Economy diskusije

Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu

Niste prijavljeni.

Objava

#1 2008-04-29 13:14:31

Dushan85
Član
Registrovan: 2007-12-11

Kombank InFond - IF

Novi fond, 11. po redu. Društvo za upravljanje: Komercijalna banka.

Javni poziv traje od 29.04. do 23.05.

http://www.kombankinvest.com/

Nije na forumu

#2 2008-04-30 12:09:58

laki
Član
Registrovan: 2005-04-23

Re: Kombank InFond - IF

"Portfolio menadžer
Kratki biografski podaci o portfolio menadžeru Maji Martinović

Rođena je u Beogradu gde je završila Prvu zemunsku gimnaziju i Elektrotehnički fakultet Beogradskog univerziteta. Na magistarskim studijama na Ekonomskom fakultetu u Beogradu sticala je obrazovanje iz oblasti aktuarstva. Izradila je magistarsku tezu posvećenu značajnim delom upravljanju aktivom i pasivom privatnih penzijskih fondova. Radno iskustvo sticala je u preduzećima “Elektron“, „Telekom“, „Garant penzijsko društvo, društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima“ i DZU „Invej investments“. Položila je stručni ispit koji organizuje Komisija za hartije od vrednosti i stekla zvanje portfolio menadžera.  "

Mozda ća Maja biti odličan portfolio menadžer, ali ne shvatam šta komisija podrazumeva pod 3 godine iskustva sa hartijama od vrednosti, jel to znači rad u Elektronu i Telekomu, Invej Investments da ne komentarišem.
Da ne grešim dušu, možda će stvarno Maja da razbija, ali jel ima neki fond gde radi neko ko je stvarno investirao u akcije i zna šta to znači. Sem Vladimira iz Zepter-a za koga je neko napisao na ovom forumu da ga je nalazio u strukturama vlasništva ovi ostali portfolio menadžeri izgleda nisu nikad trgovali akcijama i sad treba da upravljaju milionima.
Ja bih se zabrinuo, ne znam kakvo je vaše mišljenje.
Možda neko ko je inteligentan može da se bavi ovim poslom bez dana iskustva, ali mislim da je teorija jedno ali praksa ipak nešto drugo.
Inače trgujem akcijama već par godina i imam jedan investicioni fond u portfelju.

Nije na forumu

#3 2008-05-14 01:29:20

I_Fisher
Član
Registrovan: 2006-04-20

KomBank prvo pa musko i MER od 3%, plus 2% Front load i 1% Back load ako izadjes pre 2 godine. Bas me interesuje koliki ce im biti upis.

Na konto PM-a, shvatite da je u Srbiji odnos pounda/traznja daleko od ekvilibrijuma, koliko ja znam ima svega 40-tak lica koja su stekla uslove za dobijanje licence, medju njima ima i par stranaca. I naravno posao jos uveko dobija onaj ko zna pravu osobu u pravo vreme.

Inace za svaku je pohvalu videti da u Srbiji ima toliko pripadnica lepseg pola na ovako visokim funkcijama. Ja licno ne znam da je to jos negde slucaj.

"Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas." Dr. Z. Dj.

Nije na forumu

#4 2008-05-14 09:08:29

Crna_Pahulja
Član
Registrovan: 2008-01-30

Zato je fond sa IJ preko 1000din pravo čudo:) Sve expert do experta.

Nije na forumu

#5 2008-05-14 11:12:59

Edukator
Član
Registrovan: 2008-04-21

...samo cekam da se konkurencija izmedju portfolio menadzera poveca, pa da vidimo ko ce opstati smile Ovako ispada da svako sa licencom moze da bude PM.

Ali, kao sto sam vec na jednom drugom mestu pomenuo - slazem se da svima treba pruziti priliku da se dokazu (naravno, sa mojim novcem nece imati prilike da se dokazuju smile )

Pozdrav
Edukator

Nije na forumu

#6 2008-05-29 08:18:00

gogloee
Član
Registrovan: 2007-10-11

InFond od prodaje jedinica sakupio 134,06 miliona dinara - počinje investiranje

Početna strana » Finansije » Vesti

Investicioni fond Komercijalne banke Kombank "InFond" počeo je da investira i na kraju dana će objaviti prvu vrednost investicione jedinice, kazao je direktor Fonda Danilo Vuksanović.

- Tokom javnog poziva koji je trajao od 29. aprila do 23. maja prodate su 134.062 jedinice po ceni od 1.000 dinara i prikupljeno je 134,06 miliona dinara - rekao je Vuksanović.

Prema njegovim rečima, na zatvaranju javnog poziva, 23. maja, "Kombank InFond" je imao 398 članova, a iznos prikupljenih sredstava je premašio očekivanja menadžmenta Fond.

Fond je registrovan juče, kazao je on. Fondom upravlja društvo za upravljanje fondovima "Kombank Invest", čiji vlasnik i osnivač je Komercijalna banka. "Kombank InFond" je fond rasta vrednosti imovine. Informacije o fondu moguće je pronaći na Internet sajtu fonda http://www.kombankinvest.com/srp/index.asp.

Tokom javnog poziva "Kombank InFond" nije uzimao naknadu za ulazak u fond, a nakon javnog poziva naknada se kreće od 2,5% za iznos do 300.000 dinara, do 0,5% za iznos od 5 do 10 miliona dinara, a za više od 10 miliona dinara naknada se ne naplaćuje.

Za prodaju jedinica naknada iznosi 1% do jedne godine članstva u fondu, 0,5% za period od jedne do dve godine, a za izlazak iz Fonda nakon više od dve godine članstva naknada se ne naplaćuje.

U Srbiji trenutno radi 10 otvorenih investicionih fondova, vrednost njihove imovine 27. maja se kretala u rasponu od 18,8 miliona do 869,8 miliona dinara, a cena jedinica od 772,06 dinara do 1150,34 dinara. (Economy, 28. maj)

Nije na forumu

#7 2009-09-01 19:32:51

AlNik
Član
Registrovan: 2007-06-12

BELEXsentiment
BELEXsentiment za septembar iznosi 126,60 poena
Porast vrednosti beogradskih indeksa u avgustu mesecu nadmašio je sva očekivanja. Uzletu indeksa Belex 15 za 24,65% i povećanju vrednosti indeksa Belex Line-a za 17,19%, pri nešto skromnijim prometima, najviše su doprinele akcije kompanija koje pripadaju finansijskom sektoru, kao i akcije Energoprojekta, Metalca i dr.

Na značajan broj informacija koji upućuje na oporavak najjačih svetskih ekonomija nije ostalo imuno ni domaće tržište kapitala. Tradicionalno, na pozitivne vesti beogradski indeksi reaguju sa zakašnjenjem, dok su loše najave umele da vrše njihovu promptnu korekciju.

Tokom jula i avgusta meseca strana tržišta pokrenuta su, prvenstveno boljim od očekivanih, kvartalnim rezultatima kompanija. 73% kompanija u sastavu indeksa S&P 500 nadmašilo je očekivanja. Predvidjani pad profita u odnosu na isti period prethodne godine bio je 36%, dok se nakon objave finansijskih izveštaja pokazalo da smanjenje profita iznosi 27,3%. Osim toga stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Američkim Državama u julu mesecu iznosila je 9,4%, dok je očekivana vrednost bila 9,6% u poredjenju sa 9,5% koliko je iznosila u junu mesecu tekuće godine. Lična potrošnja se postepeno povećava a takođe i prodaja novih kuća.

Ovi i mnogi drugi pokazatelji govore u prilog činjenici da se recesija bliži kraju. Najava daljeg privrednog oporavka reflektuje se kroz vrednosti berzanskih indeksa koji su iscrtali dugoročni nelinearni rastući trend. Slično krizi iz 2000. godine, biće potrebno nekoliko godina da povrate pređašnje nivoe.

Maja Martinović
Portfolio menadžer
=================

Kao sto se i ocekivalo, elektrotehnicar sa aktuarskom magistraturom daje svoju analizu. Samo cekam kada ce i filolozi poceti da vode fondove. Zavrsis kurs, poznajes nekoga i eto srece - primas 5000 evra mesecno za gubljenje para.

Ovaj fond je zapoceo aktivnost prosle godine u maju i danas je na 760. Ne znam ko je ulozio u ovaj fond, ali verovatno nije preterano veseo. S obzirom da portfoliio menadzer ozbiljno veruje da se svetska recesija blizi kraju, ne verujem da ce investitori da se uvesele.

Nije na forumu

#8 2009-09-01 22:39:57

GOJE
Član
Registrovan: 2007-07-17

Zanimljivo je da si izabrao jedan od najboljih fondova na tržištu, koji sigurno ima bolje rezultate od velike većine učesnika foruma!!!

....Frizurica sređena, pomorandža ceđena...Brodski podovi, morski plodovi...Podno grijanje, intimno brijanje...
http://www.youtube.com/watch?v=qnPZy3vHmsA

Nije na forumu

#9 2009-09-02 01:46:22

AlNik
Član
Registrovan: 2007-06-12

Sama cinjenica da je taj fond zacet maja prosle godine ukazuje na extremno losu procenu. Plus, cinjenica da je noviji bi trebalo da mu radi u korist, ali dzaba.

Nije na forumu

#10 2009-09-02 08:57:25

đubretarac
Član
Registrovan: 2006-07-04

A jel vi stvarno mislite da se ta Maja nesto pita u tom fondu?Pa ovo je Srbija!

Nije na forumu

#11 2009-09-09 15:42:43

Black Swan
Član
Registrovan: 2009-09-09

đubretarac upisano:

A jel vi stvarno mislite da se ta Maja nesto pita u tom fondu?Pa ovo je Srbija!

Normalno da se ne pita. Ona je tu zbog licence wink

"Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt." - A.L.

Nije na forumu

PodnoĹľje foruma