Economy diskusije

Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji, regionu i svetu

Niste prijavljeni.

Objava

#151 2007-05-28 12:24:54

Alehin
Član
Iz: Peterburg
Registrovan: 2006-12-22

Re: Palanački kiseljak - PLKI

Ma svejedno je. Moj promašaj je što nisam uzeo u obzir toliki bezobrazluk većinskog.
Niko mi nije branio da izađem preko 6.000RSD.
Sad gledam i čekam. Trend je dalje spuštanje trajnog kapitala.
Da vidim hoće li većinski da napravi negativnu KKV - pa nije ovo IKLB, fabrika radi, razbija se od posla,
a to što su zapostavili vodu zbog Cockte i sl. je svetska nebuloza.
Pa, ko god može danas gleda da se pozicionira na tom tržištu, a Slovenci toče par miliona litara godišnje.
Neka kvarna igra tipa dokap itd je teško izvodljiva po niskoj ceni jer je tromesečni ponder dobar.
A za starac_focho: kada Vam stiže penzija, imate li keša za razliku u ceni? Ne dam na rate.
Pozdrav

Idu godine...

Nije na forumu

#152 2007-05-28 12:44:33

starac_focho
Član
Registrovan: 2007-01-19

big_smile Пемзија није проблем - пемзије нема

А за разлику за једну акцију ћу се већ некако покрпити.

Шалу на страну, делује као да ће смањена ккв утицати на тржишну цену акције, видећемо какво ће располжење бити наредних дана.

Nije na forumu

#153 2007-05-29 09:24:47

april
Član
Registrovan: 2007-04-18

Droga vraca pare u PLKI pritisnuta novim akcionarima i izborom novog UO, revizora.....
Prica se da su pare od prodaje PLNN.....
Videcemo!

Nije na forumu

#154 2007-05-29 17:18:28

Siffredi
Član
Registrovan: 2006-03-31
Web sajt

april upisano:

Droga vraca pare u PLKI pritisnuta novim akcionarima i izborom novog UO, revizora.....
Prica se da su pare od prodaje PLNN.....
Videcemo!

Možeš li da navedeš izvor za ovu informaciju? Inače, iz aviona se vidi da je veoma lako pritisnuti Drogu, samo iza toga treba da stane neko jači a ne par akcionara sa kojom desetinom akcija.

Poslednje editovanje od Siffredi (2007-05-29 17:18:52)

Od septembra 2008. poslujem kao neprofitna organizacija, a od novembra iste godine sam gubitaš kao u socijalizmu

Nije na forumu

#155 2007-06-06 17:51:22

Chaki
Član
Iz: Hall of Fame
Registrovan: 2005-11-28

Ko je dobrovoljac da brani cenu?  yikes

"Price is what you pay. Value is what you get."

Nije na forumu

#156 2007-06-07 20:01:12

Alan Greenspan
Član
Registrovan: 2006-07-14

Chaki, nema potrebe da se cena brani na ovom nivou, posto cak i da neko namerno proba da je obori, verujem da bi se tako vestacki oborena cena brzo korigovala.

Nego, citam neke clanke vezane za Palanacki kiseljak od pre 4-5 godina gde se jasno vidi da je u to vreme ovo bilo respektabilno preduzece i treci proizvodjac mineralnih voda u Srbiji sa proizvodnjom od oko 20 miliona litara godisnje.  Onda dolaze Slovenci, kupuju vecinski deo Palanackog kiseljaka, ulazu oko 2 miliona evra u modernizaciju i nameravaju da znatno povecaju proizvodnju.  Evo i vesti iz tog perioda koja to potvrdjuje:

"27. 02. 2003.   PALANACKI KISELJAK GRADI NOVU HALU    Novi vecinski vlasnik AD Palanacki kiseljak, kompanija Kolinska ce u toku godine uloziti 1,6 miliona evra u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.  Izgradnja hale je pocela, a bice gotova do juna ove godine.  Na novoj proizvodnoj liniji bice uposleno 23 radnika koji ce proizvoditi napitke "Kokta", "Jupi" i "Fres".  Ova linija ce omoguciti povecanje proizvodnje sa sadasnjih 19 miliona litara na 34 miliona litara bezalkoholnih pica."         Izvor: Serbiafood

Danas, vise od cetiri godine kasnije rezultat je sledeci:  Mada se prihodi, ali i rashodi, zadnjih nekoliko godina uvecavaju,  prodaja mineralne vode i bezalkoholnih pica prepolovljena je u odnosu na period od pre privatizacije (ako samo vodu gledamo, sada je prodaja cetiri puta manja nego onda), marketing skoro da i ne postoji, mineralne vode Karadjordje (jednu od najpoznatijih voda na ovim prostorima) kao ni Kokte ni Jupija nema u deltinim prodavnicama, a tamo gde je ima, kada se rasproda, treba nekoliko nedelja da stigne novi kontigent robe (koji se prilicno brzo rasproda i onda opet cekanje), a inace osim u Merkatoru, naci vodu u plasticnim flasicama od pola litra je skoro nemoguce.  Tesko da cete nekoga iz uprave naci na svom radnom mestu posle 13h, a na veb sajtu, gde bi trebalo da su predstavljeni proizvodi Palanackog kiseljaka, vec godinama stoji "UNDER CONSTRUCTION".  Jos uvek nema finansijskog izvestaja za 2006. godinu, posto je navodno bilo nezakonitih radnji, pa pod necijim pritiskom Slovenci sada pokusavaju sve da vrate u prvobitno stanje...

I ja se pitam ko je uopste kupio Palanacki kiseljak, nekada treceg proizvodjaca mineralnih voda u Srbiji?  "Renomirana" Droga Kolinska ili neki primitivni domoroci iz dzungle i da li je uzrok svega gore navedenog nemar, nesposobnost ili razne mahinacije slovenackog vecinskog vlasnika cime se direktno nanosi steta drzavi Srbiji i manjinskim akcionarima.  Ako se ispostavi da je ovo poslednje u pitanju, najbolji i mozda jedini nacin na koji je moguce uzvratiti udarac je bojkot svih proizvoda Droge Kolinske ukljucujuci i njihove brendove Grand kafu i Soko Stark i svega gde Droga Kolinska ima interes, kao i sirenje vesti o njihovim mahinacijama (ako se dokaze da postoje).  Jer ja mogu da shvatim (ali ne opravdavam) da se neki polupismeni boljsevicki direktor, koji je na prevaru dosao do vecinskog paketa akcija ponasa kabadahijski, ali ne mogu da shvatim da to isto radi regionalni gigant koji bi morao da vodi racuna o svojoj reputaciji.

I am not a financial planner, investment advisor, stockbroker or fund manager.
I am much better than that.

Nije na forumu

#157 2007-06-07 20:57:27

BadMouth™
Član
Iz: MFNS
Registrovan: 2005-07-05
Web sajt

Ovaj put bih se slozhio u svemu sa ex guvernerom.

Nije na forumu

#158 2007-06-07 21:10:47

Chaki
Član

Guverneru, slažem se u većini stvari sa Vama, ali moj post je bio više sarkastičan, nego ozbiljan.....
Najlakše je izaći sada iz cele priče, ali ponuda pokazuje da su tu ulazili  ozbiljni igrači koji imaju ako ne sve vreme ovog sveta da sačekaju, onda bar pola cool

Nije na forumu

#159 2007-06-07 22:42:58

maberto
Član
Registrovan: 2007-03-30

Ja mislim da je BM sve objasnio pre nekog vremena mislim na ovoj temi (nisam siguran) kako je to kad ovi gazduju. Ja umalo ne popih ban zbog istog misljenja ali malo ranije iznetog.

Nije na forumu

#160 2007-06-08 09:25:49

Alan Greenspan
Član

Chaki upisano:

Guverneru, slažem se u većini stvari sa Vama, ali moj post je bio više sarkastičan, nego ozbiljan.....
Najlakše je izaći sada iz cele priče, ali ponuda pokazuje da su tu ulazili  ozbiljni igrači koji imaju ako ne sve vreme ovog sveta da sačekaju, onda bar pola cool

Daleko od toga da smatram da bi sada trebalo izlaziti iz cele price, posebno ne po ovim cenama, a nadam se da ce kao sto to obicno biva na berzi i u ovom slucaju strpljenje da bude nagradjeno.  Vidim da se Droga Kolinska ozbiljno bavi ostalim preduzecima u Srbiji gde je vecinski vlasnik (Grand prom i Soko Stark - neto dobitak za Soko Stark za 2006. godinu je oko 8,5 miliona evra, dok je za 2005. godinu prikazan veliki gubitak), pa shodno tome ocekujem da ovakvo stanje u Palanckom kiseljaku nece vecito da traje.

Nije na forumu

#161 2007-08-01 11:07:47

PsychoPixie
Član
Registrovan: 2007-03-26

letnje snizenje danas i u PLKI

Bolje cijeli život bogat nego jedan dan siromašan!
------------------------------------------------------------------------------------------------
UKINITE POREZ NA KAPITALNU DOBIT I NA PRENOS APSOLUTNIH PRAVA KOD HoV
------------------------------------------------------------------------------------------------

Nije na forumu

#162 2007-08-01 18:22:14

Alec
Član
Registrovan: 2007-06-25

A i mali je popust pa s toga i obim... Bilansi su JEZA! sad

Nije na forumu

#163 2007-08-01 18:48:10

Siffredi
Član
Web sajt

Alec upisano:

Jedino što su to lažni bilansi, zbog kojih bi moglo da padne i krivično gonjenje odgovornih... Samo kad bi neko ko ima moć pogurao stvar.

Od septembra 2008. poslujem kao neprofitna organizacija, a od novembra iste godine sam gubitaš kao u socijalizmu

Nije na forumu

#164 2007-08-01 19:18:27

PsychoPixie
Član

Siffredi upisano:

Jedino što su to lažni bilansi, zbog kojih bi moglo da padne i krivično gonjenje odgovornih... Samo kad bi neko ko ima moć pogurao stvar.

Je l ovo informacija koja ima neku težinu?
Ima li ikoga ko je zaposlen u PK ko bi mogao da nam kaže kakvo je poslovanje zaista, ako se bilansi štimuju.

Nije na forumu

#165 2007-08-01 19:34:32

Alan Greenspan
Član

Alec upisano:

A jezivo mala i smesna je i trzisna kapitalizacija od 4.7 mil EUR u odnosu na projektovane poslovne prihode od preko 8 mil EUR za 2007. godinu.  Naravno da nije sve u prihodima, ali kada su vode i bezalkoholna pica u pitanju mozda i jeste.  Pri vrlo konzervativnoj profitnoj margini od 5% u ovom sektoru i za sektor voda skronih P/E 15 ja dolazim do trzisne kapitalizacije koja je najmanje tri puta veca od trenutne.

Lako je primetiti da odnos trzisne kapitalizacije i ukupnih poslovnih prihoda dramaticno odudara od ostalih "vodenih" akcija, pa postoji sumnja da sa rashodima nesto ozbiljno nije u redu, a bilo bi dobro ako bi neko imao dovoljno snage i volje da pokrene krivicno gonjenje odgovornih u slucaju da se ispostavi da je malverzacija bilo.

Ostaje nam da se nadamo da ce ove godine da se "obuzda" ovaj nenormalan odliv novca iz PLKI-ja, a to bi za akcionare bila dobra vest...ili da se presavije tabak i svi u Smederevsku Palanku...

Nije na forumu

#166 2007-08-01 20:27:57

Siffredi
Član
Web sajt

Alan Greenspan je sve rekao. Svako ko nije ćorav kod očiju lako može da zaključi koliko su sadašnji bilansi verodostojni. Tri puta veća tržišna kapitalizacija od postojeće je možda čak i konzervativna procena. Naravno, postoje brojne prepreke da ta realna cena postane i tržišna cena, ali imamo pravo da pričamo a ko hoće da veruje, neka veruje.

Nije na forumu

#167 2007-08-01 20:28:54

marta
Član
Registrovan: 2007-04-19

Info iz Palanačkog kiseljaka je da se radi u tri smene. Danju i noću proizvode piće naše i Vaše mladosti.
Korporativna kultura na tužnom nivou. Najtužnije je što su se radnici radovali privatizaciji, a sada rade za smešne plate i svesni su da se novac izvlači i da su bilansi montirani.
Na gubitku su i radnici i akcionari i država, a gosn. Grand kafa se slika sa V.Matićem, najavljuje ulaganje u turizam, ...

Nije na forumu

#168 2007-08-01 20:39:03

april
Član
Registrovan: 2007-04-18

Vecinski vlasnik Droge Kolinske je Istrabenc Koper ,koji je  i  jedan od vlasnika  Merkatora.U svim Merkatorovim objektima sirom bivse YU je akcijska prodaja velikog broja artikala, medju kojim su i svi proizvodi Palanackog kiseljaka. Droga Kolinska  mozda zeli da se ozbiljno bavi ostalim preduzecima u Srbiji gde je vecinski vlasnik ,ali pod palicom Slobodana  Vucicevica i njegove ,,napaljene ekipe,,tesko da ce to uspeti.Soko Stark kao firma odlicno je radila i bez njih( prikazani gubitak  je iste vrste kao i prikazani gubitak kod Palanackog Kiseljaka) ,dok trenutno kubure sa prodajom jer su rasterali najbolji kadar.
Namera im je -izmoriti akcionare,lazirati bilanse(onoga trenutka kad cena akcija pocinje da raste ) i sto jeftinije otkupiti preostali deo akcija ,a kasnije sve firme u kojima su vecinski vlasnik preprodati  5,6,7....puta skuplje.Sreca bi bila  za postojece akcionare da se pojavio neki fond i malo im pomrsi racune .

Poslednje editovanje od april (2007-08-01 20:41:43)

Nije na forumu

#169 2007-08-03 02:05:15

žika lopov
Član
Registrovan: 2007-05-01

Pricao sam nedavno sa jednom zaposlenom na kiseljaku i rekla mi je da ima dosta tenzije na poslu tipa za glupost se moze izgubiti posao a navodno se cak prica i o zatvaranju fabrike u Palanci i prebacivanju u drugi grad tako da su radnici poprilicno nezadovoljni.Takodje mi je rekla da su pre dolaska slovenaca radili savrseno i nisu imali problema nikad.Meni licno prica o zatvaranju fabrike zvuci neverovatno ali to je ono sto mi je rekla.Ja nemam plki ali neko ko ima bi mogao da ih pozove i raspita se malo,inace navodno sada njima upravljaju ljudi iz grand kafe.

Nije na forumu

#170 2007-08-03 11:00:21

Alan Greenspan
Član

žika lopov upisano:

...a navodno se cak prica i o zatvaranju fabrike u Palanci i prebacivanju u drugi grad...

Ako rese da zatvore fabriku i prebace je u drugi grad, da li to znaci da ce i izvor da bude zatvoren i prebacen u drugi grad? big_smile

Nije na forumu

#171 2007-08-03 12:56:08

žika lopov
Član
Registrovan: 2007-05-01

Pomenula je imena gradova ali vise nisam siguran, mislim da je u pitanju kovin.Ja licno u tu pricu ne verujem ali sam je preneo ovde cisto da se zna da se na neki nacin vrsi pritisak na zaposlene,jer ako izgubis posao u palanci to postaje VELIKI problem.

Nije na forumu

#172 2007-08-03 13:18:41

sickboy
Član
Registrovan: 2006-10-30

Kakve su to cicije... ako prebace fabriku onda ce sigurno odabrati Kosovo jer je tamo jeftinija radna snaga.
A nakon desetak godina - pravac centralna Afrika!

Poslednje editovanje od sickboy (2007-08-03 13:19:29)

Kako su legende zatvorile Wall Street :
http://myplay.com/video-player/rage-aga … n-the-fire

Nije na forumu

#173 2007-08-03 13:54:11

plop
Član
Registrovan: 2007-02-19

!?!    imaju odlican izvor, hale, masine i ime u profitabilnoj i prosperitenoj delatnosti i

sada ce to sve da zatvore i presele (prakticno krenu od nule) koji je ovo zanr naucna fantastika ?

i onda ostavljaju postojeci izvor i halu i prepustaju ih nekom drugom, ko ce naravno opet praviti vodu.
Pa to su mogli i na pocetku krenuti od nule, nisu morali ni da kupuju Kiseljak.
Ili ce imati 2 fabrike - izmestice flasiranje u drugu - racionalizacija ?

Kako nista od ovog ne pije vode.

Nije na forumu

#174 2007-08-03 14:16:38

Alan Greenspan
Član

Niko tu nije cvecka.  Slovenci verovatno zele da nadju dezurnog krivca za onako nenormalno velike "poslavne rashode" (stavka "ostali poslovni rashodi" je problematicna i verovatno je to razlog neto gubitka od 870 hiljada evra za 2006. godinu), pa optuzuju radnike, a radnici dobili akcije, verovatno ih prodali i vec potrosili pare, pa bi sad opet malo da samoupravljaju.

Sa druge strane, ako je tacan podatak sa sajta Palanackog kiseljaka da je u toku 1997. godine trzistu  isporuceno 20 miliona jedinica proizvoda i ostvaren znacajan izvoz na trziste Kanade, SAD i Velike Britanije, onda krivca iskljucivo treba traziti u slovenackom vecinskom vlasniku.

Nije na forumu

#175 2007-08-08 21:23:10

PsychoPixie
Član

Imam dosta prilike da putujem i moram da priznam da nisam često viđao da se Cocta i Jupi piju negde, za nekim stolom.... Ali u Podgorici.... Ovo je neverovatno.
Ljudi se ovde ubijaju Coctom!
Treba neko iz PG da radi reklamne kampanje, očigledno smile

Nije na forumu

#176 2007-09-04 14:13:10

let's make money
Član
Registrovan: 2007-05-23

Vidim da niko nije postovao ovde neko vreme a akcija mozda zavrednjuje paznju, moze neko da prokomentaris trenutnu cenu, nije losa za ulaz, mozda se ocekuju malo veci obimi narednih dana... samo glasno razmisljam smile

Nije na forumu

#177 2007-09-04 16:54:36

Alec
Član
Registrovan: 2007-06-25

Dobra je za ulaz ako imas info iz PLKI.

Nije na forumu

#178 2007-09-04 20:09:12

pocetnik07
Član
Registrovan: 2007-04-10

Minimalna cena na ask-u je 4480

Nije na forumu

#179 2007-09-05 07:08:27

let's make money
Član

Nemam info iz PLKI, a nisam znao da je min cena 4480, probao bi mozda ali me odvlaci mala likvidnost, mada videcemo kako ce ici narednih dana...

Nije na forumu

#180 2007-09-05 11:57:57

Alan Greenspan
Član

PsychoPixie upisano:

Imam dosta prilike da putujem i moram da priznam da nisam često viđao da se Cocta i Jupi piju negde, za nekim stolom.... Ali u Podgorici.... Ovo je neverovatno.
Ljudi se ovde ubijaju Coctom!

To je dobro.  Cockta koja se pije u Crnoj Gori (kao i u Makedoniji) je iz Palanackog kiseljaka.  I u Srbiji ide dobro, mada malo vise reklame ne bi skodilo.  Od planiranih osam miliona evra poslovnih prihoda za ovu godinu, 80% bi trebalo da bude od prodaje Cockte, 15% od prodaje mineralne vode Karadjordje i 5% od Jupija.

Zanimljiva vest za akcionare Palanackog kiseljaka je da Delta sa ponudom od 85 evra po akciji (trenutno najbolja ponuda) i dalje pokusava da preuzme 28,3% Istrabenza, koji je vecinski vlasnik Droge Kolinske, a Droga Kolinska ima udeo od 80% u Palanackom kiseljaku.

Nije na forumu

#181 2007-09-05 20:26:41

let's make money
Član

Alane da li ti je to sigurna informacija, odakle  ti to?

Nije na forumu

#182 2007-09-06 09:48:10

Alan Greenspan
Član

let's make money upisano:

Alane da li ti je to sigurna informacija, odakle  ti to?

Sa B92, a i drugi mediji su to objavili:

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php … _id=261901

Nije na forumu

#183 2007-09-20 22:48:36

Chaki
Član

Ne mogu da skapiram ovu igru sa cenom poslednjih 10-ak dana sa 1-2 akcije ( izgleda zavisi od raspoloženja roll) - spuštanje, pa vraćanje na stari nivo. Ako neko shvata u čemu je poenta, biću mu zahvalan. Inače, ovaj put sam snimio crhov, tako da ću ga imati u 00:30h.

Nije na forumu

#184 2007-09-21 00:12:07

let's make money
Član

@Chaki

Hajde za one koji nisu to uradili podeli svoj zakljucak

Nije na forumu

#185 2007-10-04 11:36:58

Alan Greenspan
Član

Na sajtu PK http://www.palkis.co.yu/ (kliknuti na "O nama") postavljeno "Obelodanjivanje finansijskih izvestaja za 2006. godinu" od strane revizora KPMG, kao i "Godisnji izvestaj o poslovanju Palanackog kiseljaka" (datum 10. 09. 2007. godine). 

Pise da su izvrsena ulaganja u nov informacioni sistem, liniju za proizvodnju vode i bezalkoholnih pica u pakovanjima od 0,25 lit. i 0,75 lit., etiketirke, duvaljke i dr. 

Nisu bas jeftine te duvaljke.

Nije na forumu

#186 2007-10-04 12:08:25

Alehin
Član

Ne znam šta je hteo ovaj sa 1kom na Bid-u na valjda 5.100RSD, ali očigledno treba ponovo da iščita kako se određuje preovlađujuća cena.

Idu godine...

Nije na forumu

#187 2007-10-04 12:17:19

darkoko
Član
Registrovan: 2007-08-22
Web sajt

@Alehin
Pratio sam PLKI danas, razmisljao da li da udjem, ali kad sam video tog kolicine 1 slatko sam se samo nasmejao i resio jos malo da sacekam...

Nije na forumu

#188 2007-10-11 15:59:12

Chaki
Član

Baveći se nekih 45 min napomenama revizora i finansijskim izveštajima objavljenim na sajtu (konačno se nakanih) dolazim do sledećeg:
- tokovi gotovine iz poslovnih aktivnosti su bili  pozitivni i u 2006. godini (ne samo da su pozitivni, nego je razlika priliva i odliva značajno veća u odnosu na 2005. god.)
- obaveze prema dobavljačima u inostranstvu (povezanim licima) su narasle sa 212745 na 376653 hiljada dinara
- trošak materijala nabavljenog od povezanog pravnog lica je narastao sa 104690 na 155954 hiljada dinara
- koristi se i dalje visoka stopa amortizacije
- na ceni od 4000 din P/S je pao ispod 0.5.

Svoje komentare ostavljam za sledeće javljanje....

Nije na forumu

#189 2007-10-11 17:11:04

maberto
Član
Registrovan: 2007-03-30

Chaki ova tvoja analiza bi bila zanimljiva jos nekom. "No, sta je tu je, sta je tu je". Nastavak nije isti. (BD)

Nije na forumu

#190 2007-11-01 11:58:14

Alan Greenspan
Član

Najnovije vesti iz Palanackog kiseljaka nadam se nagovestavaju lepe dane za PLKI.  Plan za prvu polovinu ove godine u potpunosti je ostvaren (oko 4,2 mil EUR po trenutnom kursu, post #144), a za drugu polovinu godine zbog sezonskog karaktera programa, lestvica je dodatno podignuta, pa ako i on bude ostvaren, prihodi od prodaje vode i bezalkoholnih pica bi trebalo da se priblize cifri od 10 mil EUR (ne treba smetnuti s uma da u deltinim maloprodajnim objektima nema proizvoda iz Palanackog kiseljaka).  Usvojen je poslovni plan za period do 2010. godine, a planirana je i promena strukture proizvodnog i prodajnog programa zbog uvodjenja novih proizvoda u asortiman. 

Vise o tome u "Izjavi o planu poslovanja za drugo polugodiste tekuce godine" na sajtu PK.

Nije na forumu

#191 2007-11-01 12:39:13

PsychoPixie
Član

Alan Greenspan upisano:

Najnovije vesti iz Palanackog kiseljaka nadam se nagovestavaju lepe dane za PLKI.

Hajde da vidimo i to čudo...

Nije na forumu

#192 2007-11-09 14:05:44

PsychoPixie
Član

Alan Greenspan upisano:

Najnovije vesti iz Palanackog kiseljaka nadam se nagovestavaju lepe dane za PLKI.

Evo, već je reagovalo tržište :S

Nije na forumu

#193 2007-11-09 22:18:08

markus
Član
Registrovan: 2006-12-20

Dobra cena za ulaz, ali se ne može kupiti ozbiljna količina, ni blizu!

Baš mi je drago da se nešto pokrenulo, neka cena nešto i poraste, ali da može da se (za)radi!

Nije na forumu

#194 2008-03-26 14:15:31

Alan Greenspan
Član

Kako vam se dopada novi sajt?

http://www.palkis.co.yu/

Nije na forumu

#195 2008-03-26 15:31:53

Chaki
Član

Alan Greenspan upisano:

Više nam se sviđaju novi bilansi  wink

Nije na forumu

#196 2008-03-26 15:40:20

gogloee
Član
Registrovan: 2007-10-11

Chaki upisano:

Alan Greenspan upisano:

Više nam se sviđaju novi bilansi  wink

A gde su ih sakrili?

Nije na forumu

#197 2008-03-26 15:54:34

Alehin
Član

Problemi sa dioptrijom? Bilansi nisu sakriveni wink.

Poslednje editovanje od Alehin (2008-03-26 15:55:01)

Idu godine...

Nije na forumu

#198 2008-03-26 16:01:57

gogloee
Član
Registrovan: 2007-10-11

Dioptrija na nivou:
http://www.palkis.co.yu/fi2007.pdf smile

Poslednje editovanje od gogloee (2008-03-26 16:02:23)

Nije na forumu

#199 2008-03-26 16:03:09

dragan
Član
Iz: Kej@Zemun
Registrovan: 2007-03-25
Web sajt

Alan Greenspan upisano:

Osvežavajuće, a i čisto. smile

http://www.palkis.co.yu/images/logo1.jpg

Nije na forumu

#200 2008-04-02 11:29:13

Alan Greenspan
Član

U narednom periodu, ulazak (odnosno povratak) u Maxi, Pekabetu i C Market bi znatno uvecao ostvarenih skoro 9 miliona evra prihoda od prodaje, a ako imamo u vidu da je prosao period najvecih ulaganja u fabriku, profitna margina od bar 10% u ovom sektoru nije nedostizna, sto bi trebalo da rezultira sa nekoliko puta vecim profitom od proslogodisnjih 330 hiljada evra.

Nije na forumu

PodnoĹľje foruma