Economy diskusije

Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori i svetu

Niste prijavljeni.

Objava

#101 2009-12-03 07:41:41

Mladja
Moderator
Registrovan: 2006-06-13

Re: sasadjak-moderator (podrska za tri dana vlasti)

zORAn upisano:

Jedno pitanje za moderatora - kako se moze nazvati ovo sto rade belka i drustvo na temi Devizni kurs NBS - od posta #3336 pa do #3342 ? 
Sto bi znacilo da ce se uskoro izvestan broj diskutanata iseliti sa sve vise, na gornji nacin "zagadjenih" tema.

Teško je moderisati cenzurisanjem. Ako se sve obriše nema ni diskusije. Uostalom na forumu nikad nije sve ni bilo čisto od spama. Na žalost tema je zloupotrebljena u političke svrhe. Ali ne vidim da diskutante treba posebno opominjati. Samo ću prebaciti postove na temu koju sam obećao za ovakve svrhe: "tet a tet", ali tek večeras.

Tema će biti zaštićena. Nema žutih kartona.

Nije na forumu

#102 2009-12-03 10:57:31

zORAn
Član
Registrovan: 2005-03-31

Korektno,
postujem odluke oba moderatora :-)
Samo pokusavam da upozorim da ima i vise nego dovojno politickih tema na kojima se moze do besvesti ponavljati, razglabati i vrteti jedna te ista ili par slicnih teza.
A ovde postujem jer nemam vremena, a  ni zelje da ulazim u nadmudrivanja na takvim diskusijama, pogotovo na temama gde im nije mesto.

Nije na forumu

#103 2009-12-03 11:09:07

belka
Član
Registrovan: 2007-06-11

Ali si tuzibaba, sto ja nikada nisam bio, i to nas razlikuje.

Nije na forumu

#104 2009-12-23 01:01:48

The Count
Član
Registrovan: 2007-01-27
Web sajt

Referisao bih na post http://www.economy.rs/diskusije/viewtop … 92#p174292 , kao i na vecinu postova na stranici 2 ove teme od posta #87 pa nadalje...
I izneo bih nekoliko cinjenica:

1) Cini mi se da je prvi put na ovom Forumu neko banovan zbog toga sto je napisao na temi o moderisanju, moderatoru, a ticalo se samog moderisanja
2) Prvi put je neko banovan dok se pozivao na pravila ovog Foruma, koja (jos uvek) postoje (?!)
3) Po tim pravilima i poslednji argument moderatoru se izbija iz ruku - ''iritiranje disutanta''. Po pravilima Foruma diskutanti nisu duzni (a ne mogu ni da znaju) da li ce njihov post nekoga ''iritirati'' nekoga...
4) Diskutanti takodje po pravilima Foruma nisu duzni da postuju ''u strahu od Cara''
5) Banovan sam uz banovanje IP adrese (sto potpuno onemogucava pristup Forumu) - sto samo pokazuje odnos moderatora prema diskutantu. (Naravno da imam jedno 39 i po nacina da ipak pratim Forum i nije u tome stvar)
6) Diskutovanje na Forumu u poslednjih mesec dana ponovo zamire, sto bi trebalo da je zajednicka briga svih ucesnika, pogotovo moderatora.
7) Moderator ne pokazuje cak ni elementarno interesovanje za rastuce kritike i pitanja koja mu clanovi postavljaju (kao sto je recimo slucaj na prethodnoj strani od posta #87 pa nadalje...)

Na osnovu iznesenih cinjenica 1-7 porucujem Vam isto sto sam porucio jos nekim moderatorima koji vise ne obavljaju taj posao - podnesite ostavku, raspisite izbore.

U vezi sa gornjim cinjenicama, respektivno bih izneo jos nekoliko licnih misljenja, o kojima ne bih dalje diskutovao i nisu od fundamentalnog znacaja:

1] Sujetu bi moderator trebalo da banuje sa danom stupanja na funkciju, kako zbog nje ne bi banovao clanove foruma.
2] U moderisanju i diskusiji zaboravila su se potpuno Pravila Foruma oko kojih je vodjena jedna od najsirih i najaktivnijih rasprava u istoriji Foruma.
3] Otkricu Vam veliku tajnu - cilj mi nikada nije bio da bilo koga iritiram, nego da posmatram stvari iz ugla iz koga niko drugi nije posmatrao. To je ono sto je donelo progres civilizaciji, to je ono sto doprinosi svakoj diskusiji. Moja recenica ''a sad me opet lepo banujte'' - bila je izrecena kao cin prkosa prema zabrani ''tog ugla posmatranja'', koja je po definiciji autoritarna, ako hocete diktatorska. Time sam ocigledno delovao na Vasu podsvest - i Vi ste me stvarno banovali, iako to zaista nisam ocekivao, niti za tako nesto ima uporista u PRAVILIMA FORUMA, po kojima su svi ovde duzni da diskutuju.
4] Necu okolishiti - Vi ocigledno imate diktatorske sklonosti, poznato je u Forumashkim krugovima, da su vam idoli Lenjin i Staljin, to nije tajna. Vasa podsvest iznedrila je i funkciju ''mali diktator'', koja meni licno zaista nije duhovita. To je bilo u onom periodu u kome ''nisam smeo'', a ipak sam mogao da pratim Forum smile Ne bih se vise bavio podsvescu i psihoanalizom.
5] Vasa odluka da bilo kog clana, pogotovo nekoga ko ucestvuje u ovom Forumu dosta dugo (duze i od Vas) i pri tome je dao doprinose koji su totalno nesrazmerni Vashim (ovde rizikujem da me proglase neskromnim, so be it) banujete sa zabranom pristupa je jako, jako niska i totalno degradira normalne odnose ucesnika Foruma.
6] Ovo pod 6) isto nema bas nikakve veze sa Vashom politikom moderisanja, zar ne ?
7] Nastavnik u skoli nikad ne sme da prizna sopstvenu gresku, ucili su svojevremeno pedagozi lenjinovskog tipa buduce nastavnike u Srbiji... Car nikad nije bio go!

Ako postoji i jedna osoba koja od svega ovoga sto sam napisao nema ama bas nikakakvu korist, to sam bash ja. Moji motivi su ipak nebitni i ne bih ih iznosio, ali ulaze u domen ''ciste exotike''. Samobanujem se sa ove teme o moderisanju, kao i sa tema o politici, rekao sam sve sto sam imao. Moja ''misija'' (sad se cinici smeskaju) je zavrsena.

Sreća je - šansa.
                          Crnjanski

Nije sve u novcu, ima nesto i u zlatu wink

Nije na forumu

#105 2009-12-23 10:19:50

sasadjak
Moderator
Iz: Drekavac sa ADE
Registrovan: 2007-05-08

Nije ti bila banovana IP adresa nego nisi obrisao cookies.
Odbanovao sam te nakon 15-tak dana samo sto nisi proveravao.

O smeni ce odluciti clanovi foruma jer diktatori nikad ne odu sami.

Mogu oni pumpati kolko oce al onaj DOW im ne vredi preko 6000

Nije na forumu

#106 2010-03-18 02:26:43

Ranko
Član
Iz: Vojvodina
Registrovan: 2008-03-22

Ranko upisano:

belka upisano:

Zamisli nagodbu Seselja sa bilo kojim tajkunom, u njegovu korist i korist tajkuna, a na stetu gradjana Srbije. Covek koji 30 dana netremice gleda smrti u oci samo da bi mogao da govori istinu ili samo da bi mogao da govori istinu postroji bi MIskovica, Beka, Ninija, Peconija, Koleta, Djordjija i ostale kao pionire i slusali bi kao decica.

Cista zabava, cist rock&roll. Odavno se nisam ovako nasmejao.

Obrisao si ovu poruku zato sto:
a) Nemas isti smisao za humor kao ja i nevolis kada se neko smeje nebulozama
b) Mislis da bi taj mutavi degenerik koji je bio saucesnik vlasti koja nam je unistila zivote i stvorila te tajkune stvarno postrojio iste
c) Prekrseno je neko pravilo foruma koje ja ne znam, a ni ti nisi mogao da se setis koje pa ga zato nisi ni naveo
d) To je od svih bljuvotina na temi politika jedini post koji ti se ucinilo da treba obristi poslednja dva meseca

Nije na forumu

#107 2010-03-18 16:43:19

sasadjak
Moderator

Zaokruzio bih pod d) i to je iskren odgovor.
Ne uklapa se u prepisku sta bi bilo kada bi vladao neko sa 3% glasova.

Tvoj post sam shvatio kao neku vrstu provociranja belke (da ne upotrebim tezi izraz) i zato sam ga obrisao.

Nije na forumu

#108 2010-04-24 16:43:03

orisni
Član
Registrovan: 2007-04-14

Mozda nije moje da se mesam u tudje banove (dok nisam jos video ni za svoj ban), ali ipak da prokomentarisem ovaj tekst sa Politike:

sasadjak upisano:

belka upisano:

clana stranke najlglupljih ljudi u Srbiji svih vremena, neznalica i nikogovica prve vrste, koja se sramotno zove Demokratska stranka.

Verovatno na forumu postoji bar jedan clan DS stoga blagi ban 30 dana dok se ne konsultujem sa Mladjom sta dalje.

***mod sasadjak

Ne razumem ovaj razlog da se banuje neko (samo) zato sto vredja grupu ljudi koja mozda ima nekog clana na forumu a mozda i nema. Da je naveden neki drugi razlog da se banuje Belka, verovatno bih razumeo. Ovako ne izgleda fer banovati samo njega zbog vredjanja grupe ljudi dok ima drugih postova koji vredjaju druge grupe, npr. nacionalne manjine ili ljude drugacije seksualne orijentacije. Da li mislis da na forumu nema Roma ili homoseksualaca (osim mene)? Ja sam bio ukazivao vec ranije da su takvi postovi uvredljivi (barem meni), ali nije bilo nikakvih komentara od moderatora. Mislim da bi bilo fer ili da se opomenu/banuju svi koji tako pisu, a ne samo Belka, ili da se promeni razlog zbog koga je bio banovan Belka. Ako se mozda tvrdi da je razlika u tome sto su ova dva navedena posta "neozbiljna" jer su sa Viceva dok Belka pise drugde, onda to nije neka sustinska razlika, jer se ni Belkino pisanje ne smatra za ozbiljno.

Mozda bih jos pitao i ko je "šesta", ali bolje da to izbegnem da ne dobijem cetvrti (ban) za slova.

A da izbegnem i ban zbog ostavljanja vise poruka jedne za drugom, evo da dodam ovde jos nesto. Ovaj tekst je bio upucen The Count-u:

sasadjak upisano:

Nije ti bila banovana IP adresa nego nisi obrisao cookies.

Ne znam je li njegov ban bio drugaciji nego moj, ali prilicno sam siguran da je tokom mog bana meni bio blokiran pristup forumu cak i za citanje, sto mu valjda znaci to "banovana IP adresa". Probao sam i brisanje cookies i drugi browser i drugi kompjuter, ali nisam mogao da pristupim forumu. Mislim da je vrlo losa praksa da se brani pristup citanju iz dva razloga. Prvo, to moze jos vise da iziritira nekoga ko je vec banovan i da dovede do problema kao sto je otvaranje duplih naloga tokom bana. (Bilo je vec takvih slucajeva, da ne trazim sad.) Drugo, relativno je lako promeniti IP da se zaobidje ta "banovana IP adresa".

Za kraj, jedno kompjutersko pitanje (posto znam da ovde ima eksperata) povezano sa IP adresama: da li neko koristi neki softver za daljinsko spajanje na Windows ("remote desktop" ili kako li se vec to zove)?

Banujte politiku. BaNuJtE PoLiTiKu! BANUJTE POLITIKU!
Obavezno procitajte najbolje (jer je jedino a ne mnogo dobro ili zavrseno) Uputstvo za ulaganje novca u Srbiji.

Nije na forumu

#109 2010-04-24 20:37:25

sasadjak
Moderator

Jel ti to ne smes pisati kod mladje pa se meni zalis.

Oba ova primera sto si naveo su pisana na vicevima, pravo da ti kazem nesto ni ne pratim tu temu.
Obrati se Mladji posto je on direktno umesan.

Isti slucaj i sa banom. Ja te nisam banovao, ustvari ja nikada ne banujem IP adresu.

Za remote po meni je najbolji http://www.teamviewer.com/index.aspx

Nije na forumu

#110 2010-04-24 22:36:27

Mladja
Moderator

sasadjak upisano:

....Obrati se Mladji posto je on direktno umesan.

Isti slucaj i sa banom. Ja te nisam banovao, ustvari ja nikada ne banujem IP adresu....

Ni ja nikad ne banujem IP adresu. To me je Sale odmah naučio. Ne razumem zašto nije mogao da čita.

A moralisanje oko viceva postaje otužno.

Nije na forumu

#111 2010-04-25 07:43:02

orisni
Član
Registrovan: 2007-04-14

Sasadjak, prvo hvala na preporuci za Teamviewer. Vidim da imaju neku free verziju, ali moze da se koristi samo u nekomercijalne svrhe.

sasadjak upisano:

Jel ti to ne smes pisati kod mladje pa se meni zalis.

Tebi sam pisao iz dva razloga:
1. Ti si banovao Belku. Navodno je razlog uvreda clanova Demokratske stranke, jer na forumu mozda ima takvih clanova. Samo ukazujem da taj razlog izgleda potpuno nedosledan jer i drugi vredjaju razne grupe bez ikakve opomene ili bana. Ne kazem da trebas opominjati/banovati te druge, ali barem promeni razlog zasto si banovao Belku ili ga odbanuj. To je cisto primedba/savet ako zelis biti dosledan. Ali ti si moderator, pa mozes da biras koliko se dosledno primenjuju pravila. :)
2. Ti si pisao (The Count-u) o banovanju IP adresa.

Ne vidim zasto ne bih smeo da pisem Mladji, ali nemam nista trenutno da mu kazem sto nisam vec rekao.

Oba ova primera sto si naveo su pisana na vicevima, pravo da ti kazem nesto ni ne pratim tu temu. ... Ja te nisam banovao

Tacno je da me nisi ti banovao sad u februaru, ali ovo sto sad kazes nije vazilo pre jer:
1. Ti si me banovao pre par meseci. ;)
2. Ti si me banovao zbog mog pisanja upravo na vicevima! :) Navodni je razlog bilo to sto sam nekome ispravljao slova. Mislim da je neko bio napisao "Dosao Cak Noris u baku [sic]", na sta sam bio pitao sta bude kad Cak Noris dodje u deku, za sta si me banovao bez ikakve opomene. Iskreno, ne znam koji je bio pravi razlog da me banujes. Mozda je to sto sam i tebi bio ispravljao neka slova, ako se ne varam nesto za ka(n)dilo. ;)

Nije meni problem da moderatori banuju mene ili bilo koga drugog. Samo ukazujem da bi forum mogao biti jos bolji da se pravila za banovanje i opominjanje primenjuju doslednije. Za pocetak, bilo bi dobro da se pre bana izdaju opomene. Vecina ljudi ce prestati da radi neke stvari ako im se ukaze da su nepozeljne. Ja sam imao tri bana (za sada :), a nisam dobio nijedno upozorenje pre nijednog od njih. Po meni su svi banovi bili zbog neshvacenih sala, ali nije do mene da to sudim, nego je to do uprave. Takodje, bilo bi dobro da banovani clanovi imaju neki nacin (mejl adresu?) da kontaktiraju moderatore kad dobiju ban cisto da mogu da vide o cemu se radi. Da ponovim, sve su ovo moji dobronamerni saveti za to kako mislim da moze da se unapredi forum. Na upravi je da odluci da li su ovi saveti dobri ili ne. Na upravi je i da odluci da li ce (ili kad ce ;) da me opet banuje.

A kad smo vec kod viceva, nisam hteo da pokrecem ponovo ovu pricu... no, eto, ako se vec poteze "moralisanje", moze li neko da mi objasni sta je smesno u ovom postu:

Ne volim pedere. Mislim radikalno, da su bolesni. Njih je Bog ubio već, pa mi ovaj vic nekako dodje tužan. Pa jel tako?

Moguce je da je ovo neka sala, ali ja je najiskrenije ne razumem. Zivim vec vise od 20 godina izvan Srbije i vrlo retko pricam sprski (mada cesto citam i pisem na srpskom), te nemam osecaj za govorni jezik. (Npr. nisam znao sta je smesno kad se pominje rec "znaci" u vicevima o Zemuncima.)

Moguce je i da ovo nije sala nego da je autor samo napisao ono sto misli. Znaci, "pederi su bolesni" je njegov stav. Nije to izneo sa ciljem da nekoga uvredi nego samo kao cinjenicu. Mozda je to kao da neko napise "Zemlja se okrece oko Sunca" (ili "Sunce se okrece oko zemlje", zavisno ko je iz koje knjige i kada citao koje cinjenice ;). Takodje, "Cigani su 'incestual/inbred' (ne znam kako se to prevodi, jer ne citam o tome na srpskom)" je opet neki stav/cinjenica, iznet bez namere da se neko uvredi.

Ali, sta mislite kako se osecaju Pederi i Cigani kad citaju takve stvari? Da li vam to nije bitno jer na ovom forumu nema ni pedera ni Cigana? :) Ali zato jeste bitno kad neko napise "clanovi Demokratske stranke su najgluplji", jer na ovom forumu (mozda?) ima clanova Demokratse stranke. Jeste li nekad citali viceve o Srbima, ali ne one viceve koje pricaju Srbi (i u kojima oni ispadaju uvek najpametniji/najbolji/najjaci) nego one viceve koje pricaju drugi (i u kojima Srbi ispadaju najgluplji/najgori/najslabiji)? Ja sam imao prilike da se naslusam takvih viceva u Americi. Mozete ih i vi naci na netu. Procitajte pa vidite da li su vam i koliko smesni.

Meni licno pisanje tipa "pederi su bolesni" nesto i ne smeta. Navikao sam da citam svakakve stvari. Ni ne mislim za sebe da sam peder. Ali, pisanje tog tipa smeta mom decku. ;) Doduse, on nije clan foruma, pa ko ga jebe. :)

Za kraj, ne kazem ti, Sasadjak, da treba da se banuje Mladja jer je pisao (dok je bio mladji ;) "pederi su bolesni", narocito zato sto ne znam je li se to on salio! (Ovo oko sale najiskrenije kazem, bez da zajebavam/provociram, bez da budem ironican/sarkastican ili kakav vec; ako je ocigledno da se on nije salio, onda me zovite naivnim sto mislim da se mozda jeste salio.) Samo ukazujem da su pisanja tipa "pederi su bolesni" i "clanovi Demokratske stranke su najgluplji" i "Cigani su incestualni" vrlo slicna. Ne vidim kako ona mogu da doprinesu forumu (o finansijama?!), ali vidim kako mogu da naskode jer vredjaju neke grupe ljudi. Ako su se takve stvari tolerisale pre i ako se tolerisu i dalje, onda je navodni razlog zbog koga si banovao Belku totalno neosnovan.

Znaci, ili odbanuj Belku ili promeni razlog zbog koga si ga banovao. Da budem potpuno iskren, ovo "Verovatno na forumu postoji bar jedan clan DS stoga blagi ban 30 dana" zvuci kao vic mada nije na temi Vicevi. :)

Banujte politiku. BaNuJtE PoLiTiKu! BANUJTE POLITIKU!
Obavezno procitajte najbolje (jer je jedino a ne mnogo dobro ili zavrseno) Uputstvo za ulaganje novca u Srbiji.

Nije na forumu

#112 2010-04-25 14:32:42

sasadjak
Moderator

Au orisni, tebi se bas diskutuje smile
Da skratim pricu, gresio sam dosta, gresicu verovatno i u buducnosti.

Rekao sam vec vise puta, radim onako kako mislim da treba pa ako forumasima ne odgovara neka me menjaju.
Ovo je volonterski posao 100%

Belku je odavno Mladja odbanovao.

Nije na forumu

#113 2010-04-25 21:38:58

Mladja
Moderator

orisni upisano:

Doduse, on nije clan foruma, pa ko ga jebe. smile

Imaš poslednju opomenu pred ban zauvek.
Zbog psovanja, i proganjanja.

Ako misliš da smeš da psuješ, grdno se varaš, sledeći put bićeš banovan zauvek.
A za proganjanje imaš rešenje. Postavi pitanje mog razrešenja, ili se ostavi viceva.
A ako nastaviš o vicologiji na takav način ne ostavljaš mi nikakav izbor osim bana zauvek.

Nije na forumu

Podnožje foruma