Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu
Niste prijavljeni.
Siffredi upisano:
dragan upisano:
Mladja upisano:
Visibaba će ranije. Mimoza....
Mačke su već krenule ... i mačori.
Pa KUKUrek...
Ma, prvo je krenulo BABINO UVO... ![]()

Poslednje editovanje od Mita (2009-01-24 20:10:55)
Nije na forumu
Mita upisano:
Siffredi upisano:
dragan upisano:
Mačke su već krenule ... i mačori.Pa KUKUrek...
Ma, prvo je krenulo BABINO UVO...
http://www.treasurekeepers.rs/Library/S … ccinea.jpg
Kako ste krenuli, bice i na CCN reportaza kako u Srbiji sve krece i cveta,pa mozda bude i investicija!
Nije na forumu
pepe21veka upisano:
Moje je skromno misljenje da je trgovanje sirovinama puklo prvo, i to se osetilo zesce cim je krenula Olimpijada u Kini, ako ne i pre toga nekih dobrih mesec dana.
Tu se stalo odmah, na pocetku lanca proizvodnje
Sirovina= gotov proizvod
Imam nekih informacija da krece sa prolecem sve lagano da ozivljava, recimo April, Maj, ako ne i pre ali otom potom
Cim mi sekundarci krenemo, vicem, pa vi u kolo:)
Déjà vu ?!Zamolio bih te da me kontaktiraš na PM u što skorije vreme. Mislim da neće biti problem pošto si veoma aktivan/aktivna *** Mod. Em
Malo sam okasnila, samo nekih 11 dana,tu sam ja , prisutna,javljam se
Nije na forumu
Super,
javio sam se i ja tebi (PM) tako da nema potrebe da spamujemo temu. Stavi link na taj post i sve je ok.
PS. Objasnio sam ti u mailu zašto - Déjà vu ?! ![]()
Nije na forumu
OK, da se vratimo na temu
Hoce li u Srbiji neko puci zbog krize?![]()
Nije na forumu
Evo izgleda prvog većeg kandidata:
ELTIM
Pisalo se na temi Agrobanke.
Nije na forumu
Upravo sam to hteo da postujem. Srpski Circuit City.
Nije na forumu
I sajt im ne radi.Zanimljivo.
www.eltim.rs
Nije na forumu
Ovo se širi ko pandemija.
EUROPEN GROUP DOO BEOGRAD
Укупан износ блокаде: 919.009.515,79
EUROLUXPETROL-ELP DOO BEOGRAD
Укупан износ блокаде: 1.350.388.849,47
Kako neko može da radi a u blokadi 70 dana?
Poslednje editovanje od alexa 1675 (2009-02-11 00:29:54)
Nije na forumu
Je li to odjednom milijardu dinara? Sta su svi pustili menice istovremeno?
Nije na forumu
Nije ni cudo. A ti sa potrazivanijma mogu da se slikaju.
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su osam ljudi zbog zloupotrebe službenog položaja, davanja i primanja mita i drugih dela kojima su oštetili budžet Srbije za 25 miliona dinara.
U saopštenju se navodi da su uhapšeni savetnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Dragan Kokunešoski, bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga Radivoje Pirgić, načelnik Odeljenja za razvoj turizma u Ministarstvu ekonomije Ljubomir Jovanović i bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine Miloš Simić.
Takođe su uhapšeni direktor preduzeća "Europen" iz Beograda Branivoje Lazović, Savo Cvetojević iz Ljubovije, direktor zemljoradničke zadruge "Agro eko Etno selo" Nikola Knežević i diretor preduzeća "Bg 23" Nebojša Antunović.
Uhapšeni su osumnjičeni da su od septembra 2006. do maja 2007. godine formirali zločinačko udruženje i da su primali i davali mito, protivzakonito posredovali i zloupotrebljavali službeni položaj čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25 miliona dinara. Dodaje se da su uhapšeni iz Ministarstva trgovine, turizma i usluga, kao članovi Komisije za bodovanje prispelih zahteva u projektu "Podsticanje unapređenja kvaliteta ugostiteljskih ponuda", suprotno važećoj Uredbi i raspisanom javnom konkursu, dodelili kreditna sredstva iz Nacionalnog investicionog programa pravnim licima iz preduzeća "Europen", "Bg 23" i "Agro eko Etno selo".
Poslednje editovanje od centurion (2009-02-10 23:41:33)
Nije na forumu
alexa 1675 upisano:
Укупан износ блокаде: 919009515,79
Ovaj EP je pre samo par meseci otvorio svoj 'Megastore' u 3.bul. N.Bgd.
http://www.europen.rs/sr/index.html
Nije na forumu
alexa 1675 upisano:
Ovo se širi ko pandemija.
Укупан износ блокаде: 919009515,79
EUROLUXPETROL-ELP DOO BEOGRAD
Укупан износ блокаде: 1350388849,47
Kako neko može da radi a u blokadi 70 dana?
IDENTICO DOO BEOGRAD
Укупан износ блокаде: 696.550.059.41
Ali nije to sve.
Problem je sto je prema recima Privredne Komore Beograda
EUROPEN GROUP, kao naslednik i sledbenik matične kuće EUROPEN doo Beograd, danas čini pet zavisnih kompanija (EUROPEN TRADE, IDENTICO, EUROPEN INVEST, EUROLEX PETROL I ROADSTAR RADIO) i, sa oko 650 zaposlenih radnika,
predstavlja jednu od vodećih kompanija u Srbiji.
http://www.kombeg.org.yu/komora/nagrade … komora.htm
I razvajajte . ove velike cifre zbog preglednosti, ko nadje najvecu blokadu dobija nagradu ![]()
Poslednje editovanje od sasadjak (2009-02-11 00:16:14)
Nije na forumu
Europen Group – dobitnik nagrade “PRIVREDNI POBEDNIK” 2008. Smejurija.
I dalje nije mi jasno kako mogu mesecima da rade firme koje su u blokadi? Ko su ti dobavljači koji im daju robu?
Setih se još jednog. Da li će preživeti ovu krizu? Preživeo čovek sve sisteme i krize do sada.
STANKOM POSLOVNI SISTEM AD BEOGRAD
Укупан износ блокаде: 280.720.279,15
Poslednje editovanje od alexa 1675 (2009-02-11 00:29:08)
Nije na forumu
Svakoj šestoj firmi blokiran račun
15:22 | Izvor: B92
Beograd -- Računi oko 60.000 firmi u Srbiji blokirani su jer su njihovi dužnici - banke, država i dobavljači, pokrenuli naplatu duga koji ukupno iznosi 2,3 milijarde evra.
Prema podacima Narodne banke Srbije, najveći dužnik je kompanija Protekta, čiji je račun blokiran više od godinu dana za iznos veći od tri milijarde dinara, sledi kompanija Eko produkt, koja se pominje u aferi sa stečajnom mafijom. Njen dug po osnovu kredita, poreza i potraživanja dobavljača iznosi 2,3 milijarde dinara.
U prvih deset najvećih dužnika je i kompanija Ronaco, preduzeće vlasnika Glasa javnosti Radislava Rodića sa dve milijarde koje su u blokadi više od godinu dana, kao i Eltim čiji je račun blokran sumom od 1,7 milijardi dinara, kao i Eurolux petrol, preuzeće uhapšenog Branivoja Lazovića u čijem sastavu su ELP pumpe sa milijardu i trista miliona dinara duga.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php … _id=344656
Nije na forumu
Meni kao laiku ovo izgleda kao da bara mora da se ocisti od jata ajkula
Nije na forumu
Odgovor ko je najveci duznik dala je NBS
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php … _id=344656
Naslov teksta:
Svakoj šestoj firmi blokiran račun
15:22 | Izvor: B92
Beograd -- Računi oko 60.000 firmi u Srbiji blokirani su jer su njihovi dužnici - banke, država i dobavljači, pokrenuli naplatu duga koji ukupno iznosi 2,3 milijarde evra.
a sretni dobitnik najvece blokade je:
Корисник: PROTEKTA
Адреса: ZVECANSKA 4
Место: BEOGRAD
Порески број: 100353154
Матични број: 7020082
Укупан износ блокаде: 3.050.855.959.06
Stranci su tek krenuli da naplacuju garancije i predaju dugove osiguranjima i agencijama.
Kad dodju u nase sudove i shvate da im treba izmedju 2 do 3 godine da blokiraju nekom racun ako nemaju obezbedjenje khkhmkhmkhm ![]()
Posle ove krize ko dobije robu preko bez para svaka mu cast
Nije na forumu
„Елтим” затворио радње због дугова
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij … va.sr.html
Nije na forumu
Ves masine? ![]()
Nije na forumu
Chika Kure upisano:
„Елтим” затворио радње због дугова
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij … va.sr.html
Ispod teksta su komentari. Radnici eltima shatuju i pljuju bivšu firmu. Ima i dobrih komentara.
Nije na forumu
AGROCOOP EXPORT-IMPORT AD NOVI SAD
Порески број: 101692175
Матични број: 8040788
Укупан износ блокаде: 1.162.963.774,12
Дани неликвидности у протеклих годину дана: 366
Nije na forumu
Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da su računi 58.069 preduzeća u Srbiji blokirani zbog prinudne naplate, što je za 10,8 odsto više nego početkom oktobra prošle godine i dodao da je pitanje stečaja tih preduzeća u nadležnosti drugih, a ne NBS.
"Ukupan iznos blokiranih sredstava je 218,4 milijarde dinara, što je 32,9 odsto više nego u oktobru prošle godine, kada je bio 164,6 milijarde dinara", precizirao je Jelašić.
Broj računa naprekidno blokiranih više od dva meseca je 6.650, a više od godinu dana blokirani su računi čak 37.083 preduzeća, istakao je guverner, napominjući da je oko 97 odsto blokada izvršila Poreska uprava.
"Naravno, postavlja se pitanje zašto se ne pokrene stečaj. U Zakonu o stečaju jasno stoji ko može da pokrene stečaj, a to je poverilac, stečajni dužnik, Poreska uprava, Javno pravobranilaštvo i javni tužilac", ukazao je guverner.
"Posao NBS je da objavimo to transparentno, a na drugima je da pokrenu proces stečaja, na prvom mestu oni koji imaju potraživanja", dodao je Jelašić.
Koliko ima preduzeca u Srbiji?
Poslednje editovanje od Mika Hanuka (2009-02-13 22:42:50)
Nije na forumu
Mika Hanuka upisano:
Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da su računi 58.069 preduzeća u Srbiji blokirani zbog prinudne naplate,
Koliko ima preduzeca u Srbiji?
U Srbiji danas ima 318.000 preduzeća i preduzetnika.
Nije na forumu
Prodaja automobila u Srbiji pala za 62,5% u januaru, u odnosu na prosli januar.
Nije na forumu
Ovde opet januar apsolutno ne može biti merilo, zbog pada carine koji se očekivao ceo mesec. Realno tržište automobila je palo oko 30%, što je opet ravno katastrofi niače lošem tržištu.
Nije na forumu
Slazem se. Mada su prodavci snizili cene u susret smanjenju carina.
Nije na forumu
Dalje prognoze za gubitnike su?...
Nije na forumu
Ko ce ga znati. Po meni Eltim nije otisao zbog krize, kriza je samo "upalila svetlo", nekvalitetan vlasnik, to je u pitanju. Slicno i sa Europenom, samo sto je tu opterecano sa kreditima da bi se ulozilo u nekretnine. Pravi gubitnici su brokerske kuce, a to je pocelo u julu '07, sa sabprajmom.
Ko jos moze biti u problemu? Pa svi. Videcemo kako ce ove vladine mere za likvidnost delovati.
Prodaja stanova smanjena, prodaja automobila smanjena, prodaja namestaja smanjena, novi gradjevinski projekti zaustavljeni, prodaja hrane smanjena, sokova, vode, kucne hemije...
Poslednje editovanje od Mika Hanuka (2009-02-21 17:17:26)
Nije na forumu
Malo sale nije na odmet, ali ako ima dima ima i vatre
Moja prognoza za gubitnike je dolina nojeva
Nije na forumu
Mislim da ce dosta banaka da smanji obim pslovanja, i da ce mnogi ljudi ostati bey posla..
Nije na forumu
OTP zatvara 11 filijala.
Nije na forumu
Sta li ce biti sa KAP-om, to je oko petine GDP-a Crne Gore.
Nije na forumu
Sa ovim novim kriznim merama vlade postala je faforit.
Nije na forumu
ako se nesto dovoljno mucka to i pukne, valjda:)
Nije na forumu
A u medjuvremenuuuuuuuuuuu..........................ko je sve pukao u Srbiji zbog krize ni slovca!!!!!!!!!!Neozbiljno pa to je
Nije na forumu