Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori i svetu
Niste prijavljeni.
The Count upisano:
>>> Odjava. Kraj.
A, evo ga i onaj «matematičar i statističar» koji stalno vrti priču o onom nesretniku Milankoviću koji je pristao da lupa gluposti ne bi li ga «svet» priznao kao naučnika. Problem je u tome što ulaznicu u taj «svet» nije kupio svojom naukom, nego svojom «teorijom o ciklusima».
Već 100 puta si rekao «odjava, kraj», pa ne prođe malo a ti se opet javljaš. Budi jednom čovek pa ispuni svoje obećanje,
Nije na forumu
Samo napred blizu ste.Tu je negde gospodar svemira(ako ste ga otkrili).A teorije zavere ima vise.
Jedva cekam sledece nastavke.
Nije na forumu
Odjava. Kraj. Na ovoj temi. Neces me se tako lako resiti. ![]()
Nije na forumu
Vito upisano:
... Dakle, iako ne postoje dokazi ni «za» ni «protiv», ako bih morao da se izjasnim
o ovome, ja bih rekao da je Zemlja centar univerzuma...
Ako nema dokaza, onda bih ja rekao da je centar univerzuma tačno - u mojoj glavi
tj. da sam ja epicentar - kao i što jesam
i šta me briga ko se oko koga okreće i
da li se Svemir širi ili skuplja, da li je bilo 'velikog praska' i evolucije ili kreacije.
Tamo gde sam ja - tamo je i moj centar univerzuma, a za neki drugi 'objektivni' centar
trebalo bi prvo definisati granice kao što je urađeno nap. na fudbalskom igralištu, pa
je lako odrediti njegov centar ili kao kod pikada gde se tačno zna gde je centar.
A, osim Sunca koje nas greje i planeta 'koje služe' Zemlji, neki put Univerzum
pošalje i neke kamenčine od par km. koje kad lupe u Zemlju naprave pravi pomor.
Nije na forumu
GOJE upisano:
Tačno je da je kosmos vrlo dinamičan (svakako iznutra), a tačno je i da se širi,
Ne, kosmos se ne širi, niti postoji jedan jedini dokaz za tako nešto.
GOJE upisano:
a tačno je i da planete sunčevog sistema zaista jesu u službi života baš na Zemlji, ali to svakako nije čak ni logički dokaz da je Zemlja centar svemira.
Nema dokaza ni da jeste ni da nije. A ako nema dokaza, onda o tome nauka ne treba ni da se izjašnjava, a kamoli da prši pritisak da se veruje u neke teoreme.
GOJE upisano:
Zamislite samo virus koji se širi i rasprostire se svemirom putem asteroida... kakve on veze ima sa biblijom.
A zamisli virus koji stotinama godina «spava», zatim se probudi, ubije skoro polovinu stanovnika u jednom delu Evrope, a onda nestane isto tako kao što je i došao. Zatim opet prođe par stotina godina, pa opet isto. I nauka na to nema odgovor. Naravno, mislim na bolesti kao što su kuga, kolera, itd. Možda ti misliš da biblija sa time nema veze, ali oni koji su malo bolje upoznati sa njom kažu da onaj koji živi po njenim zakonima nikada ne može stradati od tih virusa.
Slično je i sa rakom (cancer). Da li si ikada čuo da je neki monarh umro od raka? Naravno da nisi. Onaj ko poštuje biblijske principe ishrane i zapovesti – nikako se ne može razboleti od raka. To je nauka već dokazala.
GOJE upisano:
Takođe tvrdnja da je svet star 6,000 godina je jedino potkovana biblijom i jednim intrigantnim ali amaterskim poludokazom o magnetnom polju zemlje, i toliko je kontradiktorna sa svim činjenicama koje svakodnevno srećemo
Ovo je već neozbiljno. Postoje ne stotine neoborivih dokaza, a megnetno polje je samo jedan od njih. Možeš ga ti nazivati «poludokazom» ali su se evolucionisti već upregli da smisle priču i za to. Dosadašnja priča kako je unutrašnjist zemlje sastavljena od «užarene mase» je toliko budalasta, pa su sada u toku pripreme za jedan novi «crtani film». U tom novom crtanom filmu jezgro zemlje se sastoji od jednog velikog «kristala čvrstog gvožđa», a čim imamo gvožđe onda će nekako da smisle i magnetsko polje. Sa užarenom lavom nikako nisu mogli da objasnje magnetno polje. Ako ništa drugo, ovaj noviji crtani film će barem biti logičniji.
Nije na forumu
dragan upisano:
A, osim Sunca koje nas greje i planeta 'koje služe' Zemlji, neki put Univerzum
pošalje i neke kamenčine od par km. koje kad lupe u Zemlju naprave pravi pomor.
To je još jedan crtani film. Nikada ni jedna kamenčina nije izazvala pomor na zemlji. Ta "teorija" ima samo jedan cilj, a to je - da ne bude potop. Sve je dozvoljeno, i vulkani, i komete, u vanzemaljci...samo je važno da nije potop. Ali, nauka je nauka, dokazi su dokazi, a svi dokazi upućuju upravo na veliki potop.
Nije na forumu
Da li je baš izazvan pomor - 'ne sećam se', ali ako pogledamo komšiju Meseca
videćemo da su vrlo velike kamenčine padale na njegovu površinu :
pun format : http://www.noao.edu/image_gallery/images/d6/04590.jpg
sa sajta : http://www.noao.edu/image_gallery
Šta je i koliki je Univerzum (kosmos,svemir) najbolje se vidi kroz 'Habble'
a na sajtu ovog teleskopa ima potpuno zapanjujućih fotografija :
http://hubblesite.org/newscenter/archiv … 13/video/a
ps. .. jedna od teorija o 'Velikom potopu' govori da je u pitanju izlivanje
i plavljenje Crnog mora koje je bilo mnogo manje slatkovodno jezero pre
poplave, a koja se kasnije prenosila usmeno sve dok nije i zapisana.
Poslednje editovanje od dragan (2008-03-07 18:31:02)
Nije na forumu
Vito upisano:
GOJE upisano:
Takođe tvrdnja da je svet star 6,000 godina je jedino potkovana biblijom i jednim intrigantnim ali amaterskim poludokazom o magnetnom polju zemlje, i toliko je kontradiktorna sa svim činjenicama koje svakodnevno srećemo
Ovo je već neozbiljno. Postoje ne stotine neoborivih dokaza, a megnetno polje je samo jedan od njih. Možeš ga ti nazivati «poludokazom» ali su se evolucionisti već upregli da smisle priču i za to. Dosadašnja priča kako je unutrašnjist zemlje sastavljena od «užarene mase» je toliko budalasta, pa su sada u toku pripreme za jedan novi «crtani film». U tom novom crtanom filmu jezgro zemlje se sastoji od jednog velikog «kristala čvrstog gvožđa», a čim imamo gvožđe onda će nekako da smisle i magnetsko polje. Sa užarenom lavom nikako nisu mogli da objasnje magnetno polje. Ako ništa drugo, ovaj noviji crtani film će barem biti logičniji.
A u kom to periodu od tih 6000 godina su stigli oni silni dinosaurusi da postanu i nestanu? Kako to objasnjavas?
Da li je za samo 6000 godina moguce da se od jedne zene i jednog coveka stvori 6 milijardi ljudi, pri tome toliko raznolikih - belaca, crnaca, azijata, indijanaca ... ? Kako ovo obajsnjavas?
I da, u tih 6000 godina je stigao i taj potop da se desi pa je od svakog para zivotinja takodje uspelo da se namnozi toliko primeraka?
Nije na forumu
dragan upisano:
Šta je i koliki je Univerzum (kosmos,svemir) najbolje se vidi kroz ...
Tu je glavna stvar znati šta je to Hablov zakon i navodne zavisnosti crvenih pomeraja i udaljenosti od nebeskih tela. Krajnje pojednostavljeno, crveni pomeraji galaksija se smatraju dokazom da se galaksije udaljavaju od nas, i što su oni veći, to se galaksije brze udaljavaju. Najveći problem crvenog pomeraja je u tome što se on dešava i kada se nebesko telo kreće poprečno, a isto tako i kada se kreće prema nama.
Upravo zbog crvenog pomeraja, smatralo se da su Kvazari najudaljeniji od nas, a onda se Halton Arp usudio da kaže kako Kvazari nisu najudaljeniji, a njemu su se pridružili i ostali naučnicu koju su fotografisali kvazare i srušili sve dokaze koncepta širenja svemira.
Naravno, Halton Arp je trpeo posledice zbog toga jer su “autoriteti” sve učinili kako bi mu se onemogućio dalji rad. Ko god udari na “svete krave nauke”, taj više nema mesta u njihovom sistemu.
dragan upisano:
jedna od teorija o 'Velikom potopu' govori da je u pitanju izlivanje i plavljenje Crnog mora koje je bilo mnogo manje slatkovodno jezero pre poplave, a koja se kasnije prenosila usmeno sve dok nije i zapisana
Batali “teorije”, drži se nauke, a nauka kaže da fosilne ostatke morskih životinja nalazimo na skoro svim planinama, pa čak i na Himalajima.
Nije na forumu
Santiago upisano:
A u kom to periodu od tih 6000 godina su stigli oni silni dinosaurusi da postanu i nestanu? Kako to objasnjavas?
Ne vidim šta tu ima čudno, danas živi samo oko 1% svih živih stvorenja u odnosu na vreme pre potopa. A što se tiče bajke da su dinusaurusi izumrli pre ne znam koliko miliona godina, to je smejurija. U mestu Akambaro u Meksiku naučnici su otkrili arheološko nalazište sa nekoliko hiljada glinenih figurica dinosaurusa, a pravili su ih ljudi pre samo 200 godina pre nove ere. Ako ljudi i dinosaurusi nisu živeli istovremeno kako su onda ljudi pre 2000 godina znali kako oni izgledaju?
Santiago upisano:
Da li je za samo 6000 godina moguce da se od jedne zene i jednog coveka stvori 6 milijardi ljudi, .. ? Kako ovo obajsnjavas?
Ako znaš šta je geometrijaska progresija, onda veoma lako možeš napraviti svoj model rasta stanovništva.
Santiago upisano:
...pri tome toliko raznolikih - belaca, crnaca, azijata, indijanaca ... ? Kako ovo obajsnjavas?
U pitanju je genetička varijabilnost. Da nema varijabilnosti, ne bi bilo ni različitosti, mi bi svi bili isti. Međutim, nauka je dokazala da je svaki 17. gen različit. Boja kože je kvantitativna osobina. Mi svi imamo pigment melanin, samo se razlikujemo u tome ko ima više melanina. Prvi ljudi su imali sve gene koji im omogućuju različite varijacije kože. Treba razlikovati “adaptaciju” od evolucije, to su različite stvari.
Ja bih tebi postavio jedno kontra-pitanje, ako postoji evolucija, zašto eskimi nisu evoluirali svoju kožu u krzno kako bi se time zaštitili od hladnoće? ![]()
Nije na forumu
..fosilne ostatke morskih životinja nalazimo na skoro svim planinama..., a i pustinjama.
Da dam i ja mali doprinos nauci : u Libiji na kamenolomu koji je bio udaljen od obale
oko 125km. ( za luku Benghazi) nalazile su se školjke i puževi,slični današnjim,ali
mnogo veći - oko pola metra,okamenjeni, pa su ih neki čistili za suvenir.
Ne znam koliko su daleko one galaksije koje se vide kroz 'Habble', ali čini mi se
da uopšte nisu blizu, pa neka milijarda svetlosnih god. manje - više, nije ni bitna.
Interesantna je i ova stanica, što je prave bez građ.dozvole, iznad naših glava.
A, preleće i Srbiju...... i to bez saglasnosti naše vlade ili rezolucije UN. ![]()
.
http://www.youtube.com/reelnasa
Poslednje editovanje od dragan (2008-03-07 20:45:20)
Nije na forumu
Vito upisano:
Možda ti misliš da biblija sa time nema veze, ali oni koji su malo bolje upoznati sa njom kažu da onaj koji živi po njenim zakonima nikada ne može stradati od tih virusa.
Slično je i sa rakom (cancer). Da li si ikada čuo da je neki monarh umro od raka? Naravno da nisi. Onaj ko poštuje biblijske principe ishrane i zapovesti – nikako se ne može razboleti od raka. To je nauka već dokazala.
Slažem se sa tvrdnjom da monasi (krajnje simpatično si slučajno dodao r u monaRh, hehe), daleko ređe oboljevaju od raka, jer to ima jako puno veze sa načinom ishrane i života, ali tvrditi da nijedan monah nikada ni umro od raka je stvarno preterano i neozbiljno. Takođe možda nije mnogo lepo pričati o tome, ali monasi su i te kako umirali od svih drugih bolesti (kuga, kolera, tifus....).
Vito upisano:
Ovo je već neozbiljno. Postoje ne stotine neoborivih dokaza, a megnetno polje je samo jedan od njih. Možeš ga ti nazivati «poludokazom» ali su se evolucionisti već upregli da smisle priču i za to....
Znam za dosta tih kvazidokaza i nekoliko pokušaja i poludokaza, i svuda se kreacionisti hvataju za neke naučne teorije koje nisu kompletne ili dokazane ili ne štimaju, ali zašto neka loša evolucionistička teorija, odmah znači da je kreacionistička tačna. Praktično sve evolucionističke teorije su i te kako oborive. I ona magnetska i okeanska i ostale.... Ako moderna nauka nije u stanju da pruži neke neoborive dokaze za neku pojedinačnu teoriju, ne znači da je Svet nastao pre 6,000 godina.
Nije na forumu
GOJE upisano:
Znam za dosta tih kvazidokaza i nekoliko pokušaja i poludokaza, i svuda se kreacionisti hvataju za neke naučne teorije koje nisu kompletne ili dokazane ili ne štimaju, ali zašto neka loša evolucionistička teorija, odmah znači da je kreacionistička tačna. Praktično sve evolucionističke teorije su i te kako oborive. I ona magnetska i okeanska i ostale.... Ako moderna nauka nije u stanju da pruži neke neoborive dokaze za neku pojedinačnu teoriju, ne znači da je Svet nastao pre 6,000 godina.
Dokazi su neumoljivi.
Zanimiljiv je argument ljudske populacije. Upravo onaj argument koji koriste evolucionisti protiv teorije stvarnja može se iskoristiti u suprotnom smeru i neoborivo dokazati da teorija starosti zemlje nikako ne može biti onakva kakvom je oni prikazuju. Verujem da svi znaju onu priču o “šahovskoj tabli i zrnima pšenice”. Ako bismo uzeli današnju stopu godišnjeg priraštaja od samo 2%, stanovništvo se duplira za samo 35 god. Ako se zna da su nekada ljudi imali mnogo više dece, onda je matematika još neumoljivija, ali sada ćemo to zanemariti. Ako uzmemo za tačnu pretpostavku da nije bilo potopa pre oko 4500 godina, onda nemamo ni prekid u porastu stanovništva. Nije potrebno veliko znanje matematike da bi se dokazalo da bi danas na zemlji bilo više ljudi nego peska u Sahari. Naravno, možemo tu odbiti i sve ratove, pomore, epidemije itd. ali se rezultat opet neće bitnije promeniti. Priča o tome da je čovek živeo na Zemlji još pre 1.75 miliona godina je čista fantazija.
Ostali argumenti u korist mlade zemlje su: Magnetno polje, Helijum u atmosferi, So u okeanima, Meteorska prašina, Erozija kontinenata, Sedimenti u okeanima, Sedimenti na kontinentima, Izdizanje planina, Vulkanski materijal itd.
Tačno je da još nema neoborivih dokaza da je zemlja stara samo 6000 godina, ali zato ima na stotine dokaza da zemlja nikako ne može biti stara četiri milijarde godina. To su bajke za malu decu.
Sad se postavlje pravo pitanje, ako ne postoji ni jedan jedini dokaz za starost zemlje, zašto onda “savremena nauka” insistira na toj starosti ?
Upravo u tom grmu leži zec. Oni su potpuno svesni da je njihova priča jedna obična fantazija, a da bi fantazija postala prihvatljiva, narodu se mora dati vremenski period od kojeg se vrti u glavi. Kada kažete čoveku da je slon postao od crva za sto godina - čovek ima da pomisli da ste ludi, ako mu kažate da je slon postao od crva za hiljadu godina – samo će da odmahne glavom, ako mu kažete da se to dogodilo za miliog godina – onda će samo da slegne ramenima, a ako mu kažete da je slon postao od crva za 4 milijarde godina – e, onda je sve moguće. Da biste nekoga ubedili u nemoguće, potrebno je da mu lupite cifru koja će da ga ošamuti.
Naravno, nisu svi ljudi baš toliko sluđeni pa se nađe neko ko postavi pitanje: “dobro, a kako ste izračunali da je zemlja stara milijarde godina?”...i onda nastaje tajac. To pitanje je danas zabranjeno postaviti.
Ne postoji ni jedan jedini naučni metod kojim ćete ustanoviti starost planete zemlje, kamenja, stena, fosila ili bilo čega drugog što nam može pomoći da utvrdimo starost planete zemlje.
Sada će se mnogi pitati, a zašto im je potrebno da tako obmanjuju narod i da mu pričaju bajke o milijardama godina, velikim praskovima, širenju svemira, stvaranju živog od neživog, evoluciji itd.? Na to pitanje vam za sada neću odgovoriti jer očekujem da na njega možete i sami odgovoriti, a tu se i nalazi odgovor na pitanje “ko su gospodari svemira?” (mada je pitanje pogrešno, zna se ko je gospodar svemira, pitanje bi trebalo da glasi: ko bi hteo da bude gospodar svemira?)
Nije na forumu
dragan upisano:
Da dam i ja mali doprinos nauci : u Libiji na kamenolomu koji je bio udaljen od obale
oko 125km. ( za luku Benghazi) nalazile su se školjke i puževi,slični današnjim,ali
mnogo veći - oko pola metra,okamenjeni, pa su ih neki čistili za suvenir.
Ne samo puževi i školjke, pre potopa su svi ljudi i sve životinje bili gigantskog rasta. Iako se “nauka” trudi da na svaki mogući način sakrije ove podatke, pretpotopni ljudi su bili visoki čak i do 11 metara, a živeli su preko 800 godina.
Dokaz za visinu ljudi nalazimo u pronađenim skeletima, a dokaz o dužini života imamo samo u pisanim rodoslovima.
Objašnjenje za ovaj fenomen nauka nema, a biblija ga daje u detalje.
Nije na forumu
Vito,
Potop niko ne spori, i on je ostao zabeležen u mitologijama maltene svih stari naroda (u južnoj Americi, severnoj Evropi, Mesopotamiji.....). Širom Sveta se javljaju naučni dokazi u prilog potopa koji se desio pre između 5 i 10 hiljada godina. Opet ponavljam da stari zavet naravno da pruža mnogo tačnih istorijskih i geografskih činjenica, i to niko ne spori. Na kraju krajeva zašto ne bi bili tačni? Ali sve ostalo što zadire u mitologiju je jednako tačno kao i mitologije raznih ostalih naroda.
Dokaza o mladoj Zemlji (kreacionističkih) nema na stotine neoborivih, već možda svega nekoliko vrednih razmatranja, čisto zbog zanimljivosti. Nijedan od tih najbitnijih nije potpun dokaz. Na primer proučavanje sastava okeana. Uzeli su količinu natrijuma i na osnovu pogrešne računice, dobili da je maksimalna moguća starost okeana nekoliko hiljada godina. Da su koristili isti metod n nekom drugom metalu mogli su da dobiju vrlo zanimljiv rezultat da je mksimalna starost Zemlje 100 godina!!! Opet neki treći metal daje nekoliko stotina milion godina. I sa svakim elementom ispada slično. Prema tome taj metod ne valja. Ili dokaz smanjivanja Sunčevog prečnika ili taj o sedimentima n kontinentima. To su sve polunaučni metodi koji ponekad daju kreaciionističke rezultate, i oni ih koriste, a zanemaruju sve ostale rezultate koji im ne odgovaraju.
Mislim da je bolje da govorimo o kreacionističkim dokazima, i da ih jedan po jedan diskreditujemo, jer ako pokušavaš da me nateraš na diskusiju o opšte prihvaćenoj nauci, neću se upuštati u to. Čak i ako se dokaže da ništa nije tačno - to ne znači da je kreacionizam u pravu!!! Svi mogu da se informišu na internetu i gde god, o opšte prihvaćenoj nauci, i toliko je već sve razglabano, nema smisla da ja sad ovde ponavljam sve rezultate i dokaze.
Nije na forumu
Evo, o potopu dve teorije, uporedite i formirajte novi način razmišljanja, zadržite stari, ili ne razmišljajte.
http://www.cps.org.yu/Cks7/cks701.html
http://www.teorijaevolucije.com/ca3.html
Nije na forumu
Vito upisano:
http://video.google.com/videoplay?docid=7929072146122248802&q=
Konacno sam pogledao ovaj snimak. Ostao sam bez reci. Zaista je zanimljiv, ali bojim se i istinit. Dovoljno je samo pogledati najnovije licne karte, koje nam se proturaju, koju licno ja necu da uzmem, dok mi ne istekne stara, a posle cu videti. Pre svega protiv sam, jer vrlo dobro znam sta znaci cip.
Sto se samog snimka tice, treba ga pogledati, ali zaista nije za one sa slabim stomakom!
Vito, hvala ti za snimak!!!
Poslednje editovanje od istrazivac (2008-03-09 11:40:33)
Nije na forumu
GOJE upisano:
Mislim da je bolje da govorimo o kreacionističkim dokazima, i da ih jedan po jedan diskreditujemo, jer ako pokušavaš da me nateraš na diskusiju o opšte prihvaćenoj nauci, neću se upuštati u to. Čak i ako se dokaže da ništa nije tačno - to ne znači da je kreacionizam u pravu!!! Svi mogu da se informišu na internetu i gde god, o opšte prihvaćenoj nauci, i toliko je već sve razglabano, nema smisla da ja sad ovde ponavljam sve rezultate i dokaze.
Kakve dokaze? Pa upravo ti govorim da oni nemaju ni jedan jedini dokaz. Oni samo barataju teorijama i hipotezama, a ne dokazima.
Da krenemo od stvaranja granita. Po evolucionistima granit je nastao tako što se užarena lava polako ohladila, a onda se za milijardu godina stvrdnula i postala granit. Kao i u svim drugim slučajevima, oni za to nemaju ni jedan jedini dokaz nego opravdanje za svoje fantazije traže u “milijardama godina”. Te milijarde godina postoje samo u njihovim glavama ali ne i u činjenicima i dokazima.
Najveći kreacionistički autoritet današnjice je svakako Robert Džentri koji je evolucionističku teoriju razbio u paramparčad. Svi naučni dokazi nam jasno govore da je granit nastao bukvalno trenutno, a najduže za samo 3 minuta.
Za početak, prvo pročitaj ove tekstove:
http://www.cps.org.yu/Cks2/cks203a.html
http://www.cps.org.yu/Cks2/cks203b.html
http://www.cps.org.yu/Cks2/cks203c.html
http://www.cps.org.yu/Cks2/cks203d.html
http://www.cps.org.yu/Cks2/cks203e.html
Kada pređeš uvodni deo, onda pročitaj sledeći tekst:
http://www.cps.org.yu/Cks6/cks6.html
Sa ovog sajta možes besplatno da dawnloduješ knjigu “Mala misterija stvaranja”.
http://www.creation6days.com/downloads.php?cat_id=2
Ako nemaš problema sa engleskim, na ovom sajtu (najbolji kreacionisticki sajt) možeš besplatno da odgledaš stiming video o granitu, zemlji kao centru univerzuma, mladoj planeti itd.
http://www.halos.com/videos/#cou
Na početnoj stranici možeš naći dosta materijala. Nemoj da te zbune cene jer se one odnose samo na naručeni materijal, sav materijaj se može skinuti besplatno.
http://www.halos.com/
Osim problema granita i polonijuma-218 koji ima vreme poluraspada samo 3 minute, u uglju su pronađeni oreoli polonijuma-210, čije je vreme poluraspada od 140 dana. Pronalazak tih oreola u uglju nedvosmisleno dokazuje da je ugalj nastao za maksimalno par meseci, a ne tokom dugih vremenskih perioda. Dakle, nije samo granit problem, evolucionisti se na svakom koraku susreću sa neoborivim dokazima da je njihova hopoteza nemoguća.
Možeš u pomoć pozvati sve naučnike sveta, ali ti neće pomoći da odbraniš njihove crtane filmove. Dakle, naoružaj se činjenicama pa ćemo onda da diskutujemo. Čim završimo sa granitom, idemo na sledeći dokaz.
Nije na forumu
Vito,
Namerno nisam hteo da branim evolucionističke teorije, već da se usredsredim na kritiku kreacionističkih dokaza. Do sada smo detaljnije pisali o nekoliko njih i mislim da je prilično jasno da nijedan nije na mestu. Sad pominješ granit: kad budem imao vremena pogledaću sve te linkove, jer mi je cela oblast vrlo zanimljiva. Treba da shvatiš da ja ne pokušavam da branim sadašnju nauku, jer se kroz istoriju pokazalo da se s vremena na vreme sve okrene naglavačke, i da je najvažnije biti otvorenog uma. Mislim da postoji mnogo teorija vrednih razmatranja, ali više sa stanovišta opšte kulture i obrazovanja. Možda će se pokazati da današnju nauku treba dopuniti ili promeniti, ali teorija o mladoj Zemlji i biblija ne doprinose tome uopšte, jer tu ništa nije tačno. Evolucionisti grčevito traže rupe i pokušavaju da se umetnu sa svojim rezultatima. Puno diletantskih teorija je narušilo integritet ono malo pravih naučnika koji su vredni razmatranja, i obećavam da ću se pozabaviti granitom i ostalima koje ti smatraš bitnim, čim stignem ![]()
Za sada nisam našao ništa, što me je makar za trenutak nateralo da pomislim da nisam u pravu.
Poslednje editovanje od GOJE (2008-03-09 21:17:10)
Nije na forumu
GOJE upisano:
Treba da shvatiš da ja ne pokušavam da branim sadašnju nauku, jer se kroz istoriju pokazalo da se s vremena na vreme sve okrene naglavačke, i da je najvažnije biti otvorenog uma.
Sa ovim se u potpunosti slažem, osnovno načelo nauke je da slediš činjenice, ma gde te one odvele.
GOJE upisano:
Mislim da je bolje da govorimo o kreacionističkim dokazima, i da ih jedan po jedan diskreditujemo, jer ako pokušavaš da me nateraš na diskusiju o opšte prihvaćenoj nauci, neću se upuštati u to. Čak i ako se dokaže da ništa nije tačno - to ne znači da je kreacionizam u pravu!!!
Ovo što si ovde rekao je za mene iznenađenje. Ako pokušavamo ozbiljno da diskutujemo, moramo se koristiti barem osnovnom logikom. Pokušaću da objasnim ključni problem.
Da bismo utvrdili ključne stvari najbolje je da se ne bavimo perifrenim pitanjima (kao što su širenje kosmosa, centar univerzuma, starost svemira itd), najbolje je da se usredsredimo na samo dve ključne stvari:
1. Živo je nastalo od neživog. Ako dokažemo da živo ne može da nastane od neživog, onda to implicira da mora postojati «Tvorac». U pitanju je najosnovnina logika, ili jedno ili drugo, nema trećeg.
2. Evolucija. Ako dokažemo da je evolucija nemoguća onda teorija evolucije pada u vodu. Dovoljno je samo da se osvrnemo oko sebe, vidimo svu lepotu i savršenstvo sveta oko sebe, i onda mora da postavimo pitanje: kako je to sve nastalo ako je evolucija nemoguća? Implikacija obaranja teorije evolucije je takođe postojanje velikog Tvorca.
Tu je ključ svega. Obaranjem bilo koje od ove dve teze, dobija se isti rezultat – neko je stvorio čoveka, životinje, biljke i sve oko nas. U pitanju je logika.
Kreacionisti ne moraju da daju dokaze da postoji veliki Tvorac, dovoljno je da pokažu da su abigeneza i evolucija nemogući procesi, i cilj je ispunjen.
Isto kao što bi ceo biblijski koncept pao u vodu ako bi nauka dokazala da u njemu ima samo jedna netačna stvar, isto tako ceo koncept evolucije pada ako se dokaže samo jedna netačna stvar. Kao kod lanca, lanac je jak koliko i njegova najslabija karika, čim pukne jedna njegova karika – pukao je i lanac. Ili kao kula od karata, izvučete jednu kartu i pada cela kula.
Što se tiče granita, jako je bitan, a kada govorimo o starosti zemlje – onda je to možda i najjači dokaz kreacionističke nauke. Pročitaj kad budeš našao vremena. Nemoj da žuriš, samo polako ali temeljno. Čim apsolviramo granit idemo na sledeće dokaze.
GOJE upisano:
Puno diletantskih teorija je narušilo integritet ono malo pravih naučnika koji su vredni razmatranja, ...
Nije u pitanju diletantizam. U pitanju je jedna koordinisana akcija onih centara moći koje ova naša tema pokušava da identifikuje – «ko bi hteo da bude gospodar svemira?» Da sve ovo nije jako povezano ne bih ovo ni pisao na ovoj temi.
Nije na forumu
Šta mislite o ovome:
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph … Itemid=112
Nije na forumu
g.Vito&GOJE
Pravo je zadovoljstvo bilo pratiti vasu diskusiju.
I Moj mali doprinos u prilog evolucionista:
"Tacno je da je covek postao od majmuna, a ja znam tacno i od kog majmuna sam nastao!" ![]()
Nije na forumu
Vito upisano:
Tu je ključ svega. Obaranjem bilo koje od ove dve teze, dobija se isti rezultat – neko je stvorio čoveka, životinje, biljke i sve oko nas. U pitanju je logika.
Kreacionisti ne moraju da daju dokaze da postoji veliki Tvorac, dovoljno je da pokažu da su abigeneza i evolucija nemogući procesi, i cilj je ispunjen.
Isto kao što bi ceo biblijski koncept pao u vodu ako bi nauka dokazala da u njemu ima samo jedna netačna stvar, isto tako ceo koncept evolucije pada ako se dokaže samo jedna netačna stvar. Kao kod lanca, lanac je jak koliko i njegova najslabija karika, čim pukne jedna njegova karika – pukao je i lanac. Ili kao kula od karata, izvučete jednu kartu i pada cela kula.
Slažem se sa postavkom da treba upotrebiti logiku. Dodao bih samo da je neko ILI NEŠTO (da ne kažem NEOČEKIVANA SILA) veliki tvorac, ukoliko postoji. To da je bog stvorio čoveka po svom liku je totalno bezveze, pa se čak ni crkva više toga ne drži. Kontrapitanje: ko je onda stvorio tvorca po svom liku? Zašto baš toliko nesavršen nezgrapan lik?
Ja verujem u evoluciju i postanak života generalno kako je obrazložen u evolucionizmu, i ne slažem se da ako se nešto dokaže da nije tačno - ceo koncept pada u vodu. Treba jako puno vremena da bi se ceo proces lepo objasnio i postavio od trenutka kad je prvi put koncipiran. Trenutno cela teorija deluje vrlo ubedljivo i ja tu ne vidim neke probleme.
Sa druge strane istakao sam mnogo puta da nijedan dokaz kreacionista ne stoji (o tome ćemo i pisati nadalje). Takođe, mi ne znamo da li će se u budućnosti pojaviti neka deseta teorija. Ko je pre 300 ili 800 godina mogao da raspravlja o teoriji evolucije kad ona nije ni postojala?
Nije na forumu
GOJE upisano:
To da je bog stvorio čoveka po svom liku je totalno bezveze...
Pogrešan red poteza. Ne treba da se opterećuješ teološkim pitanjima jer još nisi spreman za njih. Pokušaj da se usredsrediš na nauku i dokaze, a ne na periferna pitanja.
GOJE upisano:
Ja verujem u evoluciju i postanak života generalno kako je obrazložen u evolucionizmu..
Mi ovde valjda govorimo o nauci a ne o veri. Zato sam i rekao da se današnja nauka svela na «verovanje u dogme». Ako baš toliko veruješ u evoluciju, onda sam ja tu nemoćan. Protiv verskog fanatizma se nije moguće boriti naukom.
GOJE upisano:
Trenutno cela teorija deluje vrlo ubedljivo i ja tu ne vidim neke probleme.
Očigledno imamo problem u komunikaciji jer ja u toj teoriji ne vidim ni trunku logike. Šta je to što u teroriji evolucije deluje «vrlo ubedljivo»?
GOJE upisano:
Sa druge strane istakao sam mnogo puta da nijedan dokaz kreacionista ne stoji (o tome ćemo i pisati nadalje).
Navedi šta to ne vredi u dokazima o granitu i zemljinom magnetskom polju. Navedi sporne momente, pa da vidimo šta je to što «ne stoji».
Nije na forumu
ucenik upisano:
Til upisano:
valjda je i tesla neki gospodar svemira, majku mu
http://rapidshare.com/files/24727963/Ni … .part6.rarMoze neko ko je skinuo film da okaci negde ovaj zadnji deo posto ova putanja nije ispravna?
Hvala
http://www.megaupload.com/?d=WVU3PRZZ
evo valjda ce da radi, samo ovo nije film iz teme nego knjiga o Tesli.
ako te film zanima, imas one cveticeve linkove, a ako ne rade javi, naci cemo negde.
Nije na forumu
Vito upisano:
Ja bih tebi postavio jedno kontra-pitanje, ako postoji evolucija, zašto eskimi nisu evoluirali svoju kožu u krzno kako bi se time zaštitili od hladnoće?
Pa nisu morali da menjaju kozu jer su evoluirali mentalno pa naucili da sebi mogu da ugode tako sto ce uloviti zivotinje i ogrnuti se njihovim krznom, koje jos pride po potrebi mogu i da skinu ili dodaju jos, sto je evolutivno svakako mnogo naprednije.
Ono mi je zanimljivo za ljude od 11 metara. Gde si video/cuo dokaze za to?
Hvala za predjasnje odgovore, ali namecu mi se jos neka vrlo konkretna pitanja.
Ako su ljudi uspeli da se za 6000 god razviju u toliko raznolike rase i narode, meni opet nije jasno kako je moguce da se od dvoje prvih ljudi razviju toliki narodi sa tako razlicitim lingvistickim osobinama? Ovde ne mislim cak ni na razlike izmedju evropskih i bliskoistocnih jezika, vec npr. drasticne razlike prema recimo polinezanskim, australijskim, indijanskim jezicima...
Kako je moguce da su ti narodi koje su Evropljani nazivali divljacima uspeli da se toliko odvoje od tih svojih predaka i "zaborave" razne vestine i znanja kojima su ovi vladali?
I recimo oko tog potopa kad vec kazes da je biblija tacna u svemu - npr. kad su kenguri stigli da nestanu svugde sem u Australiji, jer racunam kad se voda povukla a zivotinje iz Nojeve barke izasle, kako to da koji potomak tog para kengura nije odlucio da ostane i negde drugo na planeti? A da ne spominjem moje sumnje u mogucu velicinu i kapacitete te barke da primi po par SVIH vrsta zivotinja (ovde uracunajmo i dinosauruse koji su navodno tada ziveli).
Pa onda i taj "tvorac" ... morao je i on od necega nastati ...?
Goje lepo kaze, dokaza u prilog krecionizmu nema, a cak i da se pokaze evolucija netacnom jednog dana ce se onda valjda doci do prave teorije. U svakom slucaju odbijam da verujem u bajke, mitove i legende, a pogotovo da ih uzimam za ozbiljne teorije o necemu tako kompleksnom kao sto je postanak sveta i zivota. Najlakse je reci "to je sve stvorio tamo neki tvorac" i misliti da je tu kraj. Po meni u to mogu da veruju samo osobe bez dovoljno kriticnog misljenja i ogranicene zelje za saznanjem (sto je navodno "tvorac" i hteo da takve ljude napravi, sreca pa je covek po prirodi radoznao i zeli da uci i zna pa se tako nadam da ce kad prodje dovoljno vremena i kad se ljudi okrenu ucenju i otkrivanju, a ne slepom verovanju u prazne neproverene price to dovesti do izumianja svih religija sto ce svet uciniti neuporedio lepsim i boljim za zivot). ![]()
Nije na forumu
Religije neće izumreti iz jednog drugog razloga.
One pomažu čoveku da živi sa saznanjem da jednog dana neće biti živ.
Svaka nudi neku vrstu zagrabnog života, pa i Biblija sa vaskrsenjem Hrista.
Nije na forumu
Til upisano:
ucenik upisano:
Til upisano:
valjda je i tesla neki gospodar svemira, majku mu
http://rapidshare.com/files/24727963/Ni … .part6.rarMoze neko ko je skinuo film da okaci negde ovaj zadnji deo posto ova putanja nije ispravna?
Hvalahttp://www.megaupload.com/?d=WVU3PRZZ
evo valjda ce da radi, samo ovo nije film iz teme nego knjiga o Tesli.
ako te film zanima, imas one cveticeve linkove, a ako ne rade javi, naci cemo negde.
A u! Hvala drug, nisam obratio paznju da je pdf.format, mislio sam da je i to film.
Cveticev sam skinuo. Hvala za knjigu (ne mogu da otvorim dokument ali nije bitno, nju nadjem i na drugim mestima).
Poslednje editovanje od ucenik (2008-03-11 09:11:37)
Nije na forumu
Santiago upisano:
Ono mi je zanimljivo za ljude od 11 metara. Gde si video/cuo dokaze za to?

Nije na forumu
Santiago upisano:
I recimo oko tog potopa kad vec kazes da je biblija tacna u svemu - npr. kad su kenguri stigli da nestanu svugde sem u Australiji...
Ne vidim u čemu je problem. Sasvim je normalno da se životinje grupišu na mestima koja im najviše odgovaraju, a kada je došlo do razdvajanja kontinenata onda su kenguri našli na samo jednom kontinetu. Čak i danas kada bismo razdvojili Afriiku na nekoliko delova, ogromna je verovatnoća da slonove ne bismo našli u svim tim delovima nego samo u nekim od njih, a možda bi se desio slučaj da svi budu koncentrisani samo jednom delu.
Ovo ne mogu biti vaša pitanja jer je nemoguće da se svi evulucionisti bave istim glupostima kao što su kenguri, moljci, komarci, mušice itd. To su neozbiljna pitanja.
Na sva ta pitanja postoje kristalno jasni odgovori, ali su ta pitanja toliko nevažna da ja ne želim da se bavim njima. Ja ovde ne želim da bavim perifernim stvarima već samo činjenicima i dokazima.
Što se tiče opaske da ja spadam u osobe “bez dovoljno kritičkog mišljenja”, tvoje je pravo da veruješ u bljuvotine masonske propagande, a meni je sasvim lepo u društvu Njutna, Faradeja, Pastera i ostalih velikana nauke. Ti slobodno veruj onom mučeniku Howkinsu koji ne zna ni zašto je završio u kolicima, ali zato zna kako je nastao ceo univerzum.
Nije na forumu
Odakle je preuzeta ova slika? .. jel ima neki link za nju i prateći text?
Nije na forumu
Hajde da pogledamo malo starost univerzuma i brzinu svetlosti. Ako stojimo na stanovistu da je univerzum star 6000 godina, onda imamo neslaganje sa opste-prhivacenim stavom da je brzina svetlosti konstanta i da je njena brzina nesto ispod 300.000 km/s, a sto je prvi primetio Remer prilikom posmatranja Jupiterovih meseca. Da bi ovo sto danas vidimo teleskopima bila istina, a ne ilzuija, a ako se oslanjamo na logicka zakljucivanja, moramo ili imati situaciju da je univerzum znatno stariji ili bi morali imati situaciju da je svetlost nekada u proslosti bila znatno brza. Do nekog trenutka od pre oko 6000 godina, kada bi naglo usporila na ovu "danasnju".
Podsecam da je brojnim eksperimentima i predvidjanjima kretanja planeta, kometa i slicnih objekata proverena pretpostavka o brzini svetlosti i ostalih elektromagnetnih zracenja. Prilicno sigurno mozemo tvrditi da je brzina svetlosti konstanta, i da se tako krece u raznim vrstama okruzenja kao sto je vakuum ili zemljina atmosfera. Za sada nemamo saznanja, a i eksperimentalno je opet puno i na razne nacine uvrdjeno da se objekti/cestice ne mogu kretati vecom brzinom od ove, iako im masa tezi nuli (tj ako tezi cistoj energiji). Kompletna danasnja tehnika, tehnologija, merenja i sl. tj ceo nas svet, se zasniva na zakonima koji ovo podrzavaju. Da li su do kraja precizni, to jos ostaje za proveru.
Da li cemo primati svetlost iz svemira i posle 6000 godina? Prilicno sam siguran da hocemo. To je, ako imamo konstantnu brzinu svetlosti i ako se to ne bude menjalo, za mene neoboriv dokaz da su objekti koji emituju fotone (zvezde, komete, asteroidi...) dalje od distance od 6000 svetlosnih godina. Siguran sam da ima dokaza koji ce i ranije oboriti ove biblijske tvrdnje, mada sam ja spreman da sacekam i taj trenutak. ![]()
Nije na forumu
dragan upisano:
Odakle je preuzeta ova slika? .. jel ima neki link za nju i prateći text?
U pitanju je lokalitet u pustinjskom delu Indije (Empty Quarter). Indijske novine “Hindu Voice” je objavio sliku i naveo da je Indijska armija preuzela lokalitet i zabranila pristup lokalitetu.
Oni koje memorija malo bolje sluzi, secaju se da je i nasa TV objavila tu vest. Naravno, veoma brzo nakon toga se krenulo sa dezinformacijama kako bi se cela stvar zataskala i sakrila od javnosti.
Na svaku slicnu informaciju reaguje se sa hiljadu dezinformacija i masom laznih fotografija sa ciljem da kompromituju onu jednu koja je istinita. Ako poznajes nekog naseg arheologa ili paleontologa, postavi mu pitanje kako bi oni morali da postupe kada bi se nesto slicno desilo kod nas. Ako bi ih tako nesto pitao odmah bi poceli da se okreci oko sebe da vide da li ih neko prisluskuje. ![]()
Sliku mozes naci na netu, ali ces uz nju uvek naci masu dezinformacija tako da ti to nece biti od koristi. Postoji embargo na objavljivanje svih slicnih vesti.
Za sada, jedini kreacionisticki muzej se nalazi u Sakramentu, ali je sva prilika da ce biti preseljen u Jerusalim. Tu su izlozene stvari kojih su se nekako dokopali.
Nije na forumu
bmcvetic upisano:
Hajde da pogledamo malo starost univerzuma i brzinu svetlosti.
Ceo koncept starosti univerzuma se zasniva na pretpostavkama. Imamo brzinu svetlosti, ali nemamo druge parametre.
Što se tice tog argumenta, kreacionizam nema definitivan odgovor, ali se taj argument nikako ne bi mogao uzeti kao negiranje biblije. U bibliji jasno piše da je Bog prvog dana stvaranja stvorio svetlost, a tek trećeg dana je stvorio “dva velika videla, videlo veće da upravlja danom, videlo manje da upravlja noću, i zvezde”.
Dakle, pravi se jasna razlika izmedju svetlosti i izvora svetlosti, jer da se ne pravi razlika onda bi on prvog dana stvorio sunce a ne tek treceg. Nameće se zaključak da se svetlost mogla stvoriti trenutno i na neki drugi način osim da dolazi sa zvezda. Dakle, kreacionisti još ne mogu da dokažu sve ono što je napisano, ali je bitno da koncept nije nelogičan. Da se u bibliji nigde ne pravi jasna razlika izmedju svetla i zvezda, e onda bi to bio ozbiljan udarac. Ovako, sve je u potpunom skladu.
Medjutim, ne vidim razlog da se bavimo starošcu univerzuma. Nas ovde pre svega interesuje starost zemlje, abiogeneza i evolucija, a tek onda sve ostalo.
Nije na forumu
@ Vito
Odmah da se ogradim..ne poznajem dobro ove dve teorije tako da ovo pitanje shvatite kao puku radoznalost a ne nekako zlonamerno.
Kako objasnjavate stari kalendar koji smo i mi koristili a po kome bi sad bila 7.5xx godina "od nastanka sveta"?
Nije na forumu
Što više čitam o svemu ovome, sve manje imam želje za diskusijom. Ona priča o granitu je vrlo zanimljiva, ali ispostavlja se da je i dosta kreacionista odbacuje, o magnetnom polju je naširoko pričano (proguglajte malo)... Ovi džinovi - nefilimi su smešni...
Inače sam pročitao puno knjiga koje negiraju zvaničnu nauku i istoriju, a vezane su za period od pre 12,000 do pre 5,000 godina, i ima 3, 4 zanimljive teorije, koje su sve međusobno kontradiktorne. Očigledno je da ima nešto mistično u vezi sa tim periodom, što će se tek otkriti, ali ne treba dozvoliti da se vodimo mističnim, već samo da treba da budemo otvorenog uma.
Treba samo dopuniti priču o genetskoj i lingvističkoj različitosti. Te različitosti su postojale i pre 2,000 i pre 5,000 godina (boja očiju, kože, kose...) i razni preci današnjih jezika. Po kreacionistima dakle, sve te razlike su se desile posle potopa "u sekundi". Takođe, Noje je godinama i vekovima sakupljao milijarde vrsta virusa i bakterija da bi ih sačuvao za posle potopa... Nema ni smisla više nabrajati.
Nije na forumu
Ajde, za viruse i bakterije, to može da se spakuje u teglu ... ako se nepojedu međusobno.
Ali, nešto se mislim, kako je 'spakovano' onoliko morskih stvorenje, koja žive u morima
različite temperature i na raznim dubinama sa različitim pritiscima - neki i na par kilometara.
Nije na forumu
Ovo je zaista sramota. Potpuno neverovatno. Kakve fotomontaze.
Pa co'ece da li ti je mozda palo napamet, da uporedis visinu onih ljudi na slici sa velicinom lobanje i da vrlo lako utvrdis da ne bi bilo 11 metara, nego bar 20 metara?! Ili da pogledas malo u kakvom je stanju taj kostur i vidis da ne moze biti star 5000 godina ili koliko vec?
Boze, kakva nekrofilija, morbidnost i manipulacija.
Ipak mali broj ljudi se uopste obazire na tvoje pisanije i to o necemu govori. Bane, zatvorite temu, ovo je zaista strasno!
Kako su kroz istoriju razni popovi, gurui, kreacionisti, nacisti, komunisti, vracare, magovi i slicni otpadnici davali JEDNOSTAVNE ODGOVORE na SVA pitanja! Bas im je mnogo znanja i pameti trebalo za to!
Svastara grofe. Pisemo za opustanje, za svoj grosh.*** mod. Bane
Nije na forumu
Morska nije morao da pakuje jer je bio potop. ![]()
Nije na forumu
Aaa, padalo je more.... mislim, morska voda. ... i prekrila planine.
To ne bi preživela skoro sva morska stvorenja, pogotovu iz plićih voda.
A, šta onda bi sa živim svetom iz reka i slatkovodnih jezera (Kaspijsko, Bajkal,..)
ps. .. jel ima neko objašnjenje gda se sva ta voda kasnije povukla.
Poslednje editovanje od dragan (2008-03-11 17:32:53)
Nije na forumu
Znaci, sad su i kontinenti stigli da se razdvoje u 6000 godina...
Prosta pitanja sam postavljao bas iz razloga sto vec na takvim jednostavnim, Biblija pada, o granitu i magnetizmu i sirenju svemira se moze razglabati i teoretisati dugo...
A masoni i sve ono sto se spominje u filmu Zeitgeist u stvari i jesu produkt misticizma koji zajedno sa religijom potice s Bliskog Istoka, i oni su ti koji pricaju price o kreacionizmu. A zdrav raum upravo pokusava sve to da opovrgne i da se bori za istinu, a ne za bajke.
Vezano za sliku - podseticu da su mediji isto tako javili i za one vanzemaljce od 3 metra koji su posetili neki ruski grad (Voronjez cini mi se) pre 20ak godina... Izgleda je i to vojska "zataskala" ...
Nije na forumu
Zašto je došlo do potopa, da li je to korekcija prethodno stvorenog i šta nije bilo dobro pa je u jednom trenutku tvorac doveo svoje delo u sumnju i razmišljao da li da sve uništi?
Nije na forumu
Shane upisano:
Kako objasnjavate stari kalendar koji smo i mi koristili a po kome bi sad bila 7.5xx godina "od nastanka sveta"?
Nisam čuo za taj kalendar.
Nije na forumu
GOJE upisano:
Po kreacionistima dakle, sve te razlike su se desile posle potopa "u sekundi".
To je pogrešna teza. Po kreacionističkoj tezi prvobitni ljudi su imali besprekornu genetsku strukturu i imali ogromne potencijale. Nakon potopa su se pogoršali klimatski uslovi, došlo je do učestalih mutacija, a samim tim i do degradacije genetskog materijala kod čoveka. Kako je vreme prolazilo, ljudi su živeli sve kraće i kraće, a potencijali su im rapidno slabili. Dakle, kreacionisti ne govore o “sekundama” već o konstantnoj degradaciji čoveka, a bojom očiju, kože, i kose se oni ne bave.
Dakle, ne samo da su nekada ljudi bili krupniji i da su duže živeli, nego su bili daleko inteligentniji od današnjih ljudi. U prilog toj tezi se koristi matematika koju su koristile Maje i Vavilonjani. Mi danas koristimo matematiku sa osnovom broja 10, a Maje su koristile matematiku sa osnovom broja 20, i sa samo dva simbola (tačkicama i crticama) su pisali sve brojeve. Vavilonjani su otišli još dalje pa su koristili matematiku sa osnovom broja 60. Korišćenjem klinova i strelica oni su pisali brojeve od kojih se nama vrti u glavi. Dakle, njihovi umni potencijali su bili neuporedivo superiorniji u odnosu na današnjeg čoveka. Ono što su oni racunali napamet mi danas možemo da izračunamo samo sa digitronom (ili sa olovkom, ali samo tako što bi problem razložili na vise delova pa računali iz više koraka).
Nisam shvatio šta je sporno kod zemljinog magnetskog polja, u čemu greše kreacionisti ?
GOJE upisano:
Takođe, Noje je godinama i vekovima sakupljao milijarde vrsta virusa i bakterija da bi ih sačuvao za posle potopa... Nema ni smisla više nabrajati.
Noje nije skupljao bakterije i viruse jer su oni preživeli potop bez pomoći čoveka. Izveštaj kaže da je potop prekrio svaku stopu zemlje, ali je izvesno da su postojali plićaci u kojima su preživeli razni insekti, bakterije, virusi itd. Dakle, nije bilo potrebe za tegle sa bakterijama.
Nije na forumu
Santiago upisano:
Znaci, sad su i kontinenti stigli da se razdvoje u 6000 godina...
Dobro jutro. Primetio sam da napamet postavljaš pitanje o «nestanku kengura» pa sam pretpostavio da i ne znaš o čemu se tu u stvari radi. Da si malo pažljivije čitao te kritike na tim forumima koje si prelistavao, znao bi da se one upravo odnose na podelu kontinenata a ne na «nestanak kengura». Svejedno, ja sam na taj deo odgovorio kao da si ga pravilno postavio, i ignorisao sam nelogičnost tvog pitanja.
Santiago upisano:
A masoni i sve ono sto se spominje u filmu Zeitgeist u stvari i jesu produkt misticizma koji zajedno sa religijom potice s Bliskog Istoka, i oni su ti koji pricaju price o kreacionizmu. A zdrav raum upravo pokusava sve to da opovrgne i da se bori za istinu, a ne za bajke.
Ovo već objašnjava pravi razlog tvog javljanja.
Kao lek za tu vrstu bolesti preporučujem sledeću knjigu:
"Masonerija - zavera protiv hrišćanstva" od Ralfa Epersona (Ralph Epperson)
Nije na forumu
lux upisano:
Zašto je došlo do potopa, da li je to korekcija prethodno stvorenog i šta nije bilo dobro pa je u jednom trenutku tvorac doveo svoje delo u sumnju i razmišljao da li da sve uništi?
Upravo tako. Pretpotopni ljudi su imali ogromne potencijale ali su toliko moralno degradirali da je donesena odluka da se svet počisti. Odlučio je da čoveku da još jednu šansu, ali im je ukinuo prvobitne potencijale. Noje i njegovi sinovi su dobili zadatak da za 120 godina sagrade barku i organizuje ceo poduhvat spasavanja.
Ovo nema veze sa naučnim dokazima, ali kad već pitaš onda je red da ti se odgovori.
Nije na forumu
Vito upisano:
Shane upisano:
Kako objasnjavate stari kalendar koji smo i mi koristili a
po kome bi sad bila 7.5xx godina "od nastanka sveta"?Nisam čuo za taj kalendar.
U pitanju je verovatno Hebrejski kalendar ... 2008g.=5769god.
Znači 'nije bilo potrebe za tegle sa bakterijama.' ![]()
Nisam baš upućen u tu materiju o potopu, pa mi nije jasno kakva je voda bila :
morsaka, slatkovodna, kišnica, izvorska, .. ili neka druga.
U zavisnosti od sastava takve vode, mnoga vodena bića bi ipak morala biti spasavana.
Ako je potopom pokrivena 'svaka stopa zemlje', a danima se plovilo do Ararata
tada najviše znane planine, onda je plićak bio samo oko njega.
Kolika je mogla da bude dubina/visina vode, ako je samo ta planina od par km.
bila ostrvo u poplavljenoj Planeti, jer sve ostalo je moralo biti poplavljeno i uništeno.
Gde se kasnije povukla ili nestala ta kilometarska voda, koje mora da je bilo
više nego što sad postoji tekuća i morska voda ... + zaleđena na polovoma.
Poslednje editovanje od dragan (2008-03-11 19:01:51)
Nije na forumu
Hmmm, šta reći za današnje ljude (čovečanstvo) koliko su moralno degradirali? Kad će nama potop?
Nije na forumu
Levo: Vode na planeti Zemlji ima ukupno (u svim agregatnim stanjima) ~1,487 mlrd kubnih km.
Desno: Vazduha u atmosferi ima ~5.140 triliona tona (svedeno na normalne uslove).
Ako je Zemlja sfera (aproksimativno) poznatih dimenzija (a i da nije), onda ništa nije teško izračunati …
Pogrešno je ne uzeti u obzir da izgled reljefa tada i sada uopšte nisu ni nalik, a udubljenja i ispupčenja i te kako utiču na tačnost računice.
Nije na forumu
@ LG ... da li je uračunata i podzemna voda?
Premda ona ne bi smela da izmeni mnogo ove cifre.
Kada bi se otopio led na polovima, bio bi to potop sa svom trenutnom,raspoloživom
vodom na planeti, pa je pitanje koliki bi deo kopna bio poplavljen - možda 10-20%.
Nije na forumu