Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori i svetu
Niste prijavljeni.
Da nastavimo sa ovom nestalom temom
Tender je bio odlozen sa 08.02.08. na 22.02.08.
Direktor se hvalio da ocekuje, cini mi se, da dve "velike firme" otkupe tendersku dokumentaciju. Jedna od njih trebalo bi da bude izraelski proizvodjac Kavim, koji je i sam najavljivao mogucnost ulaska. Prethodno su kupili APCA, i jos neke autoprevoznike u regionu.
Da li je neko uopste otkupio dokumentaciju i podneo ponudu nema informacija, a ako neko zna neka i nas informise.
Trenutna situacija u Crhov je sledeca:
1. AKCIJSKI FOND RS 111499 29,22556
2. PIO FOND RS 38125 9,99313
3. SEE CAPITAL GROUP AG 18909 4,95633
4. DELTA GENERALI OSIG. 18636 4,88477
5. ZB INVEST DOO ZA UP.INV.FO. 12646 3,31471
6. KOVING DOO 7667 2,00964
7. PRIVR. BANKA ZGB. 6600 1,72996
8. DELTA BROKER A.D. BGD. 6141 1,60965
9. UNICREDIT BANK A.D.-KASTODI 2 5440 1,42591
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANK 4500 1,17952
U odnosu na stanje od 10.12.07, od kada akcija nije padala ispod 5.500 dinara, SEE CAPITAL je usao medju 10, na ceni oko 7.000, Delta osiguranje + 5.474, Delta broker +2.589, ZB +8.372, Unikredit kastodi -2.100.
http://www.ikarbus.co.yu
Poslednje editovanje od Xorange (2008-02-24 15:29:48)
Nije na forumu
Pet firmi je otkupilo tendersku dokumentaciju. Znam da su Rusi jedni od tih. A koliko njih ce dati ili je dalo ponudu verovatno zna samo direktor i ljudi bliski njemu. U svakom slucaju nisam preterani optimista. Ne secam se kada smo mi, mali akcionari, dobro prosli poslednji put. Necu da sirim pesimizam jer sam po prirodi optimista, ali... Ajde jos jednom da verujemo u cudo, mozda se ovog puta i ostvari.
Nije na forumu
U agenciji za privatizaciji kažu da su pristigle ponude za Ikarbus.
Neće da kažu koliko ponuda.
U toku je otvaranje ponuda i rezultati će biti objavljeni za mesec i po dana, kada će pozvati male akcionare da pridruže svoje akcije.
Poslednje editovanje od malosoli (2008-02-25 10:32:44)
Nije na forumu
Kako kazu neki ljudi iz Ikarbusa, samo je jedna fabrika iz Rusije dostavila ponudu.Ta firma se bavi proizvodnjom kamiona i dostavnih vozila. Niko drugi nije dao ponudu obzirom na nivo zaduzenosti firme.
Ono sto ide u prilog ponudjacu su trenutna politicka naklonjenost ruskoj strani kao i to da je firma iz branse.
Ono sto ne ide u prilog ponudjacu je cena koju ce isti ponuditi obzirom na ocekivanja akcionara, kao i postojeci menadzment koji ce ovo opstruirati obzirom da nisu pronasli "zajednicki jezik"sa ponudjacem. Vrlo vazan datum ce biti pocetak naredne nedelje kada ce biti objavljen Izvestaj o poslovanju za proslu godinu koji ce po izjavama insajdera biti "porazavajuce negativan".
Nije na forumu
Kako to da niko od 2. do 10. mesta na listi top 10 akcionara ne reaguje ( ili nema neki insajd) , pritom je masa njih ulazila na >7000 rsd?
Drugo mislim da sadasnja cena nije formirana toliko na dobiti/gubitku iz prosle godine vec na potencijalnom dobitku u ovoj, tj. na sklopljenim poslovima. Vrlo je verovatno da necemo zraditi mozda kao sto smo mogli (ima tu i Kosova i josta svasta...) ali mislim da nece biti ni tako crno.
Nije na forumu
Možda su ušli na "srčku" u hartiju. Pa šta bude...
A i šta se plašite, Rusi su poznati po velikim cenama koje nude za firme. ![]()
Nije na forumu
Poznavalac nam je bas ocrnio ovu solidnu hartijicu.
Ako je verovati vestima koje dolaze iz firme, Ikarbus za 2008. ima sklopljenih poslova u vrednosti od oko 54 mil evra, sto je skoro duplo vise od trenutne trzisne kapitalizacije. Stanje u chrov je za mene takodje ohrabrujuce.
Nije na forumu
Ako su svi insajderi u pravu, onda da se sačeka sledeća nedelja da IKRB pocrveni, pa da se kupuje.
Ja lično imam optimističan osećaj po pitanju ove hartije. Nekako mi obećava... ![]()
Nije na forumu
A zasto je nestala tema ikrb pre par dana i ko je sklonio?
E to bi i mi voleli da znamo, imas objasnjenje na mojoj temi... *** mod. Bane
Nije na forumu
Bane, molim te da nam postavis link na objasnjenje zasto je postojeca IKRB tema obrisana, nisam uspeo da nadjem isto na tvojoj temi.
Poslednje editovanje od urosk (2008-02-26 09:49:46)
Nije na forumu
Zna li neko kolika je bila minimalna cena za ucešce na tenderu za tih 40 % državnih akcija?
Nije na forumu
poznavalac upisano:
Kako kazu neki ljudi iz Ikarbusa, samo je jedna fabrika iz Rusije dostavila ponudu.Ta firma se bavi proizvodnjom kamiona i dostavnih vozila. Niko drugi nije dao ponudu obzirom na nivo zaduzenosti firme.
Ono sto ide u prilog ponudjacu su trenutna politicka naklonjenost ruskoj strani kao i to da je firma iz branse.
Ono sto ne ide u prilog ponudjacu je cena koju ce isti ponuditi obzirom na ocekivanja akcionara, kao i postojeci menadzment koji ce ovo opstruirati obzirom da nisu pronasli "zajednicki jezik"sa ponudjacem. Vrlo vazan datum ce biti pocetak naredne nedelje kada ce biti objavljen Izvestaj o poslovanju za proslu godinu koji ce po izjavama insajdera biti "porazavajuce negativan".
Prestani više sa tim tvojim šatro insajderskim informacijama!
A šta ako je više firmi podnelo ponude?
Kakve veze ima poslovanje za prošlu godinu i ostale nebuloze?
Ponude su podnete, i to je to.
Treba samo sačekati da se otvore.
Nije na forumu
BigMile upisano:
Zna li neko kolika je bila minimalna cena za ucešce na tenderu za tih 40 % državnih akcija?
Nisam nigde pročitao da je postojala minimalna cena.
Nije na forumu
urosk upisano:
Bane, molim te da nam postavis link na objasnjenje zasto je postojeca IKRB tema obrisana, nisam uspeo da nadjem isto na tvojoj temi.
Izgleda da je postavljač teme obrisao istu!?
Evo mogucnosti: http://www.economy.co.yu/diskusije/view … 51#p118951 *** mod. Bane
Nije na forumu
Malosoli, savetujem vam( malo "v"je zbog onog "ti") da energiju umesto na nerviranje usmerite na proucavanje pravila tenderskih ponuda.Kada to ucinite, dobicete odgovore na postavljena pitanja.Do tada,evo jednog: Kod tenderskih ponuda za razliku od aukcijskih, NE postoji "minimalna" odnosno pocetna cena.I ja bih voleo da je dostavljeno vise ponuda jer to odgovara imaocima akcija, medjutim kako insajderi i dalje tvrde,nazalost, prispela je samo jedna,i to ruska ponuda.O narednim informacijama,bicete informisani.
"Da li je bolje ne raditi, ili raditi sa gubitkom?"
Nije na forumu
poznavalac upisano:
Malosoli, savetujem vam( malo "v"je zbog onog "ti") da energiju umesto na nerviranje usmerite na proucavanje pravila tenderskih ponuda.Kada to ucinite, dobicete odgovore na postavljena pitanja.Do tada,evo jednog: Kod tenderskih ponuda za razliku od aukcijskih, NE postoji "minimalna" odnosno pocetna cena.I ja bih voleo da je dostavljeno vise ponuda jer to odgovara imaocima akcija, medjutim kako insajderi i dalje tvrde,nazalost, prispela je samo jedna,i to ruska ponuda.O narednim informacijama,bicete informisani.
Ja sam i napisao da ne postoji minimalna cena u ovom tenderu!
A kada već vrcate od toliko pameti odgovorite mi kakve veze ima bilans za prošlu godinu sa ponudoma koje su već dostavljene?
Neko će biti nervozan kada se otvori tender, a to sigurno neću biti ja, jer ne nasedam na špekulantske dezinformacije!
Nije na forumu
Malosoli, strast i ostale emocije su pozeljne u ljubavi.U biznisu to nije preporucljivo.Sto se tice Vaseg pitanja, onaj koji kupuje jednu firmu, ne kupuje samo njenu imovinu vec kupuje i sva njena potrazivanja,sve njene dugove,sve njene ugovore u toku, sva njena trzista,sve njene gubitke ili profite...Pretpostavljam da su Vam poznati slucajevi kupovine firmi "za 1 dolar". Prema tome, ono sto se zove "Poslovni rezultat" firme,ili sto bi ekonomisti rekli "Bilans stanja"i "Bilans uspeha" ima vrlo veliki uticaj na odredjivanje cene u ponudi na tenderu.To narocito vazi za firme ciji bilansi su losi u duzem vremenskom periodu.U vezi sa tim uputio bih Vas na neke moje ranije postove,ali su oni volsebno nestali.
Nije na forumu
poznavalac upisano:
Kako kazu neki ljudi iz Ikarbusa, samo je jedna fabrika iz Rusije dostavila ponudu. Ta firma se bavi proizvodnjom kamiona i dostavnih vozila. Niko drugi nije dao ponudu obzirom na nivo zaduzenosti firme.
Ko su to neki ljudi iz Ikarbusa?
Kakve veze ima politička naklonjenost sa tenderom i ponudom?
Kakve veze ima ponuda koju je neko dao za kupovinu državnog paketa akcija sa menadžmentom i radnicima Ikarbusa?
Kakve veze ima Izvestaj o poslovanju za proslu godinu, kada su ponude već poslate ?
Poznavalac ne filozofiraj, nego odgovori na pitanja!
Nije na forumu
Poznavalac, ako si tako dobro obavesten mozes li da saznas koliko je ponuda dato i kolikim ciframa se radi?
Nije na forumu
Malosoli, prosli put je moja vaspitna mera imala uticaja na vas pa ste mi se tada obracali sa "vi". Medjutim,vi ste se ponovo vratili na "ti". Sve dok je tako, necu vam odgovoriti ni na jedno vase,inace pocetnicko pitanje.
Odgovor Vlahu: U svom prethodnom postu napisao sam koliko je ponuda stiglo prema nezvanicnim informacijama.Za ponudjenu cenu jos nemam informaciju,ali je moja procena da ce ona biti znatno ispod danasnje vrednosti akcija.Zar vam nije cudno da akcija ove firme osetno pada vec nekoliko dana,iako se zna da je tender zatvoren i da buduci kupac ima obavezu kupovine svih pridruzenih akcija malih akcionara po istoj ceni iz ponude!
Nije na forumu
Poznavalac
Dobro, istina je da pada cena, isto tako pada je ponuda a bogami i potražnja (kao i neke druge akcije na belexu). Meni se čini da je sada nekakav status Q, istina je da nema neke pozitivne klime ali isto tako mislim, da niko nezna još ništa definitvno i da svi samo čekamo i nadamo se najboljem. Jer da neko ima sigurno informacijo poznalo bi se to i na ponudi ne samo na ceni, bar ja tako mislim.
Nije na forumu
Trenutno stanje na berzi ne odražava realnu vrednost akcija.
Potražnja i obim trgovine svih akcija je drastično pao.
Nije procurela nikakva informacija što se vidi i iz smanjene ponude.
To što neki glume neke znalce, je obično lupetanje, da ne upotrebim grublju reč.
Pa pojavile bi se akcije radnika Ikarbusa na berzi da imaju neku lošu informaciju!
Nije na forumu
pa akcijama radnika se sada i trguje!
Krivo im sto kolega prodao po 7000 pa sada prodaju po 5600 da ne padne opet....
Nema veze, neka se sve procisti.... Sve dok su veliki igraci uletali po 7000 ne moramo da se brinemo. Ako treba, oni ce za 10 miliona da vrate na tu cenu za dan.
Nije na forumu
Savas upisano:
pa akcijama radnika se sada i trguje!
Krivo im sto kolega prodao po 7000 pa sada prodaju po 5600 da ne padne opet....
Nema veze, neka se sve procisti.... Sve dok su veliki igraci uletali po 7000 ne moramo da se brinemo. Ako treba, oni ce za 10 miliona da vrate na tu cenu za dan.
Mišljenja sam da se trguje pre svega akcijama penzionera.
Radnici su se primirili i čekaju rezultat tendera.
Juče i danas je prodato ukupno 826 akcija, a ponuda se smanjila u danu za 2438 komada.
Da neko od radnika zna da je ponuda na tenderu manja od one koja je bila ovih dana na berzi, logično je da bi pohrlili na berzu da prodaju po većoj ceni. To je neka osnovna logika.
Ja lično bih smeo da se kladim da je stiglo više od jedne ponude na tender, a to na osnovu razgovora sa relevantnim ljudima koji nisu hteli da mi kažu koliko je ponuda za tender stiglo, ali su mi rekli da su stigle PONUDE (množina) a ne ponuda.
Tabela ponuđenih akcija:
28.02.2008 5.794
27.02.2008 8.232
Nije na forumu
Ponuda je danas drastično pala, što meni lično dosta govori.
29.02.2008 5.998 7,11 225 1.262.850 5.700 5.401 5.998 876 631
Nije na forumu
dejansss upisano:
Ponuda nije pala,nego se vide samo nalozi do 6720din.
Pogledaj sutra ponudu,pa uporedi sa onom od pre tri dana.
Verovatno si mislio na ponedeljak,
Znam šta hoćeš da kažeš, nisam se dobro izrazio.
Koliko sam ukapirao po ponudi, ima jako malo akcija u ponudi ispod 7000.
Ovo je bila teška nedelja za sve akcije pa i IKRB.
Hteo sam da kažem, da je neko saznao da je ponuda na tenderu nezadovoljavajuća, to bi se odrazilo na broj ponuđenih akcija.
Nije na forumu
Evo i članka iz današnjih Večernjih novosti:
Moskva otvorila vrata Srbiji
28.02.2008 20:03:27
KOPREDSEDNICI ekspertske radne grupe Vlade Srbije i Vlade Moskve, Predrag Bubalo i Mihail Višegorodcev, potpisali su u četvrtak u Moskvi protokol kojim su sumirani rezultati dvodnevnog zasedanja i utvrđeni pravci za jačanje trgovinsko-ekonomske saradnje.
- Imamo razloga za mnogo optimizma zbog ovoga što je urađeno, a biće ga još više ako se znatan deo dogovorenog realizuje - izjavio je Tanjugu, posle potpisivanja protokola, ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo. - Otvorili smo vrata za mnoge privrednike, pre svega za one iz oblasti farmaceutike i proizvodnje hrane i pića, ali i za druge, kao što su „Ikarbus“, „Trajal“, „Simpo“.
* MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije i Departman za prehrambene resurse Moskve obavezali su se da će pomagati privrednim subjektima u razvoju saradnje u oblasti isporuka voća i povrća na moskovsko tržište. Moskovski Departman za potrošačko tržište i usluge izrazio je spremnost da pruži pomoć srpskim proizvođačima i izvoznicima prehrambenih proizvoda, vina i bezalkoholnih pića u isporukama proizvoda za maloprodajnu mrežu u Moskvi, bez posrednika.
* IZMEĐU „Ikarbusa“ i moskovkskog „Mosgortransa“ dogovorena je isporuka dva modela niskopodnih autobusa na testiranje u polugodišnjem periodu, a „Ikarbus“ će sa kompanijom „Tušinoavto“ obezbediti zajedničku prozvodnju od marta do maja ove godine 50 autobusa „Moskovit-Ikarburs 107“.
Nije na forumu
Promene medju prvih 10 u vlasnickoj strukturi 14.2-29.2.
DELTA GENERALI OSIGURANJE AD +15
DELTA BROKER A.D. BEOGRAD +35
SEE CAPITAL GROUP AG +435
Nije na forumu
Meni se sve cini da ce ovde biti mrcvaljenje dok ne budu bili poznati rezultati tendera a onda sledi rast.
Naravno, pod uslovom da Rusi nisu jedini dostavili ponudu, u sta licno malo verujem.
Napominjem, ovo je samo moje misljenje!
Nije na forumu
Pa onda su oni pokupovali ovo malo sice što se ovih dana trgovalo! I DELTA i SEE su uložili skoro po 2 mil. eur. e pa ako oni puknu nek ide i ovo malo moje sirotinje.
Nije na forumu
Opa, tek sad videh kakva skromna ponuda, ne mora da znaci ali lako je moguce da je ovo dobar signal. A vidim da je trgovano i po 5400 u petak ali i po 5998, iam li neko tablu trgovanja? Hvala
Nije na forumu
Datum Vreme Obim Cena
29.02.2008 10:57:30 20 5700.00
29.02.2008 11:34:02 20 5700.00
29.02.2008 12:08:14 16 5600.00
29.02.2008 12:16:56 3 5600.00
29.02.2008 12:16:56 3 5500.00
29.02.2008 12:16:56 4 5401.00
29.02.2008 12:21:42 140 5600.00
29.02.2008 12:29:48 17 5550.00
29.02.2008 12:30:34 2 5998.00
Nije na forumu
vlah upisano:
Opa, tek sad videh kakva skromna ponuda, ne mora da znaci ali lako je moguce da je ovo dobar signal. A vidim da je trgovano i po 5400 u petak ali i po 5998, iam li neko tablu trgovanja? Hvala
Ako i u ponedeljak bude mala ponuda, to bi trebao biti dobar znak.
Nije na forumu
let's make money upisano:
Eh, jos kada bi se The Count javio i ponovio one svoje postove...
Kako da ne, za ljude dobre volje ![]()
Inace, ne znam sta ste se mislili?! Co'ek je obrisao sve svoje postove, a time i celu temu IKRB, koju je pokrenuo. To je to - druge nema. Samo zato su i druge teme nestajale ranije. A to je zaista nepostovanje prema svima koji su pisali i ulozili trud, vreme...
Evo sta je ipak imperijalisticka naprava Google
sacuvala u keshu. To je ono sto sam uspeo da ''uhvatim'' cim sam primetio sta se dogodilo. Samo 1. i 6. strana bivse teme su sacuvane>>>
-1- http://rapidshare.de/files/38728650/Eco … 1.mht.html
-6- http://rapidshare.de/files/38728666/Eco … 6.mht.html
koincidencija je da je bas na 6. strani bilo najvise ''tih mojih'' postova. Ali bilo je vaznih stvari o kojima smo pisali i na 7. i 8., pa sad, sta da radimo...
Nije na forumu
poznavalac upisano:
Ako je ruskaja tehnika na tenderu to mora da je tusino auto sa kojima ikarbus vec saradjuje i uvek preko njih izvozi buseve u Rusiju i ide po sajmovima tamo!!!
Nece biti lose ako sa njima rade u buducnosti...
Nije na forumu
Masinac,posto ste, kako ste i sami rekli,iz ove branse, ne bi bilo lose da nas upoznate sa firmom Tusino auto.Koliko je meni poznato,ta firma ne proizvodi ni kamione ni dostavna vozila.
Nije na forumu
Samo da podsetim na neke vesti iz i u vezi Ikarbusa iz 2007. godine:
• 3. marta 2007. godine „Ikarbus” je dobio sertifikat o uvođenju sistema kvaliteta ISO9001:2000. Ocenjivanje i proveru uvedenih standarda uradila je najznačajnija svetska sertifikaciona kuća za sistem menadžmenta kvalitetom – „American Quality Assessors” International (AQA), čije je sedište u Kolumbiji SAD.
• Sredinom aprila 2007. godine „Ikarbus” je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu sa „Bredamenarinibusom”, Italijanskim proizvođačem autobusa i trolejbusa iz Bolonje. Ugovorom oročenim na deset godina (do 2017) predviđena je zajednička proizvodnja autobusa, industrijska saradnja, transfer tehnologija, zajednički razvoj novih proizvoda i komponenti, kao i zajednička prodaja autobusa i komponenti na međunarodnom tržištu.
• 25. aprila 2007. godine počelo je trgovanje „Ikarbusovim” akcijama na Beogradskoj berzi.
• 29. avgusta 2007. godine u „Ikarbusu” je zvanično predstavljeno prvo specijalno ambulantno vozilo proizvedeno u ovoj fabrici. Za proizvodnju najsavremenijeg ambulantnog vozila licenca je oktupljena od francuske firme TIB iz Brezola.
• 29. avgusta 2007. godine predstavljen je niskopodni minibus M231, proizveden u saradnji sa italijanskim partnerom „Bredamenarinibusom” iz Bolonje. Ubrzo po promociji, prvih 20 primeraka ovog vozila izvezeno je u Italiju. To su prvi autobusi koje je „Ikarbus” u svojoj istoriji izvezao na tržište Evropske unije.
• 12. oktobra 2007. „Ikarbus” je potpisao ugovor o prodaji 100 najsavremenijih niskopodnih autobusa GSP-u Beograd (55 zglobnih i 45 solo autobusa). Vrednost ugovora je 25 miliona evra.
• Od 21. do 24. novembra 2007. na Sajmu autobusa u Veroni „Ikarbus” je izložio gradski niskopodni zglobni autobus IK-218 i međugradski autobus Ik-312, koji su inovirani i redizajnirani u saradnji sa partnerom iz Bolonje „Bredamenarinibusom”.
• U novembru 2007. „Ikarbus” je sa kompanijom „Harington” potpisao ugovor o izvozu 350 autobusa u Dubai (Ujedinjene arapske emirate). Reč je o srednjopodnim zglobnim autobusima (18 metara), koje prema ugovoru „Ikarbus” neće kompletno završiti, a čiju će proizvodnju dovršiti sam kupac. Ugovor je vredan 27 miliona evra.
• 21. decembra 2007. godine, u tradicionanoj akciji koju organizuju dnevni ekonomski list „Pregled”, Ministarstvo trgovine i usluga i Privredna komora Srbije, „Ikarbus” je proglašen za najbolji korporativni brend u oblasti automobilske industrije i poljoprivredne mehanizacije u Srbiji za 2007. godinu. Ovo je drugo uzastopno priznanje u ovoj kategoriji koje je pripalo „Ikarbusu”.
Nije na forumu
Sudeci po svemu pobrojanom, Ikarbus bi trebalo da je prosle 2007.god. imao fantastican poslovni rezultat. Medjutim, kako kazu neki ljudi iz Ikarbusa, firma je prosle godine ostvarila rekordan gubitak! U skladu sa zakonskom regulativom, ti podaci ce biti vrlo brzo dostupni javnosti (do 15.marta)
Inace, iako je tender vec davno zatvoren (22.feb.)cudno je da nema zvanicnih obavestenja o broju prispelih ponuda. Pticice su ponovo potvrdile da je prispela samo jedna ponuda i to ruske firme.Otvaranje iste se ocekuje vrlo brzo.
" Da li je bolje ne raditi, ili raditi sa gubitkom? "
Nije na forumu
Ikarbus ima lose bilanse i da tender nije uslovljen javio bi se neko da kupi placeve i hale. To onda ne bi vredelo vise od 20 M evra a ovako ce verovatno dobiti nesto vecu ponudu ali ne duplo vecu.
Ja ne znam gde Ikarbus nabavlja sirovine ali ako su one uvoznog porekla ,postoji verovatnoca da niko nije zainteresovan.
Verovatno negde postoji podatak o procentu ucesca domacih i stranih proizvoda u procesu proizvodnje.
Posto je po ovoj ceni akcije ukupna vrendost oko 27,5 mil eura, to bi znacilo da jos nesto malo mozemo da ocekujemo a da su ustvari pametni izlazili na 7k, ali kako objasniti da su na toj ceni uletali i to sa znacajnim obimima Delta, MK, ....
Nije na forumu
Od onih koji su ulazili mozda je jos vazniji See capital. Ni oni ni Delta ne ulaze sigurno "na srcku", to je van pameti. U poslednja dva meseca izaslo je preko 600 malih, to su radnici. See capital se malo pojacao prosle nedelje i tako smanjili nabavnu cenu. A ako ce zvanicne informacije sa tendera tek za mesec dana, vremena jos ima vise nego dovoljno da se lepo istrguje.
Nije na forumu
Mozda ocekuju da tender ne uspe i da se promene uslovi u daljem toku privatizacije ili su dugorocno investirali cekajuci strateskog kupca.
Ima vise opcija, nije to neka cifra , gde ti je znacajan obim MK.
Izvinjavam se za MK ako nisu puno uzeli ali znam da jesu kupovali po 7k sigurno, a za ove ostale sam procitao ovde na forumu....
Nije na forumu
bela upisano:
Ikarbus ima lose bilanse i da tender nije uslovljen javio bi se neko da kupi placeve i hale. To onda ne bi vredelo vise od 20 M evra a ovako ce verovatno dobiti nesto vecu ponudu ali ne duplo vecu.
Ja ne znam gde Ikarbus nabavlja sirovine ali ako su one uvoznog porekla ,postoji verovatnoca da niko nije zainteresovan.
Verovatno negde postoji podatak o procentu ucesca domacih i stranih proizvoda u procesu proizvodnje.
Pojasni mi te loše bilanse? Što su uzeli kredit da bi kupili sirovine?
Ikarbus je za 2006. delio dividendu!
Podatak postoji na njihovom sajtu o kooperantima Ikarbusa.
Ikarbus očekuje rekordna ugovorena proizvodnja ove godine (oko 600 buseva).
Nije na forumu
malosoli upisano:
bela upisano:
Verovatno negde postoji podatak o procentu ucesca domacih i stranih proizvoda u procesu proizvodnje.Pojasni mi te loše bilanse? Što su uzeli kredit da bi kupili sirovine?
Ikarbus je za 2006. delio dividendu!
Podatak postoji na njihovom sajtu o kooperantima Ikarbusa.
Ikarbus očekuje rekordna ugovorena proizvodnja ove godine (oko 600 buseva).
@malosoli
Nemojte, pustite je... Doticna je poznata na Forumu kao ''dobro obavestena'', eto toliko je dobro obavestena da
@bela
bi znala da je, na primer, pomenuti odnos 70/30 u korist domacih inputa. Informisite se malo bolje
i da...
@poznavalac
je jako zabrinut za sve nas ovde. Kakva empatija, altruizam & filantropija
Vec sam nekoliko puta uhvatio doticnog u hohstaplerstvu, skrenuo moderatorima paznju na to, ali nije vredelo... Kako je tema obrisana, tako su i dokazi o tome.
Nije na forumu
Ne stvarno ne znam koji je odnos i dobro je sto je takav, da je recimo suprotan to sigurno ne bi bilo povoljno. Mozda to stoji na njihovom saitu ali stvarno nisam gledala. Kada su se pojavili na berzi secam se da sam pogledala i od tada nisam bila zainteresovna je nikada i ne razmatram hartije koje imaju gubitak.
Slabo poznajem tu proizvodnju pa sam zato pisala, cak i ne znam odakle kupuju lim. Znam samo da je nasa auto industrija pravljena po starom zavisnom socijalistickom uredjenju gde imate mnogo malih dobavljaca od kojih zavisi finalalna proizvodnja. To je oduvek bila smetnja svakom ko je razmatrao svojevremeno zastavu.
Inace nekretnine ne vrede 20 m pa samim tim ako se ne javi neko iz branse verujem da ce se uslovi tendera promeniti. Ko je njima konkurencija u regionu mercedes i ko jos?
bela upisano:
Mozda to stoji na njihovom saitu ali stvarno nisam gledala.
Ne stoji na sajtu (sa j!
). Dakle to su vasi izvori sajt i novina i sajt i... tako... ![]()
bela upisano:
Ko je njima konkurencija u regionu mercedes i ko jos?
Pitanje je pogresno, ali moze se ponesto zakljuciti i pokusajem odgovora na njega.
Nije na forumu
Koji su ti jadi covece? Kazem da stvarno ne znam nista o njima! Pogledala sam bilanse videla da su losi pogledala spisak nekretnina i zemlje i odokativno mi se cini da je u takvom vidu niko nece platiti 30 m eura.
Ne znam mozda ove godine i naprave neki bum i isciste bilanse ali u tom bolje jer ce onda biti interesantni za investiranje.
Evo pogledala sam i saJt i nista posebno. Pitam za konkurenciju jer pokusavam da procenim kome bi mogao biti interesantan. Ili ko bi mogao da minira tender.
Ne razumem sta nije jasno u bilo kojoj reci u zadnjih par postova.
Malosoli i Count, vi zaista sluzite za uveseljavanje ovog foruma. Pa vi ste bolji PR-i i od samog PR Ikarbusa,ako ga ima. Ili mozda imate nekog licnog interesa pa izigravate "navlakuse"? Ili ste vas dvojica u stvari jedan lik? Malosoli,vec sam vam na jednom ranijem obracanju objasnio znacaj dokumenata zvanih Bilans stanja i Bilans uspeha,ali vi ste se ponovo pokazali kao los djak.Istine radi i radi svih dobronamernih clanova ovog foruma,ponovicu da je doticna firma u zadnjih pet godina ,cetiri poslovala sa gubitkom; te 2006.koju pominjete prodali su plac za vise od 4 mil.Eur i iz tih para isplatili dividende. Zar mislite da su onih 600 malih akcionara koji su u poslednja dva meseca prodali svoje akcije svi budale?
Nije na forumu