nasmejati ovom idiotluku posto se ja uvek nasmejem!
Gde si bio prethodnih dana ? Kupovao ili prodavao ? Ili na kafi sa Dzekom?
Nije na forumu
Pratim po navici iako vise nisam u hartiji, pa ako moze nekome da koristi...
U petak kupovali: Hypo bank AG, Kastodi 2 - Vojvodjanska i nekoliko fizickih lica.
Nije na forumu
Najveci duznik Novosadskoj Toplani je privatizovani Jugoalat koji sada posluje u okviru BG group sa dugom od 18.635.239.57din
Novosadska Toplana izjavljuje da ako se ne izmiri dug ili ne potpise ugovor o placanju na rate ikljucice grejanje
Izvor BLIC 25.09.2007
Nije na forumu
pop25 upisano:
Najveci duznik Novosadskoj Toplani je privatizovani Jugoalat koji sada posluje u okviru BG group sa dugom od 18.635.239.57din
Novosadska Toplana izjavljuje da ako se ne izmiri dug ili ne potpise ugovor o placanju na rate ikljucice grejanje
Racun im je blokiran (ja to nisam nasao,imas neki link ako je tako?) ili duguju pa se dogovaraju o "prebijanju" duga?
Nije na forumu
dajte ljudi, bio sam u preduzecu prosle nedelje, deluje zdravo a problemi dugova se pominju samo u kontektsu ne postojanja zelje da se plate isti na osnovu losih poslovnih odnosa sa toplanom. Nemam BGJG ali imam obavezu da komentarisem gornji post.
Nije na forumu
rubiroza upisano:
dajte ljudi, bio sam u preduzecu prosle nedelje, deluje zdravo a problemi dugova se pominju samo u kontektsu ne postojanja zelje da se plate isti na osnovu losih poslovnih odnosa sa toplanom. Nemam BGJG ali imam obavezu da komentarisem gornji post.
ok, svaka informacija je dobrodosla jer sam se i ja iznenadio kad se spomenuo onaj dug jer znam da im nije racun blokiran i da deluje firma stabilno
Nije na forumu