Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu
Niste prijavljeni.
Nov sam na forumu. Šta Vam znači taj pozdrav?
P.S. Sve čestitke za STGR. I srećan rođendan sa zakašnjenjem. Postovi su ti direktni, jasni i veoma korisni.
Nije na forumu
Vital je prosecno otkupljivao 60 do 80 000 t sunc.zrna , zadnjih godina, dok je poslednje dve otkupio cca 30 000 t suncokretovog zrna.
Izgubio je ritam i nema jasnu strategiju prema sirovinskoj bazi , te je to nadoknadjivao uvozom sirovog ulja iz Moldavije i Rusije.
Tacno je da u firmi vlada totalna neorganizovanost i da se Peconi trudi da sve zna i da se sve pita , sto naravno nije dobro ali je interesantno da mu je ukupna fizicka realizacija nesto veca ili ista kao predhodnih godina, zavisno od proizvoda.
Neke troskove je ipak smanjio , kao i trecinu radnika. Tesko je predvideti u kom pravcu Vital moze ici.
Nije na forumu
Vic, to što tvrdiš za realizaciju Vital-a, nije fizika već alhemija.
Nemam zvanične ili direktne podatke ali sam siguran da:
- je Vitalovo ulje po prodavnicama staro i po dva-tri meseca;
- da prerađuju uslužno suncokret za direktnu konkurenciju;
- da im je pala realizacija na biljnoj masti;
- da se trenutno ne može zaraditi na realizaciji sunc. sačme i majoneza.
Ako imaš nekih najava ili informacija o profitabilnosti, bilo bi zanimljivo za analizu.
Hvala unapred
Nije na forumu
Zdravo Alehin. Nije argumentacija jer nije ni trebala da bude. Izneo sam moje misljenje o njemu, i nista vise. Takodje sam izneo misljenje o organizaciji koja je losa, a ponajmanje zagovaram kupovinu akcija firmi gde je on vlasnik. To sto smatram da je inteligentan, ne znaci da zelim njegova akcije, kao sto mislim da je Ronaldinho najbolji igrac na svetu, a ipak ne navijam za Barcelonu. Vezano za xxx, nemam ni ja pojma sta znaci ono Haug Beli Brate, njeni postovi su inace dosta cudni, tako da me ne cudi.
Interesuje me koje svetske brendove radi Sunce usluzno?
Pozdrav
Nije na forumu
Rama (margarin), valjda Knorr (majonez) - to su Unilever-ovi brendovi
Nije na forumu
Hvala na info, nisam obracao paznju
Nije na forumu
Drzava prodaje svoje akcije 12.1.2007. Oglas u danasnjoj Politici. Pljuste trzisni nalozi. Ima li neko vise informacija?
Nije na forumu
Nema ovde niceg cudnog (osim za Alehina), Vital danas ide +20%
Nije na forumu
xxx, daj bože da kupiš ovu akciju kupiš jeftino a uskoro prodaš skupo.
Znajući situaciju na tržištu, priče zaposlenih i ljudi iz Vrbasa jednostavno nemam hrabrosti da ih pazarim, a možda grešim.
Nije na forumu
Gresis!
Ili si zeleo jos da se pojacas na 1350! Toga vise nece biti!
Nije na forumu
Nemam nijednu akciju Vitala.
Moji postovi se mogu tumačiti kao pesimistični samo zato što ne želim nikome da sugerišem da neku akciju kupi ili proda.
A dok sam pisao o Dijamantu i Vitalu nisam stigao da pogledam današnje stanje.
Ako je Vital zdrava i perspektivna firma, dugoročno je povoljna za kupovinu i po jučerašnjoj i po današnjoj ceni.
Mislim da firma nije zdrava, a šansu za dobru zaradu na toj akciji vidim samo ako Peconi ubedi nekog da kupi njegov paket,
jer je njegov način rukovođenja firmom (uz oštriju konkurenciju) glavni uzrok puta bez povratka Vitala.
Samo vreme će pokazati ko na tim akcijama loži, pojačava itd.
Nije na forumu
cene ulja u megamarketima:
1l 5l
Vital 78 388
Dijamant 71 345
I logično je da je ulje u 5l ambalaži oko dinar jeftinije po litri.
Vital sada pokušava sa 75RSD, pa pravi akcije po 72RSD a zadržava cenu balona od 5l, što odslikava poteze davljenika.
Napomena: ne znam koliko će biti akcija Vitala sutra i kolika će biti ponuda i tražnja
Nije na forumu
Ne znam da li je ovo mogao biti povod za danasnju kupovinu:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php … 1&fs=1
Nije na forumu
4360 PC tražnje na VITL sutra AF kreće ???????
Nije na forumu
Sonce je jeftinije ![]()
Nije na forumu
AA1 upisano:
Sonce je jeftinije
Ocekivala sam da ces se javiti...
Samo sam mislila da ces OVOGA PUTA svoja bogata iskustva i znanje podeliti sa svima nama!?
Red bi bio red: BAR JEDNOM!
Poslednje editovanje od Sneki (2007-01-11 22:06:57)
Nije na forumu
Vital kkv-1660, gubitak u 2005 370 mil...
Nije na forumu
AA1 upisano:
Znaci da ce da ide do.... (recimo) 3.000,- din????
Nije na forumu
AF izbacio 36.467 na 2304 RSD
Nije na forumu
Lepo ui mudro trgovanje..
Samo da se ne umesa Citadel i EGP!
Poslednje editovanje od Sneki (2007-01-12 14:49:37)
Nije na forumu
a sto da se ne umesaju oni?
Nije na forumu
djole upisano:
a sto da se ne umesaju oni?
E Djole, Djole...
Recimo da su previse "nervozni" za moj ukus!
Ti izgleda nista nisi naucio iz onih diskusija na Progresu, AGBN i gadjenju UNBN?
rdii: EGP Inv.
Nije na forumu
AA1@ da nije (mozda) DANAS kkv = 2.000,- din?
Poslednje editovanje od Sneki (2007-01-15 00:40:52)
Nije na forumu
Iz danasnjeg Dnevnika NS : http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?na … sid=189343
BIVŠI GENERALNI DIREKTOR „VITALA” MIODRAG VUKOTIĆ OPTUŽUJE
Po novom zakonu o preuzimanju, firma „Invej” i njen vlasnik ne mogu dati cenu nižu od 4.100 dinara, kao kod prvog preuzimanja, a država je iznela na berzu svoj paket od 20 odsto akcija “Vitala” po 2.304 dinara, kaže Vukotić
Na jučerašnjoj konferenciji za štampu u Vrbasu bivši generalni direktor Fabrike ulja i biljnih masti “Vital” Miodrag Vukotić optužio je Vladu Srbije da ponovo pokušava da napravi dil sa većinskim vlasnikom “Vitala” Predragom Rankovićem Peconijem, koji je vlasnik i zemunske kompanije “Invej”. Država je svoj preostali paket od 20 odsto ponudila na berzi po 2.304 dinara, dok je u prvom preuzimanju u oktobru 2005. državi, kao i malim akcionarima, plaćano 4.100 dinara po akciji. Vukotić je pozvao male akcionare da hitno upute zahtev državi da povuče akcije sa berze ili da limit poveća na 4.100 dinara.
- Po novom zakonu o preuzimanju, firma “Invej” i njen vlasnik ne mogu dati cenu nižu od 4.100 dinara, kao kod prvog preuzimanja, a država je iznela na berzu svoj paket od 20 odsto akcija “Vitala” po 2.304 dinara. Ukoliko “Invej” otkupi i tih 20 odsto posedovaće više od dve trećine akcija, koliko je potrebno za donošenje odluka o uzimanju kredita, a istovremeno će ubuduće funkcionisati bez nadzora države - kaže Vukotić. - Pre dva dana na beogradskoj berzi su 644 “Vitalove” akcije prodate po 2.098 dinara za jednu, a Agencija za privatizaciju je naložila Akcijskom fondu da proda akcije po 2.304 dinara, čime država smanjuje vrednost akcija, vara radnike i umanjuje državni budžet.
Po njegovim rečima, “Invej” nije siguran hoće li u novoj vladi biti ljudi sa kojima sarađuje, te sada ubrzano pokušava da dođe do preostalih 20 odsto državnih akcija “Vitala”, jer oko 5.000 akcionara “Vitala”, koliko ih ukupno ima, ne bi prodali svoje akcije po toj ceni. On takođe ističe da treba da se preispita dan i vreme uplate firme “Invej” za državni paket od 20 odsto još iz oktobra 2005. godine.
- Kada je došlo do preuzimanja akcija gotovo svi mali akcionari su ih ponudili na prodaju, ali je država napravila presedan i u poslednjem momentu uključila svoj paket od 20 odsto akcija. Tako su akcionari ostali uskraćeni i prodali samo po polovinu svojih akcija. Slična stvar se i sada radi i to je samo jedna od stvari koje se moraju preispitati - kaže Vukotić.
On je takođe naveo da u “Vitalu” više ne važi kolektivni ugovor i da se radi po pravilniku, ali da su obraćanja Vladi Srbije i ministarstvima zbog lošeg stanja u vrbaskom “Vitalu” ostala bez odgovora.
N. Perković
Nije na forumu
UH UH UH !!!! sta li ce se ovde sve desavati...
Nije na forumu
E da, vec danima imam utisak da su ovi iz AF odlepili ,tamo se izgleda nesto mnogo muva u poslednje vreme a koliko mi se cini imali su i neke kadrovske promene.
evo zanimljivih akcionara:
Citadel, Sinteza, Dunav Stock.....
Poslednje editovanje od Sneki (2007-01-18 18:43:31)
Nije na forumu
Citam vase postove kao neko ko se bas ne razume najbolje u berzu, i nikako mi nije jasno sledece:
Sunce a.d. Sombor 17.000 dinara
Dijamant a.d. Zrenjanin 29.500 dinara
Vital a.d. Vrbas 1.700 dinara
Kao prvo zapazam medju ovim uljarama da je Vital jedini na berzi bez prospekta? Zasto ne postoji procena kapitala i profita za proteklu godinu?
To za mene znaci kao da se akcije sada prodaju odokativno a posle ce se videti za par godina gde se koja firma nalazi, verovatno kad vlasnik preproda svoj paket akcija.
Drugo, zasto druge dve uljare imaju 15 do 30 puta vecu trzisnu vrednost?
Vi ovde pricate o povecanju sadasnje cene za 500 dinara gore dole, a o ovoj astronomskoj razlici trzisnih cena u odnosu na druge dve uljare ne pricate.
Ako je vec istina da Sunce sombor i Dijamant vrede 15-30 puta vise zasto onda njihovi proizvodi u prodavnicama nisu 15-30 puta skuplji?
Meni ovo mirise na cisti primer manipulacije i obezvredjivanja akcije da bi neko posle smisljeno profitirao.
Nije na forumu
raiden upisano:
Citam vase postove kao neko ko se bas ne razume najbolje u berzu, i nikako mi nije jasno sledece:
Kao prvo zapazam medju ovim uljarama da je Vital jedini na berzi bez prospekta? Zasto ne postoji procena kapitala i profita za proteklu godinu?
To za mene znaci kao da se akcije sada prodaju odokativno a posle ce se videti za par godina gde se koja firma nalazi, verovatno kad vlasnik preproda svoj paket akcija.
Vi ovde pricate o povecanju sadasnje cene za 500 dinara gore dole, a o ovoj astronomskoj razlici trzisnih cena u odnosu na druge dve uljare ne pricate.
Ako je vec istina da Sunce sombor i Dijamant vrede 15-30 puta vise zasto onda njihovi proizvodi u prodavnicama nisu 15-30 puta skuplji?
Meni ovo mirise na cisti primer manipulacije i obezvredjivanja akcije da bi neko posle smisljeno profitirao.
da , da ja imam iste probleme.zanimljivo je da velicini prihoda ide prvo dijamant , vital pa onda sunce , govorim o prihodima za 2005 god , to izgleda nisu uspeli da iskontrolisu da se ne vidi:) na jednom mestu , malko su zaboravili da se tamo takodje od prosle godine objavljuju finansijski podaci.Zanima me jos i trzisno ucesce i asortiman proizvoda , to treba malo prostudirati.
MEDJUTIM , dobit postoji kod dijamanta i sunca ali kod vitala je iskazan gubitak 372.794.000,00dinara , ukupna aktiva 3.168.962.000,00din , najgrublje ( fali iznos obaveza, ako neko nesto zna nek dopuni podatke) obracunska vrednost je max 3660din , cena na trzistu 1700din .
ko je dovoljno hrabar nek ucestvuje, mislim da je glavni rizik samo u vremenu daljih desavanja.
ah da jos nesto trzisna kapitalizacija na 1700din je svega 35% ostvarenih prihoda za 2005god
to umalo da zaboravim , a vrlo je vazno!!!
Poslednje editovanje od laura (2007-01-30 18:31:09)
Nije na forumu
Danas dodeljena knjizevna nagrada "Vital"
Direktor dao intervju, kako kompanija "Invej" nagradjuje najbolje i na polju kulture... 5000 eur
Sta reci!
Nije na forumu
Šta reći? Pa, čestitamo nagrađenima!
Nije na forumu
Vital ove godine prihodi +20%, dobit ne zna se, proizvodni program majonez,kecap,margarin znacajniji nego ulje...
Nije na forumu
raiden upisano:
Ajde zato što si nov, da ti objasnim neke elementarne stvari.
Broj akcija puta tržišna vrednost jedne akcije jednako tržišna kapitalizacija, tojest vrednost firme na berzi u trenutku te tržišne vrednosti pojedinačne akcije.
Sve tri firme su uljarske, ali kakve veze imaju cene pojedinačnih akcija?
Vital ima preko 760.000 akcija, Sunce 142.720, Dijamant 328.802. Ko od njih najbolje radi? Ko pravi najveći profit... itd..
Laiki je banka, akcija 1.600, Komercijalna je banka - preko 84.000...
Ili što bi reko Drašković - "Dont mix granmothers and frogs"
Nije na forumu
Chika Kure upisano:
raiden upisano:
Meni ovo mirise na cisti primer manipulacije i obezvredjivanja akcije da bi neko posle smisljeno profitirao.Ajde zato što si nov, da ti objasnim neke elementarne stvari.
Broj akcija puta tržišna vrednost jedne akcije jednako tržišna kapitalizacija, tojest vrednost firme na berzi u trenutku te tržišne vrednosti pojedinačne akcije.
Sve tri firme su uljarske, ali kakve veze imaju cene pojedinačnih akcija?
Vital ima preko 760.000 akcija, Sunce 142.720, Dijamant 328.802. Ko od njih najbolje radi? Ko pravi najveći profit... itd..
Laiki je banka, akcija 1.600, Komercijalna je banka - preko 84.000...
Ili što bi reko Drašković - "Dont mix granmothers and frogs"
Da, mada ostaje cinjenica da je mcap. Dijamanta trenutno 8 puta veci od mcap. a Vitala, a mcap. Sunca 2 puta veci. Ovaj prvi (DJMN) sigurno treba da bude veci od Vitalovog, ali za ovaj drugi (SNCE) ne bih bas rekao...
Tako da za ovu akciju sigurno ima puno mesta za rast, ali kada, mozda sutra, mozda za par godina... nikad se ne zna...
I sve to pod uslovom da 'neko' nije nekim slucajem ispumpao iz Vitala sto se ispumpati moze, a tu vec ne mogu da pomognem, ne znam...
I da, to sto trenutno ne postoji profit, to je krajnje popravljivo...
Pozdrav!
Nije na forumu
AA1 upisano:
Vital ove godine prihodi +20%, dobit ne zna se, proizvodni program majonez,kecap,margarin znacajniji nego ulje...
Sta je tome razlog? Ulazak ONOG fonda?
Nije na forumu
AA1 upisano:
Nesto se promenilo za 20 dana?
Poslednje editovanje od Sneki (2007-01-31 22:41:03)
Nije na forumu
Vital je jedna tuzna prica....Peconi ima para, ali je veliko pitanje koliko je spreman za utakmicu sa Deltom...pogotovu sto im je otkup prosao katastrofalno i nemaju sirovina cak su poceli da preradjuju ulje za Dijamant
Nije na forumu
Za Chika Kureta
Ako se tako obracunava zasto ne bi izracunali?
Da li sam dobro shvatio:
Dijamant 32.000 din x 328.802 akcija = 10 521 664 000 dinara ( 131 520 800 miliona eura)
Sunce 18.000 din x 142.720 akcija = 2 568 960 000 dinara ( 32 112 000 miliona eura)
Vital 1.700 din x 760.000 akcija = 1 292 000 000 dinara ( 16 150 000 miliona eura)
Kada bi Vital imao 328.802 akcije koliko ih ima Dijamant onda bi vredeo 6 987 042 eura, a da ima isti broj akcija kao Sunce 142.720 akcija onda bi vredeo 3 032 800 eura.
Na netu sam nasao da je dobitnik nagrade "Najbolje iz Srbije" za 2006. godinu
U robnoj grupi Industrija ulja i biljnih masti:
prvo mesto Vital - Vrbas za robnu marku majonez "mayovita" !
Kad tako lose posluje i ima los kvalitet proizvoda zasto su onda osvojili prvo mesto, zasto tu nagradu nije dobio Dijamant ili Sunce?
Drugo, a gde je prospekt Vitala da vidim koliki im je profit za 2006 godinu, gde je procena kapitala? Da je tu sve posteno onda ga ne bi skrivali?
Toliko o babama i zabama. Razlika je preterana, ne postoje ni teoretske sanse da su druge dve uljare toliko bolje i vrednije, a najvaznije je da covek koji je kupio Vital sigurno nije bacio pare da bi kupio losu firmu.
Cak je i drzava ponudila svoje akcije po mnogo manjoj ceni od one prilikom preuzimanja, zar to nije cudno?
Nije na forumu
Cudno je!?
P.S. Znam jednog forumasa koji bi sve to mogao da objasni, kao i kada treba izaci iz Vitala....
Poslednje editovanje od Sneki (2007-02-01 18:56:00)
Nije na forumu
Domacin upisano:
Vital je jedna tuzna prica....Peconi ima para, ali je veliko pitanje koliko je spreman za utakmicu sa Deltom...pogotovu sto im je otkup prosao katastrofalno i nemaju sirovina cak su poceli da preradjuju ulje za Dijamant
Uslizna prerada - verovatvo za dzabe??
Nije na forumu
@ raiden
Ma svaka njima čast za majonez, ali ne razumem zašto ti je toliko teško da prihvatiš da Sunce vredi duplo više od Vitala u ovom trenutku? Da li su to fabrike podjednake veličine, kapaciteta, itd..? Što se tiče Dijamanta, poništio je mnogo sopstvenih akcija, vidi na sajtu berze, tako da je dosta smanjio kapital, pa je razlika manja.
Peconi je plaćao oko 4.000 po akciji za Vital svojevremeno. Prospekta nema, pa samim tim pravu knjigovodstvenu vrednost mogu znati samo insajderi. Istovremeno, državni paket je visio na 2.304 dinara, i niko ga nije pokupio, a iz samog Vitala su dolazile loše vesti. Sve to utiče da neka akcija ovako prolazi.
Nije na forumu
Chika Kure upisano:
@ raiden
Ma svaka njima čast za majonez, ali ne razumem zašto ti je toliko teško da prihvatiš da Sunce vredi duplo više od Vitala u ovom trenutku? Da li su to fabrike podjednake veličine, kapaciteta, itd..? Što se tiče Dijamanta, poništio je mnogo sopstvenih akcija, vidi na sajtu berze, tako da je dosta smanjio kapital, pa je razlika manja.
Peconi je plaćao oko 4.000 po akciji za Vital svojevremeno. Prospekta nema, pa samim tim pravu knjigovodstvenu vrednost mogu znati samo insajderi. Istovremeno, državni paket je visio na 2.304 dinara, i niko ga nije pokupio, a iz samog Vitala su dolazile loše vesti. Sve to utiče da neka akcija ovako prolazi.
Nije mi tesko da prihvatim, samo mislim da tu ima mutnih radnji. Kako je drzava mogla ponuditi manju cenu od prvobitne cene prilikom preuzimanja? Koliko sam upucen mislim da to nije po zakonu.
Laura je navela da je trzisna kapitalizacija Vitala na 1700 dinara svega 35 % profita za 2005 godinu! U 2006 god. su verovatno imali jos veci profit. Zar treba da verujem da Vital sa najvecim brojem akcija i profitom nekoliko puta vecim od trsizne kapitalizacije ide u stecaj?
Ako nema prospekta i poslednjih bilansa kako bilo ko moze tvrditi da je realno stanje i 4000 dinara?
Uopste mi se ne svidja sto berza dozvoljava nekim firmama da prodaju svoje akcije bez svezih podataka o poslovanju, profitu, kapitalu... Zar je to fer i posteno?
Zamisli npr. da ja tebi prodajem Rolex u mojoj prodavnici za 100 eura, a isti takav u drugim prodavnicama kosta mnogo vise? Da li bi ti meni bez prospekta verovao da je to realna cena ili bi ti ukapirao da je sat ukraden? ![]()
Poslednje editovanje od raiden (2007-02-02 00:38:07)
Nije na forumu
raiden@ Izvini, ali ja ne shvatam sta te buni, to sto se firma nalazi na berzi a nema prospekt?
Na zalost to je dozvoljeno (kao sto i sam vidis)!
Mozda si samo s nekim zeleo da podelis svoje nezadovoljstvo?
O.K. Saslusali smo te, i nas iste stvari (i jos mnogo drugih) na BB nerviraju, ali
stvari su trnutno takve kakve su, mislim da kukanje nista nece promeniti!
Ako pitas da li da kupis akcije Vitala - to ces morati sam da odlucis, a koliko
vidim, shvatio si, moze vrednost da im skoci, ali kada i koliko...
P.S. Mozes i da pises (E-mail je na sajtu) Berzi, oni ce ti (meni jesu povodom nekog drugog pitanja)
odgovoriti i to PREPORUCENO!!!
Poslednje editovanje od Sneki (2007-02-02 01:39:40)
Nije na forumu
raiden upisano:
Laura je navela da je trzisna kapitalizacija Vitala na 1700 dinara svega 35 % profita za 2005 godinu! U 2006 god. su verovatno imali jos veci profit. Zar treba da verujem da Vital sa najvecim brojem akcija i profitom nekoliko puta vecim od trsizne kapitalizacije ide u stecaj?
Vital je poslovao ocajno u 2005god i napravio je gubitak oko 4.5 mil eur a ne dobit.Kkv im je oko 1660-1670din ne secam se tacno...
Imate bilans na sajtu Vitala vec nekoliko meseci...
Nije na forumu
@ raiden
Pročitajte (opet) sve postove o Vitalu. Probajte na drugim mestima da proverite ovde iznete informacije i mišljenja.
Pogledajte kako se kotiraju ostale Peconijeve firme na berzi kao npr. MBLS, ALBS.
Firma koja se žestoko propagira na majonezu koji joj donosi 10-tak, a ne spominje ulje i sačmu koji su 60-tak posto prihoda,
sigurno ima neki problem u poslovanju (profitabilnost?).
Firma koja je racionalizovala radnu snagu za trećinu, a stalno ima otvorene konkurse za mlade i ambiciozne, sigurno ima problem sa organizacijom proizvodnje i strategijom ulaganja.
Smatram da se na Vitalu može zaraditi samo ako bude prodaje Peconijevih akcija ili prilikom ovih oscilacija cena oko slične srednje vrednosti (samo za brze igrače).
Ipak, niko neće moći da kaže da se na Vitalu nije moglo zaraditi, pa čovek uze 5.000eura za književnu nagradu.
Nije na forumu
Verovatno zato sto su propali daju nagradu od 5000 eura? Zanimljivo je kako tu nagradu nisu dale druge dve uspesne uljare.
Ne zanima me trgovina akcijama u smislu da nesto kupim, nemam novca da bih bilo sta kupio tako da se ne zalim, nek se zale oni koji imaju ovu akciju i koji su dozvolili da ovakva prica prodje. Oni su prevareni, i vreme ce to sigurno pokazati a sto se mene tice mozete slobodno reci da Vital vredi kutiju sibica.
Kao obican covek do juce nisam ni cuo za Sunce i Dijamant, uvek sam vise koristio proizvode Vitala, i verujem da se napravi anketa da bi se vecina opredelila za Vital-ove proizvode.
Poslednje editovanje od raiden (2007-02-02 10:17:26)
Nije na forumu
Bokica upisano:
raiden upisano:
Vital je poslovao ocajno u 2005god i napravio je gubitak oko 4.5 mil eur a ne dobit.Kkv im je oko 1660-1670din ne secam se tacno...
Imate bilans na sajtu Vitala vec nekoliko meseci...
NIJE 35% profita , nego poslovnog prihoda , to su dve vrlo razslicite kategorije!
Nije na forumu
Ako neko deli nagradu, ne znači da dobro posluje.
Takođe, kvalitet proizvoda ga često ne čini najprodavanijim.
Sva jestiva ulja na našem tržištu zadovoljavaju standard kvaliteta, a ulje niko ne troši jer mu se sviđa ukus već zato što je neophodan dodatak jelima. Ulje najviše prodaju 4 parametra: cena, cena, cena i pristupačnost potrošaču.
Diajamant (kapilarno snabdevanje) i Sunce (Maxi) su tu dobri, Vital loše stoji sa tim parametrima, a Cvet Banata i Plima M - jako loše.
Ako će opet o proizvodima koji čine statističku grešku u prihodima, samo napred, a ja ne bih više o tome.
Nije na forumu
Alehin upisano:
Ako neko deli nagradu, ne znači da dobro posluje.
Takođe, kvalitet proizvoda ga često ne čini najprodavanijim.
Sva jestiva ulja na našem tržištu zadovoljavaju standard kvaliteta, a ulje niko ne troši jer mu se sviđa ukus već zato što je neophodan dodatak jelima. Ulje najviše prodaju 4 parametra: cena, cena, cena i pristupačnost potrošaču.
Diajamant (kapilarno snabdevanje) i Sunce (Maxi) su tu dobri, Vital loše stoji sa tim parametrima, a Cvet Banata i Plima M - jako loše.
Ako će opet o proizvodima koji čine statističku grešku u prihodima, samo napred, a ja ne bih više o tome.
Alehin@ Svaka tebi cast, ti si (verovatno) nekakav tehnolog, i znas kako se pravi jest. ule, ali nesto ti
ne ide saostalim parametrima!!
ELem, naterao si me (bukvalno sam to zbog tebe uradila
) da proveravam (kao luda Nasta) cene ulja
po MAXIJU!!!! Dakle: 1/1 l Dijamant ulja (jestivog, dakako) = 75,90 DIN, 1/1 l Vital ulja = 75,90 DIN, a
1/1 l Sunce ulja = 74,90 DIN ??????
O kakvim ti razlikama u ceni govoris? Sta si ti to gledao? Mozda si pitao mamu?
Jos jednom, cene ujednacene da ne moze biti bolje = MAXI u visnjicevoj, Dorcol (Republika) ispod Alonsa!
Ko zna, zna.... ![]()
Nije na forumu
@ xxx
To je jedini market u kojem nije realan paritet cena ovog proizvoda.
Pa nije baš da ne znate da su i Maxi i Sunce u vlasništvu Delte i da Sunce u Maxi-ju ima minimalnu maržu,
a ostali proizvođači - maksimalnu. Da nije Maxi-ja ne bih ni znao da Sunce proizvodi neki margarin osim Rame,
ni majonez osim Knorr-a, koje radi po licenci.
Ako želite realnu sliku, pošto je danas dan za kupovinu, u šetnju po drugim marketima, pa onda na forum.
P.S. Prvi put na ovom forumu čitam da se spominju i roditelji. Ako, neka bude.
Poslednje editovanje od Alehin (2007-02-10 09:51:05)
Nije na forumu