Economy diskusije

Forumi za sve vrste diskusija o privrednim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori i svetu

Niste prijavljeni.

Objava

• Forum
  •  » Akcije
  •  » Beogradska industrija piva - BIPB

#1 2007-02-11 15:57:13

Trotter
Član
Registrovan: 2007-01-25

Beogradska industrija piva - BIPB

Čitam u novinama da je objavljen tender, izlaze na berzu ovih dana.
Jel ima neko više informacija?
Cena akcije 149 dinara

PS izvinjavam se za BPI unaslovu, treba BIP,nešto mi pekari u glavi

Poslednje editovanje od Trotter (2007-02-11 16:24:18)

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#2 2007-02-11 17:16:26

Sherlock
Član
Registrovan: 2005-03-24

Re: Beogradska industrija piva - BIPB

Trotter upisano:

Čitam u novinama da je objavljen tender, izlaze na berzu ovih dana.
Jel ima neko više informacija?
Cena akcije 149 dinara

PS izvinjavam se za BPI unaslovu, treba BIP,nešto mi pekari u glavi

Tiker ce biti BIPB smile) !  Evo i nekih informacija iz medija u vezi  berzanske premijere BIP-a :

Akcije BIP na berzi 16. februara
Beograd - Beogradska berza uključila je akcije Beogradske industrije piva (BIP) na vanberzansko tržište i prvo trgovanje tim vlasničkim papirima zakazala za 16. februar. Obračunska vrednost akcija BIP, što je početna cena za trgovanje, je 419 dinara, a trgovanje se obavlja metodom preovlađujuće cene. Trgovanje akcijama BIP zakazano je u toku ponovljenog tendera za prodaju 51,9 odsto akcija tog preduzeća koje su u vlasništvu države. Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu je 30. mart. Za omogućavanje trgovine akcijama BIP pre okončanja tendera zalagali su se mali akcionari te pivare jer su nezadovoljni što tenderom nije predviđeno da kupac većinskog paketa ima obavezu da u određenom roku po istoj ceni otkupi i akcije malih akcionara koje budu ponuđene na prodaju. "Do sada je bila praksa da se tenderom kupac obaveže da zadrži proizvodnju u roku od pet godina, kao i da godinu dana nakon preuzimanja firme mora, po istoj ceni, da otkupljuje sve ponuđene akcije malih akcionara", rekao je član Predsedništva Udruženja malih akcionara BIP Radmilo Đurić. Beta

B92 Biz Vesti Srbija
Akcije BIP-a na berzi 16. februara

Beograd -- Beogradska berza je uključila akcije BIP-a na vanberzansko tržište i prvo trgovanje zakazala za 16. februar.

Mali akcionari BIP-a iznose akcije na berzu

Obračunska vrednost akcija Beogradske industrije piva, što je početna cena za trgovanje, je 419 dinara, a trgovanje se obavlja metodom preovlađujuće cene. Trgovanje akcijama je zakazano u toku ponovljenog tendera za prodaju 51,9 odsto akcija tog preduzeća koje su u vlasništvu države. Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu je 30. mart.

Za omogućavanje trgovine akcijama BIP-a pre okončanja tendera zalagali su se mali akcionari te pivare, nezadovoljni što tenderom nije predviđeno da kupac većinskog paketa ima obavezu da u određenom roku po istoj ceni otkupi i akcije malih akcionara koje budu ponuđene na prodaju.

"Do sada je bila praksa da se tenderom kupac obaveže da zadrži proizvodnju u roku od pet godina, kao i da godinu dana nakon preuzimanja firme mora, po istoj ceni, da otkupljuje sve ponuđene akcije malih akcionara", rekao je član Predsedništva Udruženja malih akcionara BIP-a Radmilo Đurić.

"Zatražili smo razgovor sa predstavnicima Agencije kako bi dobili konačni odgovor da li postoji mogućnost da po ceni po kojoj država proda svoje akcije i mali akcionari prodaju svoje akcije novom vlasniku BIP-a", rekao je Đurić.

Mali akcionari, prema njegovim rečima, procenjuju da ni država neće prodati svoje akcije ispod cene od oko deset evra po akciji, što je minimalna cena po kojoj će oni nuditi svoje akcije na vanberzanskom težištu, ako ne postignu dogovor sa Agencijom, u kojoj nisu želeli da komentarišu zahteve malih akcionara BIP-a.

Kurir  09/02/2007 :

POČELA PRODAJA AKCIJA BIP
Početna cena akcija Beogradske industrije piva biće 419 dinara po akciji!

BEOGRAD - Akcije beogradske industrije piva naći će se na vanberzanskom tržištu, a početna cena biće im 419 dinara po akciji! Trgovanje će se obavljati metodom preovlađujuće cene, a počinje 16. februara. Inače, prodaja akcija BIP zakazana je u toku ponovljenog tendera za prodaju 51,9 odsto akcija tog preduzeća koje su u vlasništvu države. Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu je 30. mart.

Za omogućavanje trgovine akcijama BIP pre okončanja tendera zalagali su se mali akcionari te pivare jer su nezadovoljni što tenderom nije predviđeno da kupac većinskog paketa ima obavezu da u određenom roku po istoj ceni otkupi i akcije malih akcionara koje budu ponuđene na prodaju.

- Dosad je bila praksa da se tenderom kupac obaveže da zadrži proizvodnju u roku od pet godina, kao i da godinu dana nakon preuzimanja firme mora, po istoj ceni, da otkupljuje sve ponuđene akcije malih akcionara - istakao je član predsedništva Udruženja malih akcionara BIP Radmilo Đurić.

BIP trenutno ima 987 radnika i 4.500 malih akcionara. Većina njih je spremna da odmah proda svoje akcije ukoliko se ne postigne dogovor sa Agencijom za privatizaciju da se promene uslovi tendera.
- Zatražili smo razgovor sa predstavnicima Agencije kako bismo dobili konačni odgovor da li postoji mogućnost da po ceni po kojoj država proda svoje akcije i mali akcionari prodaju svoje akcije novom vlasniku BIP - rekao je Đurić.

Veljković: Nelegalno

Bogdan Veljković, jedan od starih većinskih vlasnika BIP, istakao je za Kurir da mu nije jasno kako može da počne trgovanje akcijama pre tendera.
- Takav način rada uopšte nije legalan. Reagovaću kod svih nadležnih, jer mi nije jasno ko su sve, osim radnika BIP, akcionari. Jer, kao što je poznato, jedan od vlasnika akcija je i Bogoljub Karić, koji je otkupio kredit Kulske banke, koji BIP nije mogao da vrati, i to pretvorio u akcije. Osim njega, do akcija BIP došli su i neki generali - kaže Veljković za Kurir.

(R. B.)

Kurir, oktobar 2006

3. oktobar 2006.
OTIMAČINA?
BIP neće rešiti svoj status ni na narednom tenderu jer je njen vlasnik Bogdan Veljković rešio da se izbori za svoju imovinu!

BEOGRAD - Beogradska industrija piva (BIP) neće rešiti svoj status ni na narednom tenderu, jer je njen vlasnik Bogdan Veljković rešio da se izbori za imovinu čiji je naslednik i da državi ne dozvoli da proda nešto što je tuđe! On je već oborio prvi tender raspisan 2004. godine.

Povod da se Veljković ovog puta upusti u "borbu do kraja" za svoju pivaru su glasine koje ovih dana kruže da je u BIP već uložio pare kontroverzni biznismen Predrag Ranković Peconi. Navodno, on je već dao novac pivari za reklamu koja se trenutno vrti u medijima, kao i za novu ambalažu. Prema nekim informacijama, Peconi će se javiti na tender za privatizaciju BIP kada ga Vlada Srbije bude raspisala.

- Moja porodica je preko naše holding banke Vračarska zadruga otkupila od Đorđa Vajferta većinski paket akcija još 1922. godine, kada smo i postali vlasnici pivare. Celokupnu imovinu oduzeli su nam komunisti 1945. godine, kada su mi oca proglasili narodnim neprijateljem. Od svega što su nam oduzeli (banka, Stari mlin, pivara...) vratili su nam samo porodičnu kuću. Inače, pivara je bila najveća na Balkanu - kaže za Kurir Bogdan Veljković, naslednik većinskih vlasnika pivare "Đorđe Vajfert", sadašnjeg BIP.

Prema njegovim rečima, najveća pljačka BIP počinje devedesetih godina, za vreme vladavine Slobodana Miloševića.
- Sredinom devedesetih Kulska banka dala je kredit BIP. Pošto pivara nije mogla da ga vrati, otkupio ga je Bogoljub Karić i pretvorio u akcije. Nakon rušenja Miloševića, vratio sam se iz Amerike 2001. godine, gde sam do tada živeo, jer su novi političari obećavali vraćanje nacionalizovane imovine. Tokom DOS vlasti najavljen je i zakon o denacionalizaciji, koji ni do danas nije donet. Potom, 2004. godine raspisan je i prvi tender za privatizaciju BIP, koji je propao zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Javili su se "Hajneken" i druge velike pivare, ali sam im predočio da kao naslednik mogu da ih tužim međunarodnim sudovima, nakon čega su odustali, a tender je propao - ističe sagovornik Kurira. Dodaje da je obavestio Predraga Bubala, ministra privrede, Agenciju za privatizaciju da se njegova dokumentacija o vlasništvu nad pivarom uvrsti u tendersku dokumentaciju kako bi budući zainteresovani kupci bili obavešteni o čemu se radi.

- Nadležni to nisu uradili. U zakonskom roku do jula 2006. godine prijavio sam celokupnu svoju nacionalizovanu imovinu i čekam šta će da se desi. Inače, pivara "Đorđe Vajfert" imala je šest hektara svoje zemlje. Ukradeno joj je dva. Jedan za autoput, drugi za Prokop. U BIP mora da se uloži od 150 do 200 miliona evra. Kada bi mi država vratila moje vlasništvo, pozvao bih "Hajneken" da se vrati i da konačno pivara počne normalno da radi - navodi Veljković.
- Vlada Srbije umesto da nam vrati naše u naturi, ona poručuje da će to biti kroz obveznice. Sav taj novac ići će na teret građana Srbije. Oni ne moraju ništa da vraćaju, jer nam oni nisu uzeli imovinu. Stari vlasnici imovine u Srbiji traže od države da stavi moratorijum na prodaju takvih nepokretnosti i zemlje, kao i da se donese što pre zakon o denacionalizaciji - zaključio je on.

PECONI NEĆE DA PRIČA!

Predrag Ranković Peconi nije hteo da komentariše svoj eventualni status u BIP.
- Vi znate da ja ne dajem izjave za medije - rekao je Peconi za Kurir. Na pitanje novinara Kurira da li može samo da potvrdi ili demantuje "priču o BIP", on je rekao da ne želi, jer ne daje izjave.

R. Briza

---------------------------------------------------

Nije na forumu

#3 2007-02-11 17:34:51

Trotter
Član

Eh, kako sve ovo izgleda nejasno?!
Mali akcionari će, očigledno, nuditi po višestrukoj ceni od početne, ali da li će biti kupaca, videćemo.
Ako ih bude, treba li onda ulaziti dok je vreme?

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#4 2007-02-13 18:06:02

Trotter
Član

Baš nikog ne zanima ovaj BIP?

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#5 2007-02-14 23:06:31

Sherlock
Član
Registrovan: 2005-03-24

Za moderatore : mozete li da merdzujete ovu temu sa BIP temom iz rubrike Info na linku http://www.economy.co.yu/diskusije/view … hp?id=1186  pa da moze sve ovde da se pise , hvala unapred !

Pazite ovo iz Blica koji izlazi u cetvrtak :

http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/s … nomija.htm

Generali imaju akcije u BIP-u

Akcije BIP pivare od sutra će početi da se prodaju na berzi, a naslednik nekadašnjeg vlasnika pivare Bogdan Veljković, koji se iz Amerike vratio u Srbiju posle oktobarskih promena, pokušava da povrati imovinu koja je njegovoj porodici oduzeta 1945. godine.

Porodica Veljković je u svom vlasništvu imala 50 odsto akcija BIP-a. Hoćete li sve to tražiti nazad?

-Kao američki građanin, žaliću se Kongresu jer Amerika štiti svoje državljane. Ima dosta Srba u Americi čija se oduzeta imovina u Srbiji prodaje. Ukoliko od toga ne bude ništa, žaliću se sudu u Strazburu. Siguran sam da će doneti presudu u moju korist. Siguran sam da je nijedna strana firma neće kupiti.
Da li ste upoznati sa trenutnim stanjem u BIP?

Poslednjih 15 godina, BIP se intenzivno pljačka i čini se sve da se pivara uništi. Vojska i policija su devedesetih pivo dobijale besplatno. Nema pivare u svetu koja olako gubi pare kao što je to slučaj sa BIP-om. Poštujem pravo malih akcionara, ali su mnogi na neke čudne načine dobijali akcije. Karić ima 1,5 odsto akcija i dobio ih je preko „Kulske banke“. Čak i neki generali ovde imaju svoje akcije.
Na koji način je vaša porodica postala vlasnik pivare?

BIP je konglomerat svih pivara koje su konfiskovane i nacionalizovane, a njen naziv je socijalistički. Ona se ranije zvala „Đorđe Vajfert“. Moja porodica je 1922. godine od Vajferta kupila akcije koje su do tada bile u njegovom vlasništvu. Međutim, 1945. godine naša imovina je sekvestrirana, a potom i konfiskovana.
Ukoliko povratite svoje vlasništvo, da li ćete očuvati prepoznatljiv brend BIP pivare i da li ćete promeniti njenu delatnost?

- Došao sam u Srbiju da investiram, a ne da prodajem. Naravno da bih i dalje proizvodio pivo. Iako sam u Americi živeo tridesetak godina, ostao mi je srpski inat. Neću da dozvolim da me neko pokrade po drugi put.

N. Korlat

---------------------------------------------------

Nije na forumu

#6 2007-02-14 23:11:48

bela
Gost

Sad bas nesto gledam i naleteh na podatak da je pomocnik generalnog direktora za  pravno-finansijske poslove Milan Zikelic.

Poznavala sam jednog ranije iz JAT,taj je bio prvorazredni kriminalac,bila je neka afera oko nekih silnih pokradenih miliona maraka i sklonjenih u Grcku.

Pa je bio na poternici,pa je to zataskano,pa valjda nije smeo da izadje iz zemlje ma svasta nesto.

Da li neko zna jel to isti covek ili je samo slucajnost u pitanju?

Dinkicu ?!

Ubite jednu temu.

#7 2007-02-15 00:42:18

Trotter
Član

na BIPB ne izlazi ništa, piše da nije trgovano akcijama u poslednjih godinu dana

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#8 2007-02-15 12:12:44

Chika Kure
Član
Iz: Zemuna
Registrovan: 2005-10-03

Trotter upisano:

na BIPB ne izlazi ništa, piše da nije trgovano akcijama u poslednjih godinu dana

Naravno da nije, kada izlazi u petak, 16.02.

http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq8
........................................................................

Na forumu

#9 2007-02-15 12:30:26

Trotter
Član

Da, samo sam odgovorio na pitanje.
pa jel kupujemo sutra ili šta?

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#10 2007-02-15 12:37:03

Trotter
Član

ma nije, samo mi neki djavo ne da mira;-)

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#11 2007-02-15 19:06:53

Posmatrač
Član
Registrovan: 2006-09-05

Juče u politici neko njiovo udruženje je pozvalo akcionare da ne prodaju ispod 1000 po akciji. Ko bi dao 120 miliona za BIP pored Apatinske i Čelarevske pivare. A tu su i Rodići i Efes. Ove pivare mogu da obezbede oko 4 miliona hektolitara za srpske pivopije. Nešto malo uvoza i to je to. Ili će neko da da za BIP 120 m E + 25-30 m E investicija+ socijalni program. Ma bolje je napraviti novu pivaru. Mislim da ti tipovi rade protiv akcionara. To je otprilike kao pre neku godinu kada su u Zastavu trebali da užu neki istočnjaci a Francuzi se umešali sa boljom žvakom dok istočnjaci nisu pobegli. E kad su ih oterali Francuzi se i sami sklonili i tako sebi obezbedili poziciju. Klasična igra: ne dajte vaše jeftino da bi ja mogao da kupim budzašto. A možda i grešim. U svakom slučaju valja pričekati. Nikad se ne zna, pivara je blizu prokopa možda će prodavati pivo na stanici i po vozovima a možda i putnicima na autoputu.

I kada je gotovo nije gotovo...

Nije na forumu

#12 2007-02-15 19:11:47

The Count
Član
Registrovan: 2007-01-27
Web sajt

Ili će joj ići isto toliko dobro kao i Prokopu...

Sreća je - šansa.
                          Crnjanski

Nije sve u novcu, ima nesto i u zlatu wink

Nije na forumu

#13 2007-02-15 20:56:11

bela
Gost

Zna li ko odgovor na moje gore-postavljeno pitanje.

Poslednje editovanje od bela (2007-02-15 20:56:55)

#14 2007-02-15 22:52:31

Mali akcionar
Član
Registrovan: 2006-12-04

A šta je sa ostalim pivarama (valjevska, zrenjaninska, bečejska, jagodinska, zaječarska). Čuo sam da je zrenjaninska bankrotirala, a njihovo crno porter pivo je bilo fenomenalno. I bečejska mi se čini da je na tom putu, njihov old gold nisam video ne pamtim. Tačno ili ne?

Nije na forumu

#15 2007-02-16 14:12:42

Trotter
Član

ili ja nisam dobro procitao pre neki dan ili ne znam sta je, cena je 419 dinara, izasli su danas na berzu, ponuda skoro 200 000 akcija, realizovano 9200 po ceni od 419

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#16 2007-02-16 14:14:16

bela
Gost

Ko je kupac?

Zna li se ko je pomocnik generalnog Zikelic.

Brokeri,majstori?

#17 2007-02-16 14:18:25

Trotter
Član

Zikelić ne znam ko je, broker nisam, nisam ni majstor, ali opet mi neki djavo ne da mira, mislim da ću u ponedeljak kupovati malo, pa šta bude:-)

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#18 2007-02-16 19:22:07

istrazivac
Član
Registrovan: 2007-02-13

Trotter upisano:

Zikelić ne znam ko je, broker nisam, nisam ni majstor, ali opet mi neki djavo ne da mira, mislim da ću u ponedeljak kupovati malo, pa šta bude:-)

Licno zainteresovan sam za ove akcije isto,ali neko moje misljenje,intuicija,jeste da ce im pasti cena.Mozda gresim,ali mislim da treba sacekati mozda jos malo, da se vidi kakva ce biti situacija,odnosno jedno par dana trgovanja.Mislim,to je neko moje gledanje, mozda pogresno,ali hteo sam ovo da napisem smile Naravno,ovde ko nema hrabrosti da rizikuje,ne moze ni da dobije. Licno cu sacekati par dana,da vidim moze li se spustiti cena.Uspeo sam to kod toze i to sa svega 130.000 smile .U svakom slucaju pozdrav za sve clanove.

aikb,pzpb,sjpt,glos,psbn,paba,toza,cybn,agbc,agbn,NVDM:)

Nije na forumu

#19 2007-02-16 22:49:00

Legolas
Član
Registrovan: 2007-02-12

Ponuda je danas bila skoro 196 hiljada, traznja 9 i nesto. Ako traznja bude opadala ovih dana, sasvim je jasno da ce i cena opadati. Dosta malih akcionara te akcije ima godinama i nisu znali sta ce sa njima, mislim da ce zeleti da ih se sto pre rese i uzmu novac za njih. A s obzirom na ponudu jedini nacin za to je obaranje cene. I ja cu sacekati malo da vidim da li ce se cena kretati po mojim predvidjanjima...

get rich or die tryin`

Nije na forumu

#20 2007-02-20 13:41:58

Trotter
Član

Interesantno, ode cena za dva dana 24% dole.
A lep promet.

20.02.2007  320  -20,00  5.974  1.911.680 / / / 132.684   5.974
19.02.2007  400  -4,53  24.418  9.767.200 / / / 150.023  24.418

Poslednje editovanje od Trotter (2007-02-20 13:42:39)

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#21 2007-02-20 14:02:40

Alehin
Član
Iz: Peterburg
Registrovan: 2006-12-22

Da, a ja ušao juče malčice.
Eto šta je alavost i neiskustvo.
Taliće se ovo još dugo po niskim cenama, ima puuuuuuUUUno akcija kod prvih, a malih vlasnika.

Idu godine...

Nije na forumu

#22 2007-02-20 16:45:20

GURMAN
Član
Iz: Beograd
Registrovan: 2007-01-31

info: Danas je ispred zgrade Senzala bilo oko 30-tak ljudi (AKCIONARA) Bipa.sta li je uzrok tome?

живот је само један - искористи га !

Nije na forumu

#23 2007-02-20 16:48:26

miroslavlazarevic
Član
Registrovan: 2007-02-19

meni je ovo zanimljivo ali kao sto vec isticu neki trba sacekati bar 10 dana

Nije na forumu

#24 2007-02-20 17:39:47

Trotter
Član

Alehin upisano:

Taliće se ovo još dugo po niskim cenama, ima puuuuuuUUUno akcija kod prvih, a malih vlasnika.

Alal vera na priznanju, nisam primetio ovakve postove na forumu ili ih ima, ali vrlo retko;-)
U to ime ja ću, verovatno, sutra u kotrljajuće ležajeve, takodje alavo:-)
Pa kako mi bude

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#25 2007-02-20 17:42:40

Sneki
Banovan
Registrovan: 2006-11-22

Trotter upisano:

Alehin upisano:

Alal vera na priznanju, nisam primetio ovakve postove na forumu ili ih ima, ali vrlo retko;-)
U to ime ja ću, verovatno, sutra u kotrljajuće ležajeve, takodje alavo:-)
Pa kako mi bude

Cuvaj se, pivo i pilule za lilule ne idu zajedno tongue

Kupite akcije, kupite pilule za spavanje, spavajte i kad se probudite - bicete bogati!

Nije na forumu

#26 2007-02-20 17:44:45

Trotter
Član

Srećom, ne pijem pivo;-)
sorry za off topic

FIDL MTLC TIGR PRGS DNOS

Nije na forumu

#27 2007-02-21 11:44:58

Vladim
Član
Registrovan: 2006-08-14

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php … _id=233157

BIP na Berzi

...

Činjenica da kupac državnih akcija neće morati da uputi ponudu za preuzimanjem i akcija malih akcionara, dodatna je okolnost koja manjinskim akcionarima ne ide u prilog. Po raspoloživim podacima za 2005. godinu, BIP-a je ostvario prihode od oko 20 miliona evra dok neto gubitak predstavlja 40 odsto te sume.

...

Nije na forumu

#28 2007-02-21 13:51:09

zabrinuti
Član

Prethodne godine izmirili su sva dugovanja do polovine 2006., a iz firme je otisla polovina radnika uz otpremnine.Novi kupac nece imati vecih dugovanja,medjutim potrebna su velika ulaganja u marketing, mada ja mislim da je trenutna cena akcija potcenjena i da ce skociti u narednih mesec dana na bar 450-500 dinara

Nije na forumu

#29 2007-02-21 14:09:16

miroslavlazarevic
Član

zabrinuti upisano:

Prethodne godine izmirili su sva dugovanja do polovine 2006., a iz firme je otisla polovina radnika uz otpremnine.Novi kupac nece imati vecih dugovanja,medjutim potrebna su velika ulaganja u marketing, mada ja mislim da je trenutna cena akcija potcenjena i da ce skociti u narednih mesec dana na bar 450-500 dinara

Slazem se sa tobom prvo sto budem kupovao bice ovo.

Nije na forumu

#30 2007-02-21 14:29:19

BORG
Član
Registrovan: 2007-02-02

Ovde ce radnici prodavati akcije po sve nizoj cenio sve do 150 dinara. A ko kupi po toj ceni saceka godinu dana OPARICE SE ZESTOKO jer ce sigurno biti kupca sa strane!

Nije na forumu

#31 2007-02-21 14:34:46

Kostolany
Banovan
Registrovan: 2006-11-24

OPREZ:
Postoji mogucnost da onaj ko je kupovao prethodnih dana koristi tu municiju za dalje ispucavanje. Kakva god da je akcija, dobra ili losa.
Just add on watch list.

Nije na forumu

#32 2007-02-21 14:37:45

BadMouth™
Član
Iz: MFNS
Registrovan: 2005-07-05
Web sajt

BORG upisano:

Ovde ce radnici prodavati akcije po sve nizoj cenio sve do 150 dinara. A ko kupi po toj ceni saceka godinu dana OPARICE SE ZESTOKO jer ce sigurno biti kupca sa strane!

Najuljudnije te molim da argumentujesh svoje postove. Izuzetno su hushkachki i navijachki (koliko god to bio pleonazam) nastrojeni i veoma shkode kvalitetu foruma.

BM

Nije na forumu

#33 2007-02-21 14:44:13

zabrinuti
Član

I meni je sumnjivo da ce tu biti kupac neka velika strana pivara,pre bih rekao neki domaci tajkun(peconi) ili mozda neki investicioni fond.Odakle njemu takvo misljenje?

Nije na forumu

#34 2007-02-21 14:51:10

Kostolany
Banovan
Registrovan: 2006-11-24

@Zabrinuti
Uze mi rec iz usta :-). Za prvi deo prve recenice...

Nije na forumu

#35 2007-02-21 15:05:34

zabrinuti
Član

Zasto samo za prvi deo?Mislis da bi uslovi tendera bili takvi kakvi su, da nema zainteresovanih kupaca za BIP?Znam da su prosle godine dolazili iz Efesa i SAB-a u razgledanje  ali se kao najozbiljniji kupac pominje Peconi.
Drzava ce sigurno dobiti vecu cenu za akcije nego mali akcionari

Nije na forumu

#36 2007-02-21 15:08:37

Darko
Član
Registrovan: 2005-10-25

Veliko je pitanje da li ce BIPB preuzeti pivdzija,veeeliiikooo...i ja sam cuo da se pominje Peconi,uz veeelikiiii problem sto ne mora da kupi akcije malih akcionara...trenutni mcap je oko 34 miliona eura,hmmm...ovde ce igrati spekulacija,videcemo...

2006-02-28 13:42:05 kobac says: " Samo udrite, mene ne čekajte, ja čekam Vas i onda vam se zahvaljujem, a već sam se dobro zahvalio... "

Nije na forumu

#37 2007-02-21 15:09:17

zoranz
Član
Registrovan: 2006-12-20

slazem se, stranci za sada nisu preterano zainteresovani za kupovinu BIP-a, pre svega zbog starog vlasnika BIP-a Veljkovica, tako da je carsijska prica da je Peconi najozbiljniji kandidat za kupovinu, mada je velika resenost Veljkovica da povrati imovinu- pa je pitanje sta ce se sve tu izdesavati.

U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci

Nije na forumu

#38 2007-02-21 15:23:37

zabrinuti
Član

Pa ipak je ovo Srbija i ovde vladaju "neki drugi zakoni" tako da ce Veljkovic za koju godinu kad istera spor oko vlasnistva dobiti debelu odstetu od drzave (tj. poreznika,tj.nas svih) a neko ce dotle uzeti ogromne pare za zemljiste na kome se pivara nalazi.Mislim da se takvim "biznismenima" isplati da kupuju akcije po ceni do nekih  500-600 dinara,a cisto sumnjam da ce cena akcija padati ispod 250 dinara,jer ce i mali akcionari cekati rasplet.Jedino mi nije jasan predlog Branka Pavlovica, inace savetnika malih akcionara da se ne ide sa cenom ispod 1000dinara?

Nije na forumu

#39 2007-02-21 18:37:50

ipo
Član
Registrovan: 2006-03-26

zabrinuti upisano:

Pa ipak je ovo Srbija i ovde vladaju "neki drugi zakoni" tako da ce Veljkovic za koju godinu kad istera spor oko vlasnistva dobiti debelu odstetu od drzave (tj. poreznika,tj.nas svih) a neko ce dotle uzeti ogromne pare za zemljiste na kome se pivara nalazi.Mislim da se takvim "biznismenima" isplati da kupuju akcije po ceni do nekih  500-600 dinara,a cisto sumnjam da ce cena akcija padati ispod 250 dinara,jer ce i mali akcionari cekati rasplet.Jedino mi nije jasan predlog Branka Pavlovica, inace savetnika malih akcionara da se ne ide sa cenom ispod 1000dinara?

Ako se pogleda odnos knjigovodstvene i tržišne cijene pivara u regiji prijedlog i nije bez osnova, naime rijetko koja pivara ide ispod KV x 2, a neke i puno više od toga.Uvjet je, naravno, da je poslovanje sređeno tj da se ne proizvode gubici nego pivo.
Svejedno mi se čini da će cijena prije još dole nego gore zbog pritiska malih akcionara kojima je keš hitno potreban.

Nije na forumu

#40 2007-02-21 19:35:44

FreeLancer
Član
Registrovan: 2006-12-28

Vidim da niko ne reče da su glavešine pune akcija svoje firme, kao i članovi njihovih familija. Oni sigurno računaju da će odlično zaraditi. Cenim da je sadašnji pad cene privremen i da je Branko Pavlović u pravu.

Nije na forumu

#41 2007-02-21 19:45:20

zabrinuti
Član

Koliko sam ja primetio danas je i ponuda znatno opala.Inace sam vlasnik ovih akcija i ne pada mi na pamet da ih dajem po sadasnjoj ceni,a verujte da i vecina malih akcionara tako razmislja.Ovu pivaru je inace drzava i srozala tu gde je danas zakasnelom privatizacijom,ali i akcionari koji su i verovali u nju.Sto se tice poslovanja,kvalitet proizvoda imaju medjutim imidz i brend je katastrofa ali kad je Rodic uspeo sa onim bljutavim pivom...Potrebno je samo ulaganje u marketing i pravo rukovodstvo.
Naravno bice i onih koji ce se uplasiti da se sto pre rese akcija po principu daj sta das,ali mali akcionari imaju preko 4 000 000 akcija a dosad je prodato svega manje od 50000.Svi cekaju da vide kako ce se razvijati situacija u narednom periodu.Inace tender traje do kraja marta.

Nije na forumu

#42 2007-02-22 00:38:22

Vladim
Član
Registrovan: 2006-08-14

Ја сам вечерас цело вече пио БИП у кафани "?" (90 дин флаша од 1/2 литра).
Толико сам се одушевио кад сам га видео после 100 г. да нисам могао да одолим.

Искрено вам свима желим све најбоље, али не верујем.

Poslednje editovanje od Vladim (2007-02-22 00:39:36)

Nije na forumu

#43 2007-02-22 01:20:22

zabrinuti
Član

Nikad se ne zna,verovatno si u pravu,ne verujem ni ja da ce BIP procvetati ali ni da ce propasti.Tu su razne spekulacije u igri,meni se cini da kupac postoji  i da on trenutno obara cenu na trzistu.Sta mislite o savetima Branka Pavlovica?

Nije na forumu

#44 2007-02-22 17:43:41

Mr. Price
Član
Registrovan: 2006-10-16

POILO upisano:

Danas je ovde bilo zestoko.Sutra verovatno skok.Ko je usao na 300 dobro je uradio.

Da,  moguce je da ce sutra nesto porasti.
Ali po mojoj racunici kkv za 2006 ce biti oko 300 mozda nesto vise. U sustini sve zavsi od pritiska malih akcionara koji su nepredvidivi u ovom slucaju i koji ako krenu da izlaze u vecem broju a bez neke dobre ponude preuzimanja mogu da obore ovu akciju mnogo nize. Na ovakvoj hartiji je najvazniji odnos ponude i potraznje pogotovo u prvom mesecu trgovine. Sutra moze da se desi skok ali samo ako se ponuda smanji. To ne znaci da ce se ova akcija zaustaviti na 300 ili nesto vise od toga. Moze da se desi da poraste pa da se sroza jos nize! Dugorocno gledano mislim da je isplativo uci ali ja cu jos sacekati! Mislim da su nize cene ove akcije moguce u nekom kracem roku!

Nije na forumu

#45 2007-02-22 18:05:53

centurion
Član
Registrovan: 2006-06-18

Rok za otkup tenderske dokumentacije-2. mart, rok za podnosenje ponude-30.mart.
U svakom slucaju, situacija ce se vrlo brzo razjasniti,a i vide se prvi kupci(hypo). Mozda bude novi PRGS?

Nije na forumu

#46 2007-02-22 19:43:04

Lovac
Banovan
Iz: HR
Registrovan: 2006-10-22

Kad bude protrgovano bar 1mil dionica onda će se moći nešta vidjeti. A sad se djeca igraju.

BGRF, PRMT

Nije na forumu

#47 2007-02-22 23:44:10

zabrinuti
Član

Ponuda nece rasti narednih dana,akcionari ipak cekaju neku pristojnu cifru.Mislim da ce se vratiti i do 400 za koji dan.Bice nesto od ovih akcija,samo trenutno svi taktiziraju.

Nije na forumu

#48 2007-02-24 04:14:15

manjane
Najnoviji član
Registrovan: 2007-02-23

BIPB
Cena     320
Promena     6,67% 20 Din
Obim     12.187
Promet     3.899.840
Cena na otvaranju     /
Najviša dnevna cena     /
Najniža dnevna cena     /
Ukupna tražnja     36.851
Ukupna ponuda     16.712

Nije na forumu

#49 2007-02-25 12:32:06

Hiper
Član
Registrovan: 2007-02-01

Jos je vaznija cinjenica da je juce ostala nezadovoljena traznja za 24664 akcije, od cega ni oni koji su hteli da kupe po 349 dinara nisu uspeli. Drugim recima, sledece ponuda u petak bila je po ceni (best ask) od 350 dinara, i iznad te cene ostalo je 4525 akcija. Sve ovo nagovestava da cena polako krece da raste.

Biti genije svakako ima svojih prednosti.

Nije na forumu

#50 2007-02-25 14:20:23

manjane
Najnoviji član
Registrovan: 2007-02-23

Daj Boze da poraste na nominalnu vrednost akcije 600 din koliko ce biti cena po akciji drzavnog dela na tenderu.
Mislim da ce sledece nedelje potraznja biti jos veca negde oko 70-80 hiljada a ponuda nece prelaziti 30000.

Nije na forumu

• Forum
  •  » Akcije
  •  » Beogradska industrija piva - BIPB

Podnožje foruma